Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Τι θα θέλατε να ζητήσετε εάν θα μπορούσατε να κάνετε μια ευχή για το επόμενο έτος;



Απλά θέλω να σκεφτείτε ότι το νέο έτος είναι, σαν ένα ανθό που ξεδιπλώνει τα σφιχτά κλειστά πέταλα του, που κρύβουν την ομορφιά της ζωής μέσα του.
Πάρτε δώδεκα όμορφους , αναπτυσσόμενους μήνες, καθαρίστε και απαλλάξτε τους από παλιές αναμνήσεις, πικρίες, κακίες, μίση, καθαρίστε τους από κάθε τι που τους μολύνει. Απομακρύνετε όλα τα στίγματα της μικροσκοπικότητας και της λιτανείας. Με λίγα λόγια, δείτε ότι αυτοί οι μήνες έχουν ελευθερωθεί από όλο το παρελθόν τους έχουν φρέσκο και καθαρό όπως όταν ήρθαν για πρώτη φορά από τη μεγάλη αποθήκη του χρόνου. Κόψτε τους μήνες αυτούς σε τριάντα ή τριάντα ένα ίσα μέρη.
Μην επιχειρήσετε να δημιουργήσετε ολόκληρη την παρτίδα ταυτόχρονα.
Σε κάθε ημέρα βάλτε ίσα μέρη πίστης, υπομονής, θάρρους, δουλειάς (μερικοί άνθρωποι παραλείπουν αυτό το συστατικό και έτσι θα χαλάσουν τη γεύση του υπόλοιπου), ελπίδα, πιστότητα, φιλελευθερότητα, ευγένεια, ξεκούραση
(αφήνοντας αυτό έξω είναι σαν να αφήνουμε το λάδι έξω από το σαλάτα κάτι που δεν το κάνεις), προσευχή, διαλογισμό και ένα καλά επιλεγμένο ψήφισμα.
Βάλτε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού καλών πνευμάτων, και μια κουταλιά διασκέδαση, μια πινελιά αδειλίας, ένα ραντισμό του παιχνιδιού και ένα γεμάτο κύπελλο καλού χιούμορ.
Είμαι το νέο έτος. 
 Είμαι μια παρθένα σελίδα στο βιβλίο του χρόνου σας.
Είμαι η επόμενη ευκαιρία σου στην τέχνη της ζωής.
Είμαι η ευκαιρία σας να ασκήσετε αυτό που έχετε μάθει για τη ζωή τους, τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
Το μόνο που αναζητήσατε και δεν βρίσκετε είναι κρυμμένο μέσα μου, σας περιμένει να το ψάξετε αλλά με περισσότερη αποφασιστικότητα. 
Όλο το καλό που προσπαθήσατε και δεν επιτύχατε είναι δικός μου να χορηγώ όταν έχετε λιγότερες συγκρουόμενες επιθυμίες.
Όσα ονειρευόσασταν αλλά δεν τολμούσατε να κάνετε, όσα ελπίζατε, αλλά δεν θα θέλατε, όλη την πίστη που θέλατε αλλά δεν είχατε. Αν και η σκέψη σχετικά με το θέμα του χρόνου μπορεί να αποδειχθεί δυσάρεστη, δεν είναι κακή ιδέα, ειδικά στην αρχή ενός νέου έτους. Καθώς εξετάζουμε το "έτος" εξετάζουμε μια χρονική περίοδο. Βλέπουμε 12 μήνες, 52 εβδομάδες, 365 ημέρες, 8.760 ώρες, 525.600 λεπτά, 31.536.000 δευτερόλεπτα. Και όλα είναι ένα δώρο από τον Θεό. Δεν έχουμε κάνει τίποτα που να το αξίζει, να το κερδίσουμε ή να το αγοράσουμε. Όπως ο αέρας που αναπνέουμε, ο χρόνος έρχεται σε μας ως μέρος της ζωής.
Το δώρο του χρόνου δεν είναι μόνο μας. Δίνεται εξίσου σε κάθε άτομο. Πλούσιοι και φτωχοί, μορφωμένοι και άγνοια, ισχυροί και αδύναμοι, κάθε άντρας, γυναίκα και παιδί έχουν τις ίδιες είκοσι τέσσερις ώρες κάθε μέρα.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα σχετικά με το χρόνο είναι ότι δεν μπορείτε να το σταματήσετε. Δεν υπάρχει τρόπος να το επιβραδύνετε, να το απενεργοποιήσετε ή να το προσαρμόσετε. Ο χρόνος πορεύεται. Και δεν μπορείτε να επιστρέψετε το χρόνο. Μόλις φύγει, έχει φύγει. Χθες χάνεται για πάντα. Αν χάσει χθες, αύριο είναι αβέβαιο. Μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά σε ένα πλήρες χρονικό διάστημα, αλλά δεν έχουμε καμία εγγύηση ότι θα βιώσουμε κάποιο από αυτά. Προφανώς, ο χρόνος είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα. Μπορούμε να το χάνουμε. Μπορούμε να ανησυχούμε για αυτό. Μπορούμε να το ξοδέψουμε μόνοι μας.
Αυτή είναι η εποχή του προβληματισμού καθώς και της γιορτής.
Καθώς κοιτάζετε πίσω το παρελθόν έτος και όλα όσα συνέβησαν στη ζωή σας,
Θυμηθείτε κάθε εμπειρία για το καλό που έχει προκύψει και για τη γνώση που έχετε αποκτήσει.
Θυμηθείτε τις προσπάθειες που κάνατε και τους στόχους που έχετε φτάσει.
Θυμηθείτε την αγάπη που έχετε μοιραστεί και την ευτυχία που έχετε φέρει.
Θυμηθείτε το γέλιο, τη χαρά, τη σκληρή δουλειά και τα δάκρυα.
Και όπως εσείς σκέφτεστε το παρελθόν έτος, σκεφτείτε επίσης το νέο που θα έρθει. Επειδή το πιο σημαντικό, είναι μια εποχή των νέων αρχών και του εορτασμού της ζωής.
Ο Θεός να κάνει τη χρονιά σας ευτυχισμένη!
Όχι με την προστασία σας από όλες τις θλίψεις και τον πόνο,
Αλλά με την ενδυνάμωσή σας να το αντέξετε, καθώς έρχεται.
Όχι με την εύκολη πορεία σας,
Αλλά κάνοντάς σας ανθεκτικό να ταξιδέψετε σε οποιοδήποτε μονοπάτι.
Όχι με τη λήψη κακουχιών από σας.
Αλλά παίρνοντας φόβο από την καρδιά σας.
Όχι με τη χορήγηση αδιάσπαστης ηλιοφάνειας,
Αλλά διατηρώντας το πρόσωπό σας φωτεινό, ακόμη και στις σκιές.
Όχι κάνοντας τη ζωή σας πάντα ευχάριστη,
Αλλά με την εμφάνισή σας όταν χρειάζεστε οι περισσότεροι άνθρωποι και οι αιτίες τους, και με ανυπομονησία να είστε εκεί για να βοηθήσετε.
Μην σας τρομάζουν τα πολλά όχι, αλλά αν μπορείτε να τα ξεπεράσετε εύκολα, θα είστε πάντα ευτυχισμένοι με τα αγαθά που ο Παντοδύναμος μας χαρίζει στον δρόμο μας. Ας είναι η υγεία, η αγάπη, η ειρήνη, η ελπίδα και η χαρά του Θεού για το επόμενο έτος μαζί μας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου