Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Η Αλήθεια και το Ψέμα


Ο καλός φοβάται το ψέμα. Ο κακός την αλήθεια.

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ερωτήσεων «η Ώρα της Αλήθειας» για γερά νεύρα και πολλές αποκαλύψεις, πιστεύω όλοι να το γνωρίζεται…  
Είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που έχει ένα ανιχνευτή και 64 κάρτες, θα πει αν λες αλήθεια ή όχι αρκεί να ακουμπήσεις τα δάχτυλα σου επάνω του.
Ακούμπησε τα δάχτυλά σου στον ανιχνευτή για να απαντήσεις στην ερώτηση, αλλά πρόσεξε μην σε πιάσει να λες ψέματα γιατί ... Γιατί απλά θα χάσεις. Χαχαχα.
Τελικά έτσι είναι και η ζωή, είναι όπως τα παιχνίδια, απλή και με κανόνες, όσο λες την αλήθεια τόσο κερδίζεις στην ζωή σου.
Ένας θρύλος του 19ου αιώνα λέει ότι η Αλήθεια και το Ψέμα συναντήθηκαν κάποτε. 
Το Ψέμα καλημέρισε την Αλήθεια της είπε «Ωραία μέρα σήμερα».
Η Αλήθεια για να βεβαιωθεί κοίταξε γύρω και τον ουρανό και όντως η μέρα ήταν ωραία.
Περπάτησαν για λίγο ώσπου έφτασαν σε ένα μεγάλο πηγάδι γεμάτο νερό.
Το Ψέμα βούτηξε το χέρι του στο νερό και γυρίζοντας στην Αλήθεια της είπε «Ωραίο και ζεστό το νερό. 
Θες να κολυμπήσουμε μαζί»?
Και πάλι η Αλήθεια ήταν καχύποπτη. Δοκίμασε όμως με το χέρι της το νερό και πράγματι ήταν ζεστό. Μπήκαν λοιπόν και οι δυο τους στο νερό και κολυμπούσαν για αρκετή ώρα, όταν ξαφνικά το Ψέμα, βγήκε από το πηγάδι, φόρεσε τα ρούχα της Αλήθειας και εξαφανίστηκε.
Η Αλήθεια θυμωμένη βγήκε γυμνή τρέχοντας παντού ψάχνοντας για το Ψέμα να πάρει τα ρούχα της. Ο κόσμος που την έβλεπε γυμνή, γύριζε το βλέμμα του αλλού είτε από ντροπή είτε από θυμό. Η φτωχή Αλήθεια ντροπιασμένη γύρισε στο πηγάδι και χώθηκε εκεί για πάντα.
Έκτοτε το Ψέμα γυρίζει ανενόχλητο ντυμένο σαν Αλήθεια ικανοποιώντας τα τερτίπια του κόσμου, ο οποίος με κανένα τρόπο δεν θέλει να δει τη γυμνή Αλήθεια.
Όπως έλεγε και ο Σοφοκλής, 496-406 π.Χ «Θάρσει. Λέγων τ’ αληθές ου σφαλεί ποτε.» 
(Έχε θάρρος όταν λες την αλήθεια, δεν θα κάνεις ποτέ λάθος).
Αυτό ισχύει και στην καθημερινότητα μας, στις συναλλαγές μας, με τους συνανθρώπους μας και κυριότερα με τον ίδιο τον εαυτό μας.
Πόσο όμορφα το πρωί που ξυπνάς να είσαι αληθινός, άδειος από ψευδή συναισθήματα και κοροϊδίες, ίντριγκες και ψεύτικες μάσκες που καλύπτουν το όμορφο πρόσωπο…
Παρέα με την αλήθεια δεν θα χάσεις ποτέ, είναι ένας άλλος κόσμος φωτεινός, αστραφτερός, γελαστός, ειλικρινής, που μπορεί να θεωρεί ότι είναι γυμνός από τα κλεμμένα ρούχα του ψέματος , αλλά είναι γεμάτος από κάτι που δεν κλέβεται ποτέ και από κανέναν…
« Το αστραφτερό βλέμμα της αλήθειας, το φωτεινό χαμόγελο που φωτίζει το πρόσωπο και την καλοσύνη της καρδιάς που ξέρει να δίνει και να χαρίζει απλόχερα την αγάπη, την δοτικότητα, γιατί  οι δοτικοί άνθρωποι δεν τσιγκουνεύονται το συναίσθημα ποτέ σ αυτούς που τα έχουν ανάγκη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου