Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Χριστούγεννα η πιο παραμυθένια εποχή


Είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου!
Λίγες μέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα και η διάθεση όλων γίνεται σταδιακά εορταστική.
Τα λαμπάκια στα σπίτια και στα καταστήματα έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τις αποθήκες για να ανάψουν και να στολίσουν και οι χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα εντείνεται τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού όσο και στους δρόμους.
Τα Χριστούγεννα είναι η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου.
ΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ… 
Τα Χριστούγεννα για τα παιδιά αλλά όχι μόνο αποτελούν την πιο μαγική εποχή του χρόνου.
Η λαχτάρα τους για την έλευση των Χριστουγέννων είναι πολύ μεγάλη καθώς οι μέρες αυτές είναι σαν παραμύθι με αστερόσκονη για τα μικρά παιδιά.
Αυτό όμως που κάνει τα Χριστούγεννα τόσο μαγικά είναι η γιορτινή ατμόσφαιρα που υπάρχει παντού.
Οι δρόμοι, οι πλατείες, οι βιτρίνες των καταστημάτων έχουν φορέσει τα γιορτινά τους κάνοντας την κάθε βόλτα ξεχωριστή. Τα παιδιά παρασύρονται από το πνεύμα των Χριστουγέννων, αλλά και οι μεγάλοι ξαναγίνονται μικροί. Η διαφορετική διάθεση που κυριαρχεί αυτήν την εποχή του χρόνου αλλάζει για λίγες μέρες την καθημερινότητα μας.
Τα έθιμα που συνδέονται με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όπως ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα πολύχρωμα λαμπιόνια, τα κάλαντα, ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα, οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που προβάλλονται στη τηλεόραση, το κόψιμο της βασιλόπιτας, το οικογενειακό τραπέζι με τα νόστιμα εδέσματα κάνουν τα Χριστούγεννα να μοιάζουν με παιχνίδι στα μάτια των παιδιών. Είναι μια εποχή όπου η οικογένεια περνά περισσότερο χρόνο μαζί κάνοντας δραστηριότητες γεγονός που γεννά ωραίες αναμνήσεις.
Τα Χριστούγεννα είναι μαγικά γιατί τότε συνειδητοποιείς ποια πράγματα έχουν αληθινή αξία. 
Στην θέα ενός μεγάλου δέντρου γίνομαι ξανά παιδί!
Λατρεύω να στολίζω το σπίτι! 
Να κάνω βόλτες...
Να περιμένω κόσμο. 
Όλα αυτά τα φωτάκια που αναβοσβήνουν στο χιόνι, εικόνα μαγική! 
Καμιά φορά θέλω να μείνω λίγο μόνη...
Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή χαράς. Σηματοδοτούν τη γέννηση του θεανθρώπου. Είναι, ακόμη, μια περίοδος ζεστασιάς, ενότητας με τους γύρω μας, οικογενειακής θαλπωρής και αγάπης.
Αν σας έρθει να θυμηθείτε τα παλιά, στιγμές που πέρασαν, μην τρομάξτε από τον χρόνο, απλά μην σταθείτε μόνο στα αρνητικά, δείτε και τα θετικά που σας χάραξε στην μνήμη σας. Δείτε με αισιοδοξία το μέλλον και τη χρονιά που θα έρθει. Αν έχετε παιδιά, εγγόνια,  αφήστε  τα να σας ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, παίξτε μαζί τους, ελάτε πιο κοντά... 
Τα Χριστούγεννα γίνονται μαγικά καθώς σε ήρεμους ρυθμούς τα παιδιά απολαμβάνουν περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους και βρίσκουν χρόνο να  επικοινωνήσουν πιο ουσιαστικά.
Η οικογενειακή ζεστασιά είναι αυτό που κάνει αυτή την εποχή τόσο μοναδική. Είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουμε ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι το πνεύμα της αγάπης και όχι της απαίτησης. 
Η αξία της γενναιοδωρίας και του μοιράσματος προβάλλεται μέσα από πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μεταλαμπαδεύσουν αξίες και ιδανικά στα παιδιά.
Η έλευση των Χριστουγέννων έχει πάρει τη μορφή μια γιορτής η οποία έχει συνδεθεί από τη θρησκευτικότητα.
Το τέλος του χρόνου και η έλευση του νέου έτους δίνει σε όλους χαρά και ελπίδα. Οι γιορτινές αυτές μέρες συνδέονται με την χαρά των παιδιών την στιγμή που ανοίγουν τα δώρα, τις οικογενειακές στιγμές, τις ευχές και όλα αυτά τα συναισθήματα που βιώνει κάποιος ενόψει των εορτών.
Στο χέρι μας είναι να τα κάνουμε μαγικά.
Χρόνια πολλά φίλες και φίλοι μου σιγά , σιγά να βάλλεται εμπρός να στολίσετε μην τεμπελιάζετε είναι γιορτή αγάπης και χαράς. 
Φέτος τα Χριστούγεννα μοιράστε αγάπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου