Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Φτιάξε το σπίτι σας σε ένα «χρυσό πασχαλινό σπίτι»


Ας αλλάξουμε την διάθεσή μας, είμαστε σπίτι είτε με διαταγή είτε με δική μας ευθύνη και σεβασμό προς τον νόμο.
Φθάνει το Άγιο Πάσχα σε 19 ημέρες, ξεχάστε ότι ήμαστε σπίτι και ασχοληθείτε να φτιάξε το σπίτι σας σε ένα «χρυσό πασχαλινό σπίτι». 
Διακοσμήσετε το χώρο σας όμορφα, για να ασχοληθείτε και να ανεβάσετε το ηθικό όλων γύρο σας , αλλά και των αγαπημένων σας.
Τα βαμμένα αυγά είναι το βασικό στοιχείο της πασχαλινής διακόσμησης, όπως επίσης τα καλαθάκια με τα κουλούρια και τα τσουρέκια. 
Ωστόσο, και τα λουλούδια κυριαρχούν στη διακόσμηση, αφού μην ξεχνάμε ότι το Πάσχα είναι την Άνοιξη. Και Άνοιξη ίσον με λουλούδια και χρώματα.
Γι’ αυτό, λοιπόν, φέτος μην παραλείψετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας για το Πάσχα. Φέρτε έναν πασχαλινό και ανοιξιάτικο αέρα, που θα φτιάξει τη διάθεση σας.
Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού. 
Εκτός από αυτό, όμως, είναι το καλωσόρισμα της άνοιξης και η ανανέωση η δική μας αλλά και του σπιτιού μας. Ο χώρος μας, λοιπόν, είτε αυτός είναι το σπίτι μας στην πόλη ή το εξοχικό όπου αποκλειστήκαμε θα πρέπει να ετοιμαστεί για να το γιορτάσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Διώξτε κάθε τι που θυμίζει βαρύ χειμώνα, Γούνινα μαξιλαράκια, φλοκάτες και βαριές κουρτίνες, πρέπει σιγά - σιγά να φύγουν. Πλύνετε τα και αποθηκεύστε τα για του χρόνου. Ίσως ακόμα ο καιρός να μην έχει ζεστάνει αρκετά, αλλά επειδή το Πάσχα καλωσορίζει την άνοιξη, κρατήστε αντικείμενα που σας ζεσταίνουν και δεν «φωνάζουν» χειμώνα, όπως βαμβακερά μαξιλαράκια, βαμβακερή λινάτσα και λεπτές κουρτίνες. 
Ετοιμάστε πασχαλινά το μπαλκόνι σας ή τον κήπο σας
Βάψτε και καθαρίστε τις γλάστρες, γι’ αυτό καλύτερα να αρχίσετε σιγά - σιγά για να έχετε χρόνο μπροστά σας να δείτε τι δουλειές έχετε να κάνετε και να οργανωθείτε.
Ασβεστώστε τις γλάστρες σας (ή περάστε τις με ένα λευκό σπρέι) και φυτέψτε εποχιακά λουλούδια. Επιλέξτε, ωραίες πήλινες παραδοσιακές γλάστρες και βάλτε τις στο μπαλκόνι. Αν θέλετε μπορείτε να βάψτε τις παλιές ή να τις περάσετε με βερνίκι να γυαλίσουν και να λάμψει ο χώρος σας. 
Τέλος, αυγά, και λαγουδάκια μπορούν να διακοσμήσουν φανταστικά ακόμα και τις γλάστρες σας. Τα όμορφα γυαλισμένα και βαμμένα φαναράκια θα φωτίσουν την νύχτα σας.
Στόλισε το σπίτι για το Πάσχα χωρίς κόστος.
Με λίγη φαντασία θα μεταμορφώσεις εύκολα, γρήγορα και το πιο σημαντικό ανέξοδα, ένα παλιό καλάθι, ένα παιχνίδι, ένα βάζο ή μια γλάστρα σε όμορφα πασχαλινά στολίδια.
Στόλισε το Πασχαλινό δέντρο:
Ποιος είπε ότι δέντρο το έχουμε μόνο τα Χριστούγεννα; 
Πάρε ένα κλαδί από τον κήπο ή από το πάρκο ή από μια αποξεραμένη γλάστρα σας από τον χειμώνα και στόλισε το, αλλά αυτή τη φορά με πάνινα αυγά. 
Ψάξε για ένα κλαδί σχετικά ίσιο, που να έχει όμως 5-6 μικρότερα κλαράκια και κόψε τα φύλλα που μπορεί να έχει. Μπορείς επίσης να το βάψεις, άσπρο ή σε κάποια οποιαδήποτε παστέλ απόχρωση. Αφού στεγνώσει η μπογιά βάλε το κλαδί σε ένα βάζο ανάλογα με το ύψος του και ρίξε στη βάση του άμμο, πέτρες ή τα φύλλα που έκοψες, για ομορφιά. Κρέμασε τέλος στα κλαδιά πασχαλιάτικα στολίδια όπως κοτοπουλάκια, αυγουλάκια, λουλουδάκια κ.ο.κ.
Ψάξε στην κουζίνα
Το δωμάτιο αυτό δίνει πάντα τις περισσότερες και τις καλύτερες ιδέες. 
Ένα σουρωτήρι, ένα χρωματιστό μπολ, μια στρογγυλή φόρμα του κέικ που χάλασε, θα την κάνουν υπέροχη πασχαλιάτικη... Με ένα σπρέι δώστε τους λάμψη και χρώμα. Πάρε ότι μινιατούρες από λαχανικά έχετε γυάλινες ή πλαστικές και προσθέστε στην βάση ψεύτικο χορτάρι , τις μινιατούρες και όμορφα λουλούδια και θυμήσου: «Όσο πιο χρωματιστό τόσο το καλύτερο». Ανάμεσα στα λαχανικά, κρύψε ένα μικρό λαγουδάκι μαζί με χρωματιστά αυγά και η γιορτινή σου σύνθεση είναι έτοιμη να στολίσει όποιο μέρος του σπιτιού σου θέλεις.
Παλιά υφάσματα δεν τα πετάμε απλά τα μεταμορφώνουμε 
σε όμορφα μικρά λαγουδάκια γεμίζοντας τα με βαμβάκι.
Μπορείτε να γεμίσετε με αυτά τα καλαθάκια σας, να τα δέσετε σε λαμπάδες ή ακόμα και να περάσετε κορδέλα ανάμεσα τους και να φτιάξετε μια γιρλάντα. Φαντασία να υπάρχει και όρεξη.
Για να φτιάξουμε τα πάνινα λαγουδάκια:
Ουσιαστικά, εκτυπώσετε το πατρόν που σας έβγαλα σε φωτογραφίες, κόβετε δύο λαγουδάκια από το ίδιο ύφασμα, 
τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο με τις καλές πλευρές στο εξωτερικό και ράβετε γύρω – γύρω το λαγουδάκι εκτός από το κάτω μέρος. Γεμίζετε με βαμβάκι καλά και ράβετε την τρύπα στο κάτω μέρος. Έπειτα με ένα ψαλίδι ζιγκ ζαγκ κόβετε γύρω, γύρω για να μην ξεφτίσει, αν δεν έχετε όμως δεν πειράζει, είναι εξίσου χαριτωμένα και έτσι.
Για να φτιάξουμε τα πάνινα αυγά
Για κάθε αυγό θα χρειαστείτε τέσσερα κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ύφασμα για ολόκληρο το αυγό ή να παίξετε με συνδυασμούς (πχ. δύο και δύο διαφορετικά υφάσματα). Κόψτε το ύφασμα. Ένα έξυπνο τρόπος για να το κάνετε πιο γρήγορα είναι να διπλώσετε το ύφασμα στα δύο ή στα τέσσερα κι έπειτα να το κόψετε.  Και τώρα.. ράψιμο.
Ξεχωρίστε τα τέσσερα κομμάτια κάθε αυγού. 
Στη συνέχεια πάρτε τα δύο και βάλτε το ένα πάνω στο άλλο, προσέχοντας η 
«καλή» μεριά τους να είναι από τη μέσα πλευρά. Ράψτε κατά μήκος της μίας μόνο πλευράς σε κάθε δυάδα που ενώσατε, αφήνοντας μισό πόντο περιθώριο. Γυρίστε το ένα ζευγάρι που ράψατε ώστε η «καλή» μεριά των υφασμάτων να είναι από έξω. Στη συνέχεια, πάρτε το άλλο ζευγάρι και βάλτε το μέσα στο πρώτο με τέτοιο τρόπο ώστε οι «καλές» τους μεριές να «κοιτάζονται». Ευθυγραμμίστε τα υφάσματα και πιάστε τα με βελόνες για να μη γλιστρήσουν. Μπήκατε στην τελική ευθεία για το πασχαλινό αυγουλάκι.
Ξεκινήστε να ράβετε γύρω - γύρω, αφήνοντας ένα κενό στη μία πλευρά για να γεμίσετε το αυγουλάκι, Στο στάδιο αυτό μπορείτε να κάνετε μικρές κάθετες 
ψαλιδιές γύρω γύρω με πολλή προσοχή ώστε να μη κόψετε τις ραφές σας. 
Αυτό το κάνουμε για να φαίνονται καλύτερα οι «καμπύλες» του αυγού στη συνέχεια. Γυρίστε το αυγό από την καλή, περνώντας το μέσα από την τρυπούλα που αφήσατε για το γέμισμα. Ένα μολύβι μπορεί να βοηθήσει. Γεμίστε το αυγό. 
Μη τσιγκουνευόσαστε το βαμβάκι, χρειάζεται 
αρκετή ποσότητα για να φαίνεται όμορφο. 
Κλείστε την τρύπα και έτοιμο το αυγουλάκι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου