Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Το χωριό Αυλωνάρι Ευβοίας έγινε έργο τέχνης


Είναι εκπληκτικό αυτό που μπορούν να κάνουν τα χρώματα…
Ένα ολόκληρο χωριό στην Εύβοια απέκτησε χρώμα. Σε ένα δυναμικό τουριστικό αξιοθέατο έχει μετατραπεί μετά από την επέμβαση ενός κάτοικου του χωριού
Το Αυλωνάρι είναι χωριό το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Αλιβέρι και στην Κύμη του Νομού Ευβοίας. Είναι από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Κύμης, Αλιβερίου και είναι κτισμένο επάνω σε λόφο στην μέση μιας κοιλάδας. 
Στην κορυφή του βρίσκεται ο ναός του Αγίου Νικολάου, καθώς και μεσαιωνικός πύργος από την περίοδο της Ενετοκρατίας. 
Η απόσταση που το χωρίζει μέχρι την Χαλκίδα είναι 66 χιλιόμετρα, ενώ μέχρι την Αθήνα 133 χιλιόμετρα. Απέχει 900 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο Χανίων Αυλωναρίου – Κύμης, ενώ το ύψος του λόφου που είναι χτισμένο το χωριό είναι 70 μέτρα. 
Ο πληθυσμός του είναι 637 κάτοικοι, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. 
Ένα νέο παιδί εμπνεύστηκε την ιδέα μετατρέποντας σπίτια, καταστήματα και αποθήκες σε έργα τέχνης.  Όλο το χωριό στο Αυλωνάρι μεταμορφώνεται χρόνο με τον χρόνο. 
Και όλα αυτά εξαιτίας του Γιώργου Πέππα, του καλλιτέχνη από το Αυλωνάρι. 
Ο Γιώργος με το τεράστιο ταλέντο του έχει κάνει απίθανα έργα που ομορφαίνουν την περιοχή και δίνουν χρώμα στη ζωή των κατοίκων. 
Ο Γιώργος ασχολείται με τις ώρες με το έργο του.  
Ζωγραφίζει στους τοίχους «ζωντανές» φιγούρες, από πουλιά και ζώα βάζοντας την δική του πινελιά. 
Οι δημιουργικές τοιχογραφίες που κοσμούν τους τοίχους σε συνδυασμό με τα χρώματα δίνουν έναν δυνατό παλμό ζωής σε ολόκληρο το χωριό. 
Η νέα όψη του χωριού έχει προσελκύσει ήδη πολλούς τουρίστες, με τα έργα τέχνης του Γιώργου, το Αυλωνάρι τείνει να γίνει ένα τόσο ωραίο μέρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου