Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Το Αιγυπτιακό μου ζώδιο και η σημασία του για τη ζωή μας

Όπως το Δυτικό, έτσι και το Αιγυπτιακό Ωροσκόπιο αποτελείται από 12 ζώδια, τα οποία αντιστοιχούν σε συγκεκριμένους θεούς και θεές, καθώς οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι επηρέαζαν κάθε πτυχή της ζωής τους. Έτσι, ο χαρακτήρας ενός ατόμου, η ζωή και η επιτυχία του διέπεται από τις συγκεκριμένες επιρροές της θεότητας που ήταν κυρίαρχη κατά περίοδο στην οποία γεννήθηκαν.

Όμως, παρότι χρησιμοποιούσαν τους ίδιους αστερισμούς, δεν τους ερμήνευαν με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, το έτος τους ήταν χωρισμένο σε 36 δεκαήμερα και αν και κάθε ζώδιο θεότητα περιλάμβανε όπως και τώρα 30 μέρες, θα δούμε παρακάτω ότι ήταν «σπαστά» καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πολύ αργότερα, κατά την Ελληνιστική περίοδο και τις επιδράσεις που δέχτηκαν οι Αιγύπτιοι από τους Έλληνες, προσάρμοσαν κατά κάποιο τρόπο την αστρολογία τους στην Δυτική και τα ζώδια τους θεοί αποδόθηκαν και στα κλασικά ζώδια όπως τα ξέρουμε

Σεχμέτ:
Ιούλιος 29 έως Αύγουστος 11,
Οκτώβριος 30 έως Νοέμβριος 7

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι και οι πιο προσγειωμένοι. Είναι ευφυείς και προορισμένοι για θέσεις εξουσίας.
Έχουν αίσθηση της δικαιοσύνης και απεχθάνονται την αδικία.
Θα ήταν καλοί σε θέσεις δικαστή ή και CEO μιας εταιρίας.
Το όνομά της που προέρχεται από τη λέξη «ισχυρή», η Σεχμέτ (Sekhmet) ήταν μια από τις πιο εξέχουσες θεές στο αιγυπτιακό πάνθεον.
Σύμφωνα με τον μύθο, ήταν θεά του πολέμου και της θεραπείας, θα μπορούσε να εξαπλώσει μία ασθένεια και να τη θεραπεύσει, και ευρύτερα να δημιουργήσει ακραία καταστροφή ή να προσφέρει προστασία.
Η Σεχμέτ απεικονίζεται συνήθως ως λέαινα ή γυναίκα με κεφάλι λιονταριού και η εικόνα της χρησιμοποιήθηκε συνήθως ως διακριτικά μάχης, ως ηγέτης στον πόλεμο και ως προστάτης των Φαραώ.

Ιδιαίτερα φοβισμένη και δοξασμένη εξίσου, αναφέρεται μερικές φορές στα αιγυπτιακά κείμενα ως «Αυτή ενώπιον της οποίας το κακό τρέμει», «Η ερωμένη του τρόμου», ή η «Κυρία της Σφαγής».

Λοιπόν, ποια ήταν πραγματικά η Σεχμέτ;

Η Σεκχμέτ (αλλιώς Σέκμετ, Σεκμέτ ή Σεχμέτ) συμβολίζει των αγώνα των θετικών και αρνητικών στοιχείων του σύμπαντος, της ζωής και του θανάτου, το σταθερό, το αμετάβλητο, το αιώνιο, της καθολικής τάξης και της αρμονίας του ουρανού και της Γης. Είναι η δημιουργική φωτιά, η ενεργοποίηση και η δύναμη της ζωής. Απεικονίζεται με ένα ηλιακό φίδι στο κεφάλι της, που είναι σύμβολο της αναγέννησης και ζωοποιού ρεύματος, έναν ήλιο επίσης στο κεφάλι της που είναι το σύμβολο της προσφοράς, αυτό που δίνει φως. Κρατά επίσης ένα σκήπτρο, δηλώνοντας την καθετότητα, την τιμή στα λόγια και στις πράξεις και το Ανκχ = ( κλειδί της ζωής, κλειδί του Νείλου)  ως σύμβολο αναγέννησης, ανανέωσης, και το πέρασμα σε άλλους κόσμους.

Η Σέκχμετ είναι θεματοφύλακας του κόσμου ενάντια στο κακό. Απεικονίζεται συχνά ως φύλακας του σπιτιού που είναι ήρεμη και ήσυχη αλλά αν χρειαστεί γίνεται άγρια σαν οργισμένο λιοντάρι. Μερικές φορές σχετίζεται με το φίδι.
Το φίδι είναι ένα σύμβολο θεραπευτή, οραματιστή και φύλακα των πυλών της ζωής και του θανάτου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου