Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Σκόπια και το πρόγραμμα με ονομασία «Σκόπια 2014»



Για να γνωρίζουν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και δεν την πουλάμε ΠΟΤΕ.
Οι Μακεδνοί ή Μακεδόνες, το όνομα των οποίων παράγεται, όπως και το επίθετο μακρύς, από τη ρίζα μακ και σημαίνει «ψηλός» ή πιο ελεύθερα «αυτός που έρχεται από ψηλά» ήταν, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ένα φύλο ταυτόσημο με τους Δωριείς, το οποίο αρχικά κατοικούσε στην Πίνδο. Μήπως η Πίνδος ήταν Γιουγκοσλαβία?
Θα χαρώ να γεμίσουν οι Έλληνες αναρτήσεις με την Μακεδονία για να καταλάβουν ότι δεν παίζουμε, δεν πουλάμε, δεν παραχωρούμαι τίποτα, ας είναι πουλημένοι στην Βουλή , η Ελλάδα είναι ο Λαός της..
Η Γιουγκοσλαβία Jugoslavija, ήταν ένα κράτος της Ευρώπης στο δυτικό μέρος των Βαλκανίων κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 20ου αιώνα. Σχηματίστηκε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το 1918 με το όνομα Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων μετά τη συγχώνευση του προσωρινού Κράτους των Σλοβένων, Κροατών και Σέρβων (που αυτοανακυρήχθηκε μετά την διάλυση της πρώην Αυστροουγγαρίας) με το ανεξάρτητο Βασίλειο της Σερβίας. Η σερβική βασιλική οικογένεια της Καραγεώργεβιτς έγινε η δυναστεία του Βασιλείου των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων. Το Βασίλειο κέρδισε τη διεθνή του αναγνώριση στις 13 Ιουλίου του 1922 στη Διάσκεψη των Πρεσβευτών στο Παρίσι. Η χώρα ονομάστηκε έτσι από τους Νότιους Σλαβικούς λαούς που σχημάτισαν την πρώτη τους ένωση, μετά από αιώνες στους οποίους τα εδάφη τους ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Αυστροουγγαρίας.
Ξέρετε πότε βασίλευσε ο Μέγας Αλέξανδρος? 
Ούτε καν υπήρχατε στον παγκόσμιο χάρτη.
Αλέξανδρος ο Μέγας 356 π.Χ. – 323 π.Χ.
Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β' και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου.
Αρα η Πέλλα της Μακεδονίας … η πατρίδα του Μ. Αλέξανδρου υπήρχε π.Χ και η Γιουγκοσλαβία ιδρύθηκε τον 20ο αιώνα … έλεος που θα γίνεται Μακεδόνες ούτε θα αγγίξετε το όνομα όσο υπάρχουν Έλληνες στο πλανήτη Γη.
Όταν μια χώρα δεν έχει ρίζες και ιστορία, απλά δημιουργεί, κλέβει και λεηλατεί ότι της λύπη για να κατοχυρώσει το κύρος της σαν κράτος. Τρέχουν και δεν φτάνουν να αναγεννήσουν μια νέα Σκοπιανή πρωτεύουσα με χρώμα Ελληνικό. Για να μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα θα έλεγα. Με τον Μέγα Αλέξανδρο, αρχαιοελληνικές φιγούρες, άλογα που καλπάζουν, λιοντάρια που βρυχώνται, μια πειρατική γαλέρα, θεόρατα κτίρια που φτιάχνονται αυτή τη στιγμή και δεκάδες αγάλματα, συνθέτουν μια βαλκανική 
παραφωνία που στόχο έχει να αναδείξει μια άλλη πτυχή της όμορης χώρας, να τονώσει το εθνικό φρόνημα, αλλά και να μπει στο μάτι της... Αθήνας, χρησιμοποιώντας για πολλοστή φορά σύμβολα και ιστορικές παρακαταθήκες της Ελλάδας. Μάλιστα, τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να υπονομευτούν παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ζόραν Σταβρέσκι, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά παρά
τη μείωση κατά 120 εκατ. Ευρώ στο μπάτζετ. Παρόλα αυτά δεν διευκρίνισε πού θα βρει τα χρήματα για να προχωρήσουν τα έργα. Οι οικονομικοί παρατηρητές λένε πως τα χρήματα από τη φορολογία δεν φτάνουν, ενώ έχει μπει... χέρι και στα δανεικά από ξένες τράπεζες.
Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά τα βάρη θα πέσουν στους φορολογούμενους και μάλιστα η λυπητερή δεν θα αργήσει να φτάσει στα χέρια τους.
Μέχρι «Βασιλικές μακεδονικές γαλέρες» εφεύραν και στήνουν στον ποταμό Βαρδάρη (Vardar), ο οποίος διασχίζει την πόλη των Σκοπίων.
Μάλιστα η πρώτη από τις γαλέρες του Βαρδάρη με την ονομασία «Royal Macedonia», μια απροσδιορίστου αισθητικής κακόγουστη κατασκευή, που τελικά δεν είναι ένα πλοίο μέσα στα νερά του ποταμού, αλλά μια ιμιτασιόν κατασκευή πάνω σχεδόν στην «προκυμαία», η οποία παραπέμπει μάλλον σε Πειρατές της Καραϊβικής. Το ότι γαλέρες δεν υπήρξαν ποτέ μέσα στο πέρασμα της ιστορίας στα ορμητικά νερά του Βαρδάρη, και πολύ περισσότερο βασιλικές μακεδονικές, δεν έχει καμία σημασία για τους τερατολόγους των Σκοπίων.
Την ώρα που στα Σκόπια στήνονται ανύπαρκτες «μακεδονικές βασιλικές γαλέρες», οι άνθρωποι του Ν. Γκρούεφσκι επιχειρούν να κάνουν μια κλεμμένη εξαγωγή αρχαίων Μακεδόνων βασιλέων. Στην διάρκεια που εγκαινιάστηκε στο Celtic-Roman Museum στο Μanching της Βαυαρίας μια έκθεση με τίτλο «Το Χρυσό Πρόσωπο του Άγνωστου Μακεδόνα Βασιλιά», όπως αναφέρεται και στη σχετική αφίσα του γερμανικού μουσείου.
Στο Celtic-Roman Museum στο Μanching πάντως το «Χρυσό Πρόσωπο του Άγνωστου Μακεδόνα Βασιλιά» είναι ένα εύρημα από έναν τάφο στο 
νεκροταφείο της αρχαίας ελληνικής πόλης Λιγκηστίς ή Λιχνίτης ή Λιχνιδός στην Οχρίδα. Είναι μια νεκρική μάσκα δηλαδή χρυσό προσωπείο, που βρέθηκε το 2002 στον τάφο ενός αγοριού και χρονολογείται από την ύστερη αρχαϊκή πρώιμη κλασική περίοδο από τα τέλη του 6ου και αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. καθώς και ένα χρυσό «γάντι». Ούτε καν υπήρχαν στο χάρτη.
Ο «εθνικός» αρχαιολόγος της ΠΓΔΜ Πάσκο Κούσμαν επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας πριν βρεθεί στη φυλακή για σκάνδαλο με κλοπές αρχαιοτήτων κ.ά., που βρήκε τον τάφο, τον απέδωσε σε σαν «άγνωστο Μακεδόνα βασιλιά».
Να σημειωθεί ότι υπάρχει μια πλειάδα χρυσών προσωπείων, που έχουν βρεθεί εκτός των βασιλικών τάφων της Βεργίνας, στον ελληνικό χώρο σε περιοχές της Μακεδονίας, αλλά οι αρχαιολόγοι δεν μίλησαν ποτέ για βασιλικούς τάφους. Πάνω από δέκα βρέθηκαν μόνο στο αρχαίο νεκροταφείο στο αρχοντικό Πέλλας, αλλά οι αρχαιολόγοι Παύλος και Αναστασία Χρυσοστόμου τις απέδωσαν σε ταφές πολεμιστών.
Όλα ξεκίνησαν από το όνειρο του Νίκολα Γκρουέφσκι το 2010 και τα χρήματα θα προέρχονταν από τον προϋπολογισμό και συγκεκριμένα από τις επενδύσεις κεφαλαίων ύψους 350 εκατ. ευρώ.
Η μείωση των εμπορικών και βιομηχανικών εξαγωγών, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, και η ελάχιστη αύξηση στην οικονομική ανάπτυξη κατά το 2012, οδήγησαν την κυβέρνηση να δανειστεί «φρέσκα» 700 εκατ. ευρώ από ξένες τράπεζες.
Τον Μάιο η World Bank έδωσε στην ΠΓΔΜ 75 εκατ. ευρώ με στόχο να γίνουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να βελτιωθεί ο τομέας της υγείας.
Επίσης περίπου το ίδιο διάστημα η Deutsche Bank έδωσε 250 εκατ. ευρώ για να καλύψει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό.
Τον Νοέμβριο του 2011 η κυβέρνηση πήρε άλλα 130 εκατ. ευρώ από την Deutsche Bank και την Citibank με εγγυήτρια την World Bank.
Τον περασμένο Μάρτιο η ΠΓΔΜ πήρε από το ΔΝΤ επιπλέον 220 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα, εν μέσω κρίσης, για να τονωθεί η οικονομία της χώρας.
έτσι φέρεται να έχει βάλει χέρι στα δανεικά για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα με τον κωδικό ονομασία «Σκόπια 2014». Και φυσικά όταν θα κληθεί να πληρώσει τις δόσεις στις τράπεζες, θα αναγκαστεί να πάρει επώδυνα μέτρα για να αυξήσει την φορολογία. Σκηνικό που ζουν σήμερα χιλιάδες κράτη. 
Τελικά αυτό το πρόγραμμα, «Σκόπια 2014» περιλαμβάνει την κατασκευή 20 κτιρίων, μουσείων, θεάτρων, αιθουσών για συναυλίες, ξενοδοχείων και γραφείων του υπουργείου εξωτερικών. Περισσότερα από 40 μπρούτζινα και μαρμάρινα αγάλματα θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.
Ένα κόστος που υπερβαίνει τις δυνατότητες της χώρας και θα φτάσει ακόμα και στα 500 εκατ. ευρώ άνοιγμα.
Για να αγοράσεις το όνομα Μακεδονία και να ζηλέψεις την ιστορία του γειτονικού σου κράτους , έπλασες ψευδή όνειρα σ ένα κράτος που ποτέ δεν 
 είχε σχέση ούτε με την Μακεδονία, ούτε με τον Μέγα Αλέξανδρο αλλά και πιο πολύ ούτε με την αρχαία Πέλλα.
Ωραία είναι να ονειρεύεσαι, αλλά όχι να κλέβεις την αλήθεια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου