Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Το μυαλό μας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας.

 Οι άνθρωποι συνηθίζουν να πιστεύουν πως ελέγχουν το μυαλό τους και το σώμα τους. Ωστόσο, το μυαλό είναι περίπλοκο και ιδιαίτερο, ενώ πολλά μυστικά του δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Επιπλέον, μπορεί και να μας χειριστεί. Το μυαλό μας είναι το πιο ύπουλο πράγμα. 

 Μπορεί να μας παίξει χίλια δυο παιχνίδια και τα σενάρια που θα φτιάχνει να είναι, όντως πειστικά. Όταν το μυαλό λοιπόν ξεκινήσει να παίζει μαζί σου, δεν μπορείς να κανείς τίποτα για να το σταματήσεις. Είναι πάνω και πέρα απ’ τις δυνάμεις σου. Μπορεί πραγματικά να σου αλλάξει ριζικά τη γνώμη σου. 


Το μυαλό συνεχίζει να μη σε αφήνει σε ησυχία όταν οι μέρες είναι συναισθηματικά και ψυχολογικά φορτισμένες. Θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, πχ. Όμορφες στιγμές από το παρελθών ή στο θέμα της φιλίας ή για το σύντροφό μας ή ότι μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα και πολλά άλλα... 

Θα ξεκινήσει να σκέφτεται για την παρέα σου διάφορα, όμορφες στιγμές από το παρελθών που έζησες. Και να σε βγάλει από το παρών, απλά να ζεις σε ψευδαισθήσεις που πάει πέρασαν και δυστυχώς δεν έρχονται ξανά. Σαν να σε κρατά αιώνια σ ένα ψεύτικο πλασματικό κόσμο που δεν υπάρχουν είναι απλές αναμνήσεις εγκεφαλικές… Το μυαλό πάντα θα παίζει τα παιχνίδια του. Είναι σαν την καρδιά που κι εκείνη με τη σειρά της πάντα θα κάνει αυτό που θέλει. Κι εσύ το μόνο που θα μπορείς είναι το να παρακολουθείς σαν απλός θεατής.
Μην αφήνεις το μυαλό σου να σε κυβερνά, απλά κυβέρνα το Εσύ. 

Χαλάρωσε και παρακολούθησε το μυαλό σου που εξακολουθεί να προσπαθεί να σε ξεγελάσει. Που εξακολουθεί να παίζει κρυφτό και κυνηγητό με την πραγματικότητα. Βρες μια ισορροπία ανάμεσα στη ζωή και τη σκέψη σου, βάλε όρια και μην το αφήσεις να σε ξεγελάσει ξανά. Του έδωσες το δικαίωμα να το κάνει πολλές φορές. Καιρός να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να επιβάλεις ως τελική λύση πάντα τη φωνή της λογικής. Και η λογική δεν σε οδηγεί ποτέ σε λάθος πράγματα, ούτε συναισθηματισμούς από το παρελθών, ούτε παιδικές χαρές. Σε οδηγεί στο τώρα στην σωστή οδό για να ελέγχεις την ζωή σου και ποτέ να μην είσαι ξανά ευάλωτος και θύμα του ίδιου του μυαλού σου.  


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου