Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Τελικά τίποτα δεν πηγαίνει χαμένο.


Για άλλη μια φορά επαληθεύομαι που δεν πετάω τίποτα μα όσο μικρό και να είναι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις που θα χρειαστεί. Να λοιπόν που το μικρό αντικείμενο που σε εκνευρίζει μπορείς να το χαρείς. Πριν πετάξεις σκέψου τι μπορείς να κάνει με αυτό.
Με κάποια extra υλικά και κυρίως με αντικείμενα που έχεις ήδη στο σπίτι σου, σε λιγότερο από μία ώρα ο χώρος σου θα μοιάζει φανερά ανανεωμένος. Εάν έχεις λοιπόν χρόνο και λίγη υπομονή για να δημιουργήσεις, προγραμμάτισε, ψάξε και εφοδιάσου με τα απαραίτητα υλικά για δώσεις μία νότα αλλαγής και ανανέωσης στο σπίτι σου.
Βάζα από μπουκάλια κρασιού
Άδεια μπουκάλια από κρασί, παλιά δοχεία η ακόμα ποτήρια του νερού μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν σε πολύχρωμα δοχεία αποθήκευσης και βάζα. Θα χρειαστεί να προμηθευτείς μόνο τα αγαπημένα σου χρώματα και φρόντισε να έχεις ένα καλά αεριζόμενο χώρο, εμένα να είναι καλά η βεράντα μου χαχαχα.
Κηροπήγια από ποτήρια
Χρησιμοποίησε τα παλιά σας ποτήρια που έχουν μείνει μόνα τους , όλοι σπάμε ποτήρια και μας μένουν μονά και αναρωτιόμαστε πάει το σετ, τι να το κάνω τώρα? Απλά βάψετε το και τοποθετώντας μέσα σ αυτό κερί. 
Μπορείς να διακοσμήσεις το χώρο σου με αυτά η να τα προσφέρεις ως δώρο.
Τίποτα δεν πάει χαμένο!
Ναι σου λέω, τίποτα δεν πάει χαμένο πια! Σχεδόν τίποτα, τίποτα!
Σκουπίδια πετάω ελάχιστα! Αξιοποιώ όλα τα χρήσιμα πράγματα, είδη, ακόμα κι αυτά που ήταν άχρηστα μέχρι τώρα! Αλλά ούτε θα τ’ αφήσω κάποια να τεμπελιάζουν άλλο. Όλα θα τ’ αξιοποιήσω και θα τ’ αξιοποιώ πλέον.
Τακτοποίησα κι έφτιαξα ντουλάπια, συρτάρια, τα δωμάτια ένα-ένα. 
Όταν καθάριζα πρόσεχα ό,τι περίσσευε ή ήταν περιττό, αχρησιμοποίητο καιρό, ή είχε εκκρεμότητα, δηλαδή μισοτελειωμένο κλπ το έβγαζα έξω για επιδιόρθωση, ανακύκλωση, δόσιμο, χάρισμα ή για κάτι άλλο.
Φυσικά και βρήκα και κάποια ρούχα και άλλα είδη σπιτιού που χάρισα και δώρισα. Τι χαρά να δίνεις τελικά! Δίνεις και παίρνεις. Απίθανη εμπειρία. Λοιπόν, τι άλλο;
Κουμπιά ωραία, μεγάλα, μικρά και πολύχρωμα, ως και σελιδοδείκτες έφτιαξα. Επίσης διακόσμησα μπλούζες, μαξιλάρια κ.α.
Έφτιαξα και μαξιλάρια με πανέμορφα υφάσματα που είχα ή από κάποιες φούστες που δε φορούσα πια.
Και με τα τζιν που δε φοράω έφτιαξα τσάντα που είδα κάπου και ήταν πολύ ωραίες και πρωτότυπη.
Βρήκα και πολλές δαντέλες της γιαγιάς και της μαμάς. Θα τις φτιάξω και αυτές, κάτι θα σκεφτώ.
Άσε με τα διάφορα φο-μπιζού. Αυτά που δεν ήθελα πια, τα διέλυσα και έραψα τις χάντρες ή τις κόλλησα σε διάφορα. Αλλού για μάτια, αλλού για λουλουδάκια κ.α.
Απίθανο, τι θησαυρό κρύβουν τα σπίτια.
Τελικά όλα, μα όλα μπορούν κάτι να γίνουν. Είναι καταπληκτικό! Όρεξη και κέφι χρειάζεται και κυρίως απόφαση και τόλμη. Άσε που με έχει γεμίσει ενέργεια και χαρά όλο αυτό.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά πινέλα ζωγραφικής και ελάχιστα λεπτά απ’ τον χρόνο σου.  Τα πινέλα θα μεταμορφωθούν σ’ ένα υπέροχο βάζο, το οποίο θα διακοσμήσει με πρωτότυπο τρόπο το σαλόνι σου!
Τι θα χρειαστείς για το βάζο από πινέλα ζωγραφικής;
Φτιάξε όμορφη ονειροπαγίδα για μικρούς και μεγάλους
Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται στο υπνοδωμάτιο τους μια ονειροπαγίδα, εκείνη που θα φιλτράρει όλους τους εφιάλτες και θα αφήσει μόνο το καλό που έχει απομείνει. Συν του ότι είναι το τέλειο διακοσμητικό για μικρούς και μεγάλους. 
Φτιάξε αυτή την ονειροπαγίδα μόνη σου, σε μόλις 10 λεπτά. Είναι τόσο εύκολη που μπορείς να ζητήσεις βοήθεια και από τα παιδιά σου.
Και μόλις τη φτιάξεις, όνειρα γλυκά!
Τι θα χρειαστείς;
·       Παλιά τραπεζομάντιλα σε δαντέλα σε διάφορα μεγέθη
·       Ένα στεφάνι από ξύλο
·       Δερμάτινα ή χάρτινα σχοινιά
·       Χάντρες
·       Φτερά
Πως θα το φτιάξεις;
Μπορείς να αγοράσεις ένα ξύλινο στεφάνι όπως αυτό που απεικονίζεται στη φωτογραφία. Προσεχτικά χαλάρωσε τη βίδα στο πλαίσιο και πρόσθεσε το ύφασμα από δαντέλα μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού δακτυλίου.
Όταν βρεις το κέντρο στο ύφασμα που έχεις διαλέξει, τοποθέτησε πίσω τη βίδα. Πρόσεξε τις κινήσεις σου γιατί η δαντέλα μπορεί πολύ εύκολα να σκιστεί.
Κόψε τυχόν περίσσεια κομμάτια
Στη συνέχεια, μπορείς να ξεκινήσεις τη διακόσμηση. Χρησιμοποίησε ελεύθερα τη φαντασία σου και επέλεξε ότι σου ταιριάζει καλύτερα, χάντρες, κορδέλες, φτερά κτλ.
Χρησιμοποίησε ένα παλιό ταψί ως πίνακα σημειώσεων
Αν έχεις αλλάξει φούρνο και τα ταψιά του δε χωράνε στον καινούριο, τότε υπάρχει ένας τρόπος να τα αξιοποιήσεις. Βάψε τον σε ότι χρώμα σου αρέσει και χρησιμοποίησε το ως πίνακα με μαγνητάκια για να κολλάς τις σημειώσεις και τις συνταγές σου.
Βάλτε χρώμα στη ζωή σας και αξιοποιήστε παλιά αντικείμενα τι πιο όμορφο από το να ξυπνάτε το πρωί και να βλέπετε γύρω σας χρώματα.
Μικρές λεπτομέρειες ή μικρές πινελιές από ζωηρά, φωτεινά, έντονα και παλ χρώματα θα σας κάνουν να ξεκινήσετε την μέρα σας πιο ευχάριστα και να την κάνετε πιο... χρωματιστή.
Χρησιμοποιήστε παλιά αντικείμενα βάψτε τα, αλλάξτε τα, ξαναχρησιμοποιήστε τα και διακοσμήστε το σπίτι σας. Βάλτε μαντήλι στα μαλλιά πιάστε την βούρτσα και ξεκινήστε να βάφετε τοίχους, κουτάλες, καρέκλες, ντουλάπες και ότι άλλο θέλετε για να ανανεώσετε τον χώρο σας.
Βάλτε λουλούδια στο δωμάτιο σας χωρίς έντονο άρωμα και χρησιμοποιήστε βάζα σε έντονα χρώματα.
Βάψτε τους τοίχους σας σε παλ χρώματα και τοποθετήστε αντικείμενα σε έντονα χρώματα που θα κάνουν αντίθεση με τον τοίχο σας.
Αλλάξτε τις κουτάλες σας  και κρεμάστε τες στον τοίχο. Μπορείτε να τις κάνετε πουά, με ρίγες, δίχρωμες ή ακόμα και μονόχρωμες. Αν θέλετε να ξεχωρίζουν από τις άλλες γράψτε το όνομα σας.
Αξιοποιήστε παλιά πιάτα και τοποθετήστε τα που αλλού στον τοίχο όπως οι γιαγιάδες μας. 
Παλιά ξύλινα σκαμπό, βάψτε τα και κάντε τα τραπεζάκι για το μπαλκόνι για τις γλάστρες σας ή για τραπεζάκι για το δωμάτιο ή το χολ.
Βεράντες, μπαλκονάκια, κήπους, εξοχικά θέλουν την δική σας πινελιά, μια πινελιά γεμάτη χρώμα, δικό σας χρώμα, χρώμα της ψυχής σας με αγάπη και με μεράκι. Ο χώρος σας είναι ο χαρακτήρας σας , εγώ θα έλεγα ο εαυτό σας. Γι αυτό μην το αμελής σε ρίχνει ψυχολογικά.
Θυμάμαι την γιαγιά μου που μου έλεγε μικρή «κοίτα το φίλο σου και το σπιτικό του να δεις ποιος είσαι.»  Πέρασαν χρόνια να το καταλάβω. 
Τώρα ξέρω ότι διαλέγοντας τον φίλο μου αντιπροσωπεύει και εμένα, βλέποντας το σπίτι του γνωρίζεις τον χαρακτήρα του. Αν είναι σκοτεινό , είναι και η ψυχή του σκοτεινή, αν είναι φωτεινό είναι και η ψυχή του γεμάτη φως. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου