Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ο μαθητής που τιμωρήθηκε επειδή ύψωσε την «Γαλανόλευκη»



Το Λύκειο Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης, ιδρύθηκε το 1995 για να εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει μια καλή παρουσία στα εκπαιδευτικά.
Δυστυχώς αυτό το Ελληνικό σχολείο εδώ και 4 χρόνια δεν ύψωσε Ελληνική σημαία στον ιστό του σχολείου, ούτε και σε εθνικές γιορτές.
Θα μου πείτε γιατί το γράφω?
Με αποβολή τιμωρήθηκε μαθητής του Λυκείου της σχολής, επειδή σκαρφάλωσε σε στύλο για να υψώσει την ελληνική σημαία παραμονές της 28ης Οκτωβρίου. 
Μου θύμισε την εκτέλεση του Κύπριου 26χρονου Ελληνοκύπριου Σολωμός Σολωμού που Ήθελε να κατεβάσει την τουρκική σημαία και να βάλει την ελληνική, όταν δέχτηκε τρεις σφαίρες και των εκτέλεσαν οι Τούρκοι.
Με ίδιο τρόπο εκτελεί ο διευθυντής του σχολείου, την τόλμη του μαθητή και τον πατριωτισμό του να κυματίσει την Γαλανόλευκη σημαία παραμονής του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, που γιόρταζε η Ελλάδα το «ΟΧΙ».
Το παράπτωμα του μαθητή είναι ότι:
Το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ, θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία.
Στη συνέχεια, η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή, με τη δικαιολογία, ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη, καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.
Και απλά αναρωτιέμαι κύριε Διευθυντά της σχολής:
  1. Επιτρέπεται σ ένα Ελληνικό σχολείο να μην έχει υψωμένη όλο το χρόνο την Ελληνική σημαία;
  2. Επιτρέπεται έστω αν δεν είχατε υψωμένη την Ελληνική σημαία όλο τον χρόνο, να μην την υψώσετε με καμάρι του Έλληνα εκπαιδευτικού εις μνήμη των πεσόντων της 28ης Οκτωβρίου;
  3. Πως θα παρελάσει η σχολή σας κύριε διευθυντά χωρίς την Ελληνικής σημαία;

Λυπάμαι για την σχολή σας και για όλους τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που συναίνεσαν στην αποβολή του μαθητού σας.
Πόσο πουλημένοι μπορεί να είναι από το υπουργείο, που δεν έθεσαν ποινή για την μη ανάρτηση της σημαίας επί τέσσερα συνεχόμενα έτη στην σχολή σας, ώστε να αναγκάσετε ένα μαθητή λυκείου να θέση την ζωή του σε κίνδυνο για να τελέσει το χρέος του προς την πατρίδα.
«Να υψώσει ένα παιδί μέσα στο σχολείο την Γαλανόλευκη;» ...΄Ελεος.
Για μένα προσωπικά κύριε διευθυντά, θα έδινα παραίτηση από το εκπαιδευτικό Ελληνικό σύστημα, γιατί απλά σας θεωρώ ότι ..

  • Δεν έχετε τον Ελληνικό πατριωτισμό για να μπορείτε να τον μεταδώσετε στους μαθητές της σχολής σας.
  • Δεν έχετε την συγκράτηση να κρίνεται ένα μαθητή, ώστε να δώσετε δίκαια την ποινή της αποβολής.
  • Κύριε διευθυντά κάθε πρωί στην πρωινή προσευχή των μαθητών δεν είχατε το σύμβολο της Ελλάδας. Την Ελληνική σημαία.
  • Πώς θα κάνατε την μαθητική παρέλαση χωρίς σημαία στην σχολή σας.
    Ενώ σ όλα τα μπαλκόνια των Ελληνικών σπιτιών αναρτούμε την Γαλανόλευκη σημαία.
  • Όλα τα Ελληνικά σχολεία στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο υπάρχει υψωμένη σημαία στον ιστό του σχολείου και αν είναι στο εξωτερικό υπάρχει και δεύτερη σημαία της χώρας που υπάγεται η σχολή. Πρωτάκουστο για Ελληνικό σχολείο να λειτουργεί χωρίς σημαία…

Σήμερα, μαθητές του Λυκείου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον 
συμμαθητή τους, αλλά και σε μια συμβολική πράξη, κράτησαν ο καθένας στα χέρια τους απο μια μικρή Ελληνική σημαία και «ύψωσαν» και δέκα μεγάλες Ελληνικές σημαίες σε διάφορα σημεία.
Μπράβο στα παιδιά
Παράλληλα, πριν την καθιερωμένη πρωινή προσευχή, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή και έψαλαν τον εθνικό ύμνο. 
Κάτι που η σχολή δεν σεβάστηκε. 
Οι συμμαθητές του παιδιού που τιμωρήθηκε με το επιχείρημα ότι ήταν επικίνδυνο που ανέβηκε στον στύλο για να ανεβάσει την Ελληνική σημαία, πρωτοτύπησαν και αντί να μετατρέψουν το Λύκειο σε ένα ακόμη σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, ή να διαμαρτυρηθούν με Βίαιες πράξεις,  βρήκαν ένα διαφορετικό, πιο αιχμηρό τρόπο να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους στη διεύθυνση του σχολείου τους.
Κύριε διευθυντά, εσείς και όλοι εμείς οι Έλληνες μάθαμε στα σχολεία μας να πιστεύουμε στα εξής:

  1. Πατρίς
  2. Θρησκεία
  3. Οικογένεια.

Εσείς δεν τα σπουδάσατε αυτά; 
Δεν είστε μεγαλωμένος με αυτό το πιστεύω; 
Αν ΟΧΙ τι κάνετε στην σχολή; Τι μαθαίνετε στα παιδιά μας; 
ΑΙΣΧΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου