Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Η Νεράιδα του χρόνου



Μετά από ένα χρόνο στάθηκε η νεράιδα του χρόνου να αντικρίσει τις δύο επιστήθιες φίλες την Μοναξιά και την Αγάπη.
Όλο το χρόνο παρακολουθούσε η Μοναξιά την Αγάπη και την ζήλευε, που απλόχερα έπαιζε 365 μέρες χωρίς να δίνει στην φίλη της την Μοναξιά καμία σημασία. Κανείς δεν σκέφτηκε την Μοναξιά, απλά υπάρχουν και συμβαδίζουν στην ίδια την ζωή, σαν μια απλή πινελιά της ζωής.. Δεν σκέφτηκε κανείς να καλέσει την Μοναξιά στον κόσμο της Αγάπης.
Άνοιξη περνούσε άνθισαν τα λουλούδια και η Αγάπη τα έκοβε, τραγουδούσε,
αντίθετα η φίλη της η Μοναξιά στεκόταν τα καμάρωνε και τους μιλούσε. Ζούσε την άνοιξη σαν μέρος της ζωής της. Έφτασε το καλοκαίρι η ζέστη απλώθηκε και πολλές εξορμήσεις στην θάλασσα έκανε την Αγάπη πιο όμορφη να τυλίγεται στους αφρούς της θάλασσας, να παίζει με το κύμα ενώ η φίλη της η Μοναξιά καθισμένη στην άμμο να αγναντεύει την θάλασσα και προσπαθεί να κλέψει μια λέξη από τα κύματα. Να ακούει τον αφρό να της μιλάει και να της ψιθυρίζει σαν να την καλή να παίξουν μαζί, να βγει από τον κόσμο της μοναξιάς.
Ο καιρός περνούσε και το καλοκαίρι παράδιδε την σκυτάλη στο φθινόπωρο και δύο φίλες ποτέ δεν άγγιξε η μία την καρδιά της άλλης.
Να και τα πρώτα φύλλα του φθινοπώρου, μαρτυρούν τον ερχομό του στην ζωή των δύο .. Μαγεία με γήινα χρώματα απλώνονται παντού.
Τα πράσινα φύλλα το χρώμα όπου εκφράζει την ενέργεια, την εκδήλωση, την ζωή, τον θάνατο, την νιότη, την ελπίδα, την χαρά, την αρμονία, την τάση για ανάπαυση, την άνεση, την θαλπωρή, την γαλουχία, την βλάστηση, την ανάπτυξη, την γονιμότητα, την ωριμότητα, τη συγκομιδή του καρπού και τη νέα ζωή.
Κίτρινα .. Χρώμα ηλιακό, φωτεινό, ζεστό όχι, θερμό με την έννοια του κόκκινου χρώματος που δείχνει σοφία, κατανόηση, νιότη, ζωντάνια, ενεργητικότητα, ευτυχία, περιέργεια, ευελιξία, πρόοδο, ροπή στην διασκέδαση, επικοινωνία, έντονη διαισθητική αντίληψη, διανόηση, καθαρότητα συναισθημάτων και πλήρης απελευθέρωση από πάθη. Επίσης, χρώμα που τυφλώνει, εντυπωσιάζει, αποκαλύπτει αλλά ...και εμπνέει. Εκφράζει τη νεότητα, την χαρά και καθαρίζει το νου που εξαγνίζει τις σκέψεις.
Πορτοκαλιά, που εμπνέει, ισορροπεί και απελευθερώνει. Θεωρείται θερμό, ζεστό, και εκφράζει μετάλλαξη. Είναι το χρώμα των ιδεών και της φαντασίας. Συμβολίζει την πολυτέλεια, την λαμπρότητα και την ευτυχία.
Πορφυρά, χρώμα πνευματικό, ιερατικό αλλά και βασιλικό, αυτοκρατορικό. Εμπνέει σεβασμό, εξουσία αλλά κρύβει κάποιο μυστήριο. Δηλώνει την υπερηφάνεια, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, ενώ φανερώνει τις καλλιτεχνικές τάσεις.
Καφέ, χρώμα που ενθαρρύνουν την ευσυνειδησία και την εξυπνάδα. Δηλώνει σταθερότητα στις συνήθειες και στις πεποιθήσεις, ενώ παράλληλα εκφράζει αξιοπιστία και ικανότητα. Επίσης, εκφράζει άρνηση για ότι είναι αυθόρμητο ή παρορμητικό.
Χρυσά φύλλα, που συμβολίζουν τον Ήλιο και θεωρείται χρώμα ηλιακό με ιδιαίτερη δημιουργική και θετική ακτινοβολία στο περιβάλλον. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες καταπολεμούν την άρνηση και τη δυσαρμονία και προστατεύουν από τις αρνητικές επιδράσεις.
Όλα αυτά τα χρώματα που έριξε η μητέρα φύση για να σαγηνέψει τις απόμακρες φίλες από την πραγματικότητα. Η Αγάπη γεύεται την συντροφιά της και απαρνείται την φίλη της την Μοναξιά. Αντίθετα η Μοναξιά αγκαλιάζει και προσέχει την Αγάπη σαν τα μάτια της γιατί αντλεί ζωή από αυτήν. Τα πρωτοβρόχια και το κρύο κτυπάνε τις πόρτες τους σαν να τους προειδοποιούν με τον ερχομό του χειμώνα, το τέλος της εποχής και τον απολογισμό του χρόνου. Μια ιδιοποίηση να απολογηθούν για την χρονιά τους. Το κρύο , η παγωνιά γεμίζει την καρδιά τους αλλά τίποτα ακόμα δεν φέρνει κοντά τα δύο κορίτσια που η μοίρα τα ένωσε για πάντα στην ζωή.
Ο χρόνος περνά δύσκολα στην βαρυχειμωνιά και η δοκιμασία την κάνει πιο απροσπέλαστη και δύσκολη εποχή. Λίγες ώρες και το 2017 φεύγει και καμιά κίνηση από τις φίλες.
Η νεράιδα του χρόνου κοντοστάθηκε στο κατώφλι της Αγάπης να την προειδοποίηση για την στάση της προς την Μοναξιά. Η άμυαλη Αγάπη νόμιζε ότι η αγάπη είναι το πάν στην ζωή αδιαφορώντας για την φίλη της την Μοναξιά. Δεν σκέφτηκε ότι η νεράιδα του χρόνου είχε το μαγικό ραβδί που άλλαζε τον κόσμο. Η Μοναξιά που ήξερε το σφάλμα της φίλης της έτρεξε να καλύψει την στάση της φίλης της. Μόνο που ο χρόνος δεν άντεξε στην αδιαφορία και με το πέρασμα του χρόνου πήρε από την Αγάπη την συντροφιά της και την άφησε να γευτεί την ίδια πορεία του χρόνου με την Μοναξιά … μόνο που η Μοναξιά ήταν κοντά στην φίλη της γιατί την γεύτηκε και την έζησε και καταλάβαινε τι σημαίνει ο Χρόνος, τι σημαίνει η Αγάπη αλλά και τι η Μοναξιά. Και έφτασε ο καινούργιος χρόνος βρίσκοντας και πάλι τις δύο φίλες μαζί και αχώριστες με καινούργιες εμπειρίες στην ζωή και το καλύτερο αχώριστες και η μια συνεχίζει την άλλη… 
Καλή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου