Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Αληθινές αλλά και πονεμένες ιστορίες


Είναι μερικές φορές που από μια τυχαία συζήτηση ή απλά έχοντας βρεθεί την σωστή ώρα στο σωστό μέρος μπορείς να ακούσεις τις πιο όμορφες, αληθινές αλλά και πονεμένες ιστορίες.
Πάντα μου αρέσει να ακούω διηγήσεις από γιαγιάδες και παππούδες για τους τόπους εκείνους τους οποίους εγώ γνωρίζω μόνο μέσα από βιβλία και ταινίες , ενώ για αυτούς τους ανθρώπους οι τόποι αυτοί οι τόσο μακρινοί για μένα είναι η ιστορία τους , η πατρίδα τους ,ο τόπος όπου έζησαν κάποια χρόνια της ζωής τους. Αυτούς τους τόπους μας παράδωσαν αγνούς. 
25η Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Μα και σήμερα έτσι αισθάνομαι σαν υπόδουλη από τον ίδιο εχθρό τι άλλαξε;
“Από τις αρχές του 20ου αιώνα, τα καμπανάκια χαιρετούν καθημερινά το άνοιγμα και το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Με τον τρόπο αυτό τιμούν την εργασία και την αυτοθυσία των κερδοσκόπων που ποντάρουν τον πλανήτη, 
αποφασίζουν για την αξία των πραγμάτων και των κρατών, κατασκευάζουν εκατομμυριούχους και ζητιάνους, και είναι ικανοί να σκοτώσουν περισσότερο κόσμο απ’ ότι ο πόλεμος, η πανούκλα ή και η ξηρασία.... Πάει κι αυτή η μέρα ..!!!!
Σήμερα είναι μία νέα ημέρα ας είναι γλυκιά και ελεύθερη.
Όμως μην ξεχνάμε την ιστορία μας, μην αφήνουμε πίσω μας αυτά τα χρόνια που χιλιάδες πρόγονοι μας τα πλήρωσαν με αίμα και σημάδεψαν την ίδια την ζωή τους. Χάσανε γονείς, αδέλφια, περιουσίες, ακόμα και την ζωή τους.
Ο Έλληνας έχει να θυμηθεί πολλά… Τόσα πολλά που κανένας λαός δεν μπορεί να συγκριθεί. Μην χάνεται την Ελπίδα σας και να παλεύεται πάντα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μας.
Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται για μας, μια ζωή μετανάστες από την πατρίδα μας… Τι να θυμηθώ;
Πολέμους , την Γενοκτονία των Ελλήνων είναι η σκόπιμη και συστηματική εξόντωση, μα είτε από των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολικής Θράκης και της Μικρά Ασίας (κυρίως της Ιωνίας, Καππαδοκίας, Πόντου, Βιθυνίας . Έλληνες επιβιβάζονται σε βάρκες για να μεταβούν σε υπερωκεάνια που θα τους μεταφέρει στις ΗΠΑ , Αλβανικό , Κυπριακό κλπ… Τι μα τι να θυμηθεί ο Έλληνας; 
Μια βαριά κληρονομιά και φόρο αίματος.
Αυτή η κληρονομιά μας Δεν πρέπει να την ξεχνάμε, δεν πρέπει να σταματήσει να ηχεί ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος, να κυματίζει ελεύθερα η Ελληνική Σημαία με το σταυρό στο κοντάρι της, Μην λησμονούμε την μητέρα των ουρανών την Παναγιά που προστάτευε χιλιάδες πολεμιστές και μετανάστες, μην πετάμε στα σκουπίδια τα ήθη και τα έθιμά μας , την ιστορία μας, την φιλοσοφία μας και πάνω απ όλα … την Ελιά μας.. Γιατί η Ελλάδα είναι το δένδρο της Ελιάς,
μετά από κάθε κακοκαιρία βγάζει το νέο καρπό της, την ελίτσα μας, που ανθίζει και ξανά προς την δόξα τραβά.      
Καλημέρα με τη σκέψη ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.... μέρα φωτεινή γεμάτη αγάπη και πίστη στα ιδανικά μας, μην αφήνεται κανένα ανθέλληνα που κυβερνά την Ελλάδα να σας αλλάξει τα όνειρά σας. 
Η Ελλάδα καμία Ευρώπη, κανένας ανθέλληνας, κανένας κατακτητής δεν θα αλλάξει τα τρία σύμβολα της Ελλάδας.
Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια. 
Αυτή είναι η Ελλάδα των παιδειών μας που κυματίζει ελεύθερη πάνω στους Ωκεανούς του πλανήτη Γη και δηλώνει την Ελλάδα ελεύθερη και ακέραιοι από τον βορά στο νότο και από την δύση στην ανατολή.  
Μια Ελλάδα γεμάτη όνειρα για τα δικά μας παιδιά…

«ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΗΝΩΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ» και
«ΠΑΤΡΙΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ». 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝOΣ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΩΝΤΑΝΗ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου