Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Η ελευθερία του ανθρώπου είναι ότι το πολύτιμο υπάρχει στην ζωή



Συχνά οι άνθρωποι παραπονιούνται για «μπλοκαρίσματα» στη ζωή τους, για
κακή διάθεση, για το ότι δε μπορούν να απολαύσουν τη ζωή, ενώ δεν υπάρχει κάτι που αντικειμενικά να πηγαίνει στραβά, για το ότι έχουν τύψεις και ενοχές, ή για το ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί κανόνες, οι οποίοι δεν τους επιτρέπουν να νιώσουν ελεύθεροι.
Η ελευθερία του ανθρώπου είναι ότι το πολύτιμο υπάρχει στην ζωή, μοναδικό όπλο επιβίωσης και σεβασμού. Το να αισθανόμαστε εγκλωβισμένα, ή να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε την ελευθερία που μας ανήκει είναι ότι το χειρότερο. 
Όταν κανείς έρθει αντιμέτωπος με αυτές τις αυστηρές και άκαμπτες πεποιθήσεις απλά μένουμε έκπληκτοι για το πώς μας γεννήθηκαν τέτοιες ιδέες και πώς καθορίζουν τη ζωή μας. 
Συνήθως οι πεποιθήσεις αυτές δεν είναι συνειδητές, δε γνωρίζουμε την ύπαρξή τους ούτε και τη δύναμη που έχουν πάνω μας. Είναι τόσο δυνατές, επειδή δεν είναι ορατές. Νομίζουμε ότι οι πεποιθήσεις μας είναι «η Αλήθεια» και μαχόμαστε για αυτή με όλες τις δυνάμεις μας, μόνο η αλήθεια είναι σπόρος που φυτρώνει σε χωράφια της ψυχής που είναι έφορα, γεμάτα αγάπη και σεβασμό, δεν φυτρώνει σε χωράφια πέτρινα, χωρίς αισθήματα και ψυχή. Οι πεποιθήσεις καθοδηγούν και προσδιορίζουν τις αποφάσεις και τη συμπεριφορά μας, κυριολεκτικά ελέγχουν τη ζωή μας. Απλά μας πνίγουν…
Γι αυτό προσπαθήστε να μην υπάρχει πανικός στην ζωή μας και φόβος, αυτός είναι ο σκοπός όλων τους, να μας περάσουν τον πανικό και τον φόβο μέσα μας, ώστε να μην σκαφτόμαστε και να μην αντιδράμε σωστά.
Πάρτε παράδειγμα τα μηνύματα που στέλνουν σε διάφορους σταθμούς για σφαγές και καταστροφές των Χριστιανών.
Όσο εμείς δεν τους δίνουμε οδό να διαφημιστούν και να περάσουν τον πανικό στον κόσμο, τόσο τους αποδυναμώνουνε. Ο κόσμος θα είναι ήρεμος και ασφαλής γιατί θα έχει τον νου του σε πλήρη ενέργεια και χωρίς πανικό.
Ο πανικός φέρνει την καταστροφή αλλά φέρνει και το άγχος και την ταλαιπωρία μας.
Ο Θεός ποτέ δεν μας άφησε και δεν θα μας αφήσει, Δόξα το Θεό η Ελλάδα μας πέρασε και θα περάσει πολλά, αλλά είμαστε υγιείς και έχουμε το χαμόγελο στα χείλη μας.  
Έρχονται ημέρες αγάπης , ανοίξτε την αγκαλιά σας στην αγάπη και στο φως της ημέρας και αφήστε το μίσος και όλους αυτούς που θέλουν να μας καταστρέψουν , θα βρουν το μάστορα τους όπως λέει και ο λαός. 
Τα πάντα σ αυτό τον μάταιο κόσμο έχουν αρχή και τέλος… και αλίμονο σ αυτόν που δεν έχει καταλάβει ότι η ζωή είναι ένα μεγάλο σχολείο με τάξεις. 
Τάξεις χαράς, τάξεις πόνου, τάξεις ασθενείας και τάξεις υγείας. 
Αν δεν τα περάσουμε και εξεταστούμε δεν θα περάσουμε στην επόμενη τάξει της γαλήνης.
Κανείς δεν πήρε μαζί του τίποτα , μόνο την ψυχή του. 
Άστε όλους να κλέβουν, να φθονούν και ταλαιπωρούν την ψυχή τους.. Εμείς έχουμε το χαμόγελο της αγάπης και της γαλήνης. Αυτό είναι το ωραίοτερο αγαθό στην ζωή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου