Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Το χωριό Αυλωνάρι Ευβοίας έγινε έργο τέχνης


Είναι εκπληκτικό αυτό που μπορούν να κάνουν τα χρώματα…
Ένα ολόκληρο χωριό στην Εύβοια απέκτησε χρώμα. Σε ένα δυναμικό τουριστικό αξιοθέατο έχει μετατραπεί μετά από την επέμβαση ενός κάτοικου του χωριού
Το Αυλωνάρι είναι χωριό το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Αλιβέρι και στην Κύμη του Νομού Ευβοίας. Είναι από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Κύμης, Αλιβερίου και είναι κτισμένο επάνω σε λόφο στην μέση μιας κοιλάδας. 
Στην κορυφή του βρίσκεται ο ναός του Αγίου Νικολάου, καθώς και μεσαιωνικός πύργος από την περίοδο της Ενετοκρατίας. 
Η απόσταση που το χωρίζει μέχρι την Χαλκίδα είναι 66 χιλιόμετρα, ενώ μέχρι την Αθήνα 133 χιλιόμετρα. Απέχει 900 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο Χανίων Αυλωναρίου – Κύμης, ενώ το ύψος του λόφου που είναι χτισμένο το χωριό είναι 70 μέτρα. 
Ο πληθυσμός του είναι 637 κάτοικοι, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. 
Ένα νέο παιδί εμπνεύστηκε την ιδέα μετατρέποντας σπίτια, καταστήματα και αποθήκες σε έργα τέχνης.  Όλο το χωριό στο Αυλωνάρι μεταμορφώνεται χρόνο με τον χρόνο. 
Και όλα αυτά εξαιτίας του Γιώργου Πέππα, του καλλιτέχνη από το Αυλωνάρι. 
Ο Γιώργος με το τεράστιο ταλέντο του έχει κάνει απίθανα έργα που ομορφαίνουν την περιοχή και δίνουν χρώμα στη ζωή των κατοίκων. 
Ο Γιώργος ασχολείται με τις ώρες με το έργο του.  
Ζωγραφίζει στους τοίχους «ζωντανές» φιγούρες, από πουλιά και ζώα βάζοντας την δική του πινελιά. 
Οι δημιουργικές τοιχογραφίες που κοσμούν τους τοίχους σε συνδυασμό με τα χρώματα δίνουν έναν δυνατό παλμό ζωής σε ολόκληρο το χωριό. 
Η νέα όψη του χωριού έχει προσελκύσει ήδη πολλούς τουρίστες, με τα έργα τέχνης του Γιώργου, το Αυλωνάρι τείνει να γίνει ένα τόσο ωραίο μέρος.


Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Νέα δίκτυα 5G: Τι προειδοποιούν οι επιστήμονες


Νέα δίκτυα 5G: 
Τι προειδοποιούν οι επιστήμονες - Home Biology
Αν θυμάστε καλά 07 Απριλίου του 2020 με ένα δημοσίευμα ότι: 
«Ένα θλιβερό θέαμα αντίκρισαν οι πολίτες στο δρόμο Ναυπλίου Νέας Κίου, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της Αργολίδας, με εκατοντάδες εξαντλημένα, από το ταξίδι και την κακοκαιρία, χελιδόνια, ακίνητα ή νεκρά στην άσφαλτο.»
Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα κανείς δεν αναφέρθηκε ότι η Αργολίδα έχει γεμίσει από κεραίες των δικτύων 5G..και απλά την πλήρωσαν τα χελιδόνια...
Διαβάστε πρώτα τι είπαν οι επιστήμονες για την νέα γενιά δικτύων 5G.  
Ομάδα 180 επιστημόνων και γιατρών από 36 χώρες, κάνει έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνοντας την αναστολή της ανάπτυξης των δικτύων 5G μέχρι έως ότου οι πιθανοί κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον να έχουν διερευνηθεί πλήρως από επιστήμονες ανεξάρτητους από τη βιομηχανία.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η προκαλούμενη τεράστια αύξηση στην έκθεση του πληθυσμού σε ασύρματες ακτινοβολίες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, κυτταρικό στρες, αύξηση επιβλαβών ελευθέρων ριζών, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, ελλείψεις στη μάθηση και τη μνήμη, νευρολογικές διαταραχές και αρνητικές επιπτώσεις στη γενική ευημερία των ανθρώπων.
Προτείνουν επίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει προτεραιότητα στην υλοποίηση ενσύρματων ψηφιακών τηλεπικοινωνιών αντί των ασύρματων και να οριστούν νέα όρια συνολικής έκθεσης στα εκατοντάδες είδη ασύρματης ακτινοβολίας στα οποία είμαστε εκτεθειμένοι, με έμφαση στην προστασία των εγκύων και των παιδιών.
Δεν φτάνει αυτό αλλά μέσω του 5G υποστηρικτές στην Αγγλία και Ουαλία των οποίων ισχυρίζονται πως τα δίκτυα 5G προκάλεσαν ή επιτάχυναν την εξάπλωση του Covid-19.
Φυσικά έτρεξαν να το διαψεύσουν σαν αβάσιμη πληροφορία … μόνο που τα δύστυχα πτηνά δεν άντεξαν από την κούραση και την ακτινοβολία και πέθαναν χιλιάδες χελιδόνια στην Αργολίδα , που είναι γεμάτη από κεραίες νέας γενιάς 5G.
Επιστήμονες και γιατροί προειδοποιούν για τις σοβαρές επιπτώσεις του 5G στην υγεία από 18 Ιουνίου 2019
Σε λίγο καιρό το 5G θα είναι παντού. 
Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. 
Το 5G αποτελεί την νέα τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης των πάντων. 
Από κινητά μέχρι αυτοκίνητα μέχρι κάθε μορφής ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή.
Θα αποτελέσει κύρια τεχνολογία για το Internet Of Things (ίντερνετ των πάντων). Κάθε ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή και όχι μόνο θα έχει τη δική της διεύθυνση IP (Ip v6) και θα είναι συνδεδεμένη σε ένα ασύλληπτο παγκόσμιο δίκτυο με βάση το γνωστό σε όλους μας Internet. Ακούγεται καταπληκτικό, έτσι δεν είναι; 
Που είναι το πρόβλημα και ξεσηκώνεται η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κατά του 5G; 
Το πρόβλημα προκύπτει από την ίδια την τεχνολογία. 
Η μετάδοση του σήματος, για να το πω όσο πιο απλά μπορώ, γίνεται σε πολύ υψηλότερη συχνότητα (24-86 GHz) σε σχέση με το 4G (2-8 GHz). 
Υψηλότερη συχνότητα σημαίνει μεγαλύτερη απορρόφηση. 
Αυτό σημαίνει δυο πράγματα. 
Μεγαλύτερη ζημιά σε φυτά και ζώα λόγω της μεγαλύτερης απορρόφησης σε επίπεδο κυττάρων. 
Ακριβώς λόγω της μεγαλύτερης απορρόφησης από δέντρα, κτίρια, κάθε λογής αντικείμενα και φυσικά ζώα και ανθρώπους η σημερινή δομή των κεραιών δεν επαρκεί.
Θα πρέπει να υπάρχει μια κεραία κάθε μερικά μέτρα. Το μερικά προκύπτει ανάλογα την συχνότητα. Κεραίες θα υπάρχουν σε κάθε τετράγωνο στην καλύτερη περίπτωση, σε συστήματα δημόσιου φωτισμού, σε φανάρια και όπου μπορείτε να φανταστείτε. Το πιθανότερο θα μπει και μια κεραία στην πολυκατοικία σας. Το δίκτυο κεραιών θα είναι απείρως πυκνότερο και η ισχύς κατά πολύ μεγαλύτερη. Είπαμε τα υψίσυχνα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δυσκολεύονται να περάσουν από στερεά και υγρά εμπόδια. 
Τα πράγματα θα ξεφύγουν τελείως όταν βάλετε ρούτερ WiGig (60GHz Wi-Fi) στο σπίτι σας. 
Θα ψηθούμε όλοι. Στα πρώτα πειράματα εφαρμογής χρήσης του 5G στην Ολλανδία έπεφταν πουλιά από τον ουρανό. Αν έχετε κατοικίδιο θα το δείτε να τρελαίνεται και στην πορεία να ψοφάει. Τα ζώα είναι πιο ευαίσθητα από τους ανθρώπους σε ότι αφορά την ρύπανση λόγω ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών.
Που υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας;
·       Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι εγκατεστημένες στις οροφές κατοικιών και χώρων εργασίας, σε υψώματα κ.α. Συνηθισμένα σημεία τοποθέτησης: δίπλα σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας, σε κτίρια του ΟΤΕ, σε κτίρια της Cosmote, της Vodafone και της Wind, σε κτίρια εταιρειών, εργοστάσια, σε περιοχές με πολλά γραφεία, καταστήματα κ.α.
·       Σε αραιοκατοικημένες περιοχές οι κεραίες εκπέμπουν με μεγαλύτερη ισχύ και έχουν ακτίνα κάλυψης ως 20km (υπερκυψέλες).