Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο Φρεντ Αστέρ είχε πει κάποτε


Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να συναναστρέφεσαι με ένα κακότροπο και κακομαθημένο άνθρωπο.
Ο Φρεντ Αστέρ είχε πει κάποτε ότι η πιο δύσκολη δουλειά για τα παιδιά σήμερα είναι να μάθουν καλούς τρόπους χωρίς να τους βλέπουν πουθενά. Τα παιδιά σήμερα είναι αγενή επειδή οι μεγάλοι είμαστε αγενείς. Δεν μπορείς να ζητάς από ένα εξάχρονο να λέει «ευχαριστώ», «παρακαλώ» και «ορίστε» όταν δεν έχει ακούσει ποτέ κάποιον να χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις στην καθημερινότητά του.
Ούτε μπορείς να το αναγκάσεις να τρώει με μαχαίρι και πιρούνι όταν σπάνια βλέπει πώς συμπεριφέρονται οι γονείς του στο φαγητό, αφού είναι ελάχιστες οι φορές πλέον που στα σπίτια στρώνεται «οικογενειακό τραπέζι».
Όπως καταλάβατε είναι άδικο να ζητάμε καλή συμπεριφορά, αν τα ως άνω δεν έγιναν στην ώρα τους.
Έλλειψη ευγένειας, καλών τρόπων, αναίδεια, απρέπεια, αναγωγή, αδιακρισία, ανυπαρξία κανόνων καλής συμπεριφοράς και αγωγής, αδιακρισία, αδιαφορία και χίλια κοσμητικά επίθετα θα μπορούσαν να στολίσουν αυτά που γράφω.
Πως σ’ ένα σύνολο ανθρώπων έχουμε την απαίτηση της καλής και φιλικής συμπεριφοράς? Αφού μόνο εμείς ευθυνόμαστε για την καλή συμπεριφορά μας για την υγεία μας την ψυχική και την σωματική.
Δεν πρέπει να έχουμε απαίτηση λοιπόν να αλλάξουν τα πράγματα αν δεν προσπαθήσουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου