Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Γυναικεία διαίσθησης:



Η γυναικεία διαίσθηση είναι ένα χάρισμα που έχουν πολλές γυναίκες να αντιλαμβάνονται ή καλύτερα, να διαισθάνονται γεγονότα και καταστάσεις συνήθως αρνητικά, τα οποία δεν έχουν συμβεί ακόμα ή και που έχουν συμβεί.
Για θυμηθείτε πόσες φορές ακούσατε αυτές τις δίδυμες λεξούλες;
Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι πριν συμβεί κάτι κακό σε αυτές ή σε κάποιον δικό τους άνθρωπο αισθάνονταν κάπως ανήσυχες γεγονός που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν παρά μόνο αφού συνέβηκε το κακό και μετά, ή πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι είχαν ονειρευτεί ένα γεγονός ή μία κατάσταση και μετά από λίγο καιρό βίωσαν αυτό το γεγονός ακριβώς όπως το ονειρεύτηκαν, λες και είχαν προβλέψει το μέλλον με απόλυτη ακρίβεια.
Έχουμε αναλογιστή ποιο ζώδιο έχει αυξημένες ψυχικές δυνάμεις και ποιο αντιλαμβάνεται τις λεπτές ενέργειες που υπάρχουν σε κάθε χώρο; Με μια ματιά, ξέρει τι έχεις; Η διαίσθηση είναι μια ικανότητα που υπάρχει σε όλα τα ζώδια, σε όλους τους ανθρώπους, απλά κάποιοι την έχουν ανεπτυγμένη σε μεγαλύτερο βαθμό, ενώ κάποιοι άλλοι δεν το διαισθάνονται καν ή δεν δίνουν σημασία στην διαίσθηση αυτή. 
Ο Σκορπιός είναι το ισχυρότερο ζώδιο και διαισθητικό.
Βαθύτατα διαισθητικό άτομο, ξέρουν τα πάντα, με μια ματιά. Πολύ χειριστικά άτομα και πολύ δυνατό ζώδιο στο να λαμβάνει σήματα μέσω των σωμάτων, βλέπει ακόμα και μέσα στο σκοτάδι αν η ίριδα του ματιού σου έχει διασταλεί ή όχι. Σε αυτό είναι ακαταμάχητος. Είναι διαισθητικοί αλλά με εγκεφαλικό τρόπο. Έχουν πολύ ανεπτυγμένη την αναλυτική δυνατότητα και αμέσως αντιλαμβάνονται, διαισθάνονται το καλό ή το κακό για τα άτομα που λατρεύουν και τα αγαπούν.
Σας έτυχε ποτέ να πάρετε μια πολύ γρήγορη απόφαση χωρίς να σκεφτείτε πολύ ή σχεδόν καθόλου; Κάπου μια στιγμιαία δύναμη, ένα ένστικτο, ή η διαίσθηση, σας οδηγούν να απομακρυνθείτε από ένα χώρο όπου νοιώθετε ένα ανεξήγητο φόβο ή ακόμη σας ωθούν να αγαπήσετε ένα καινούριο σπίτι που μόλις έχετε επισκεφτεί.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι διάφορες αισθήσεις από τα όργανά μας, όπως είναι ένα φτερούγισμα ή ένα σφίξιμο για παράδειγμα στο στομάχι, στέλνουν μηνύματα στον εγκέφαλο που έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτό που ονομάζουμε διαίσθηση.
Ακόμα διαισθάνονται μίλια μακριά για άτομα που τους αγαπούν το κίνδυνο ή την χαρά, αισθάνονται με λεπτομέρειες τον πόνο ή την στεναχώρια ανθρώπων που τους ενδιαφέρουν λες και βρίσκονται μπροστά στα γεγονότα. Τρομερό και αβάστακτο συναίσθημα , να μην μπορείς να το αναλύσεις αυτό τον φόβο ή καλύτερα αυτό το πόνο στην καρδιά. Αχ και να γνώριζα και εγώ αυτή την διαίσθηση μου ότι θα είναι για καλό και μόνο για καλό…
Εγώ πάντως, την εμπιστεύομαι τη διαίσθησή μου. 
Ένα από τα πιο αποτελεσματικά όπλα στον άνθρωπο είναι η διαίσθηση και όπως είπε και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν «Το μόνο πραγματικά πολύτιμο πράγμα που έχει ο άνθρωπος είναι η διαίσθηση». Μερικές φορές αναφέρεται ως έκτη αίσθηση, εσωτερική αίσθηση, ένστικτο, εσωτερική φωνή, πνευματικός οδηγός, κλπ. Την συμβουλευόμαστε σε στιγμές κινδύνου και όταν κάποιες αποφάσεις είναι δύσκολες και υποχρεωτικές. Η σημασία της είναι μεγάλη, αλλά της δίνουμε λίγη ή καθόλου προσοχή.
Αν σκεφτούμε τις καταστάσεις στη ζωή μας όπου το ένστικτό μας, μας έσωσε από κάποιον κίνδυνο ή μας εμπόδισε να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο λάθος, μπορούμε να σκεφτούμε το ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή μας. 
Η διαίσθηση είναι μια αξιόπιστη πηγή για την επιβίωσή μας, ειδικά σαν προστασία από τους κινδύνους ή σε στιγμές αναποφασιστικότητας. Φαίνεται ωστόσο, ότι όσο πιο εξελιγμένοι επιστημονικά γινόμαστε, τόσο λιγότερο διαισθητικοί είμαστε καθώς βασιζόμαστε περισσότερο σε πιο απτά πράγματα και λιγότερο στην εσωτερική φωνή του εαυτού μας.
Μπορείτε να βελτιώσετε τη ζωή σας απλά με το να μάθετε να ακούτε τη φωνή της καρδιάς σας και να την κάνετε οδηγό σας για τη λήψη μιας συγκεκριμένης απόφασης ή ενέργειας. Οι περισσότεροι από εμάς παίρνουμε διαισθητικές αποφάσεις στην καθημερινή μας ζωή. Μόλις εμπλέκονται η υποκειμενική κρίση και ο ορθολογικός συλλογισμός, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί η διαίσθηση.
Όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τι είναι στο μυαλό κάποιου ή το αποτέλεσμα πριν αυτό συμβεί. 
Ακόμα κι αν η ικανότητα αυτή βρίσκεται σε όλους μας, μερικοί από μας έχουμε πιο ανεπτυγμένη διαίσθηση και καθοδηγούμαστε από αυτήν. 
Τις περισσότερες φορές όμως, η διαίσθηση είναι μια επιλογή και μπορεί να αναπτυχθεί μέσω της πρακτικής εξάσκησης και της ευαισθητοποίησης. 
Έτσι συνειδητά να ακούτε και να εμπιστεύεστε την διαίσθησή σας. 
Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τη διαίσθησή σας, τόσο ισχυρότερη γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου