Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Παιχνίδια του μυαλού μας.


Ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι ένας λαβύρινθος που προκαλεί την σκέψη.
Δυστυχώς χωρίς αυτών δεν υπάρχουμε.  
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί σαν έναν υπολογιστής.
Οι αισθήσεις, τα αντανακλαστικά και οι μηχανισμοί μάθησης είναι αυτά με τα οποία ξεκινάμε και είναι αρκετά, όταν το αναλογιστούμε. Αν έλειπε κάποια από αυτές τις δυνατότητες κατά τη γέννηση, θα είχαμε κατά πάσα πιθανότητα πρόβλημα στην επιβίωση.
Όμως υπάρχουν και ορισμένα με τα οποία δεν γεννιόμαστε, όπως πληροφορίες, δεδομένα, κανόνες, λογισμικό, γνώση, λεξικά, παραστάσεις, αλγορίθμους, προγράμματα, μοντέλα, αναμνήσεις, εικόνες, επεξεργαστές, υπορουτίνες, κωδικοποιητές, αποκωδικοποιητές, σύμβολα, σχεδιαστικά στοιχεία που επιτρέπουν στους ψηφιακούς υπολογιστές να συμπεριφέρονται κάπως έξυπνα. Όχι μόνο δεν γεννιόμαστε με τέτοια πράγματα, άλλα επίσης δεν τα αναπτύσσουμε ποτέ.
Το ανθρώπινο μυαλό έχει την δυνατότητα να πλάθει ταινίες μικρού μήκους 3 λεπτών, κάποια μηνύματα, όπως την αίσθηση του φόβου, την αίσθηση του πανικού κλπ. και αυτό μόνο σε στιγμές αδυναμίες μας. Ποτέ σε στιγμές χαράς δεν παίζει μαζί μας.
Αυτή η μικρή μήκους ταινία του εγκεφάλου μας διαρκεί μόνο 3 λεπτά, αν μέσα στα 3 λεπτά κατορθώσεις και ελέγξεις το μυαλό σου και αδιαφορήσεις …   
Πάει πέρασε. Δεν θα αισθανθείς ούτε την παραμικρή αίσθηση φόβου ή πανικού ή εγκατάλειψης κλπ…
Συνήθως το μυαλό του ανθρώπου αναπαράγει σκέψεις , αλλά τι σκέψεις;
Έχετε παρατηρήσει ότι δεν μας στέλνει μηνύματα χαράς;
Αυτός ο υπολογιστής του εγκεφάλου μας στέλνει μόνο σκέψεις πανικού, φόβου, τρόμου και ότι άλλο μπορεί ένας άνθρωπος να ταραχθεί. Δεν αισθάνθηκα ποτέ να με βασανίζει το αίσθημα της χαράς, της αγάπης και γενικά τα ωραία συναισθήματα.
Όπως βάζουμε στον υπολογιστή μας το πρόγραμμα για την ανίχνευση ιών, έτσι και το μυαλό του ανθρώπου χρειάζεται τα φίλτρα καθαρισμού σκέψεων. 
Και τα δύο προγράμματα δεν θέλουν πάνω από 3’ λεπτά για να σταματήσουν την λειτουργία και να καθαρίσουν το μικρόβιο.
Τόσο απλά είναι και τα μηνύματα πανικού, φόβου και τρόμου. Αφήστε τα φίλτρα καθαρισμού να δουλέψουν για 3 λεπτά , αδιαφορώντας στα μηνύματα που στέλνει το μυαλό μας, θα εκπλαγείτε μόλις τελειώσει ο χρόνος της ταινίας τρόμου, πανικού, φόβου έγραψε «τέλος».
Για σκεφτείτε λίγο, πήρατε ποτέ μηνύματα χαράς;
Αν ψυχολογικά είμαστε χαρούμενη , ευδιάθετη, χαμογελάμε , το μυαλό μας δεν βρίσκει αιτία να στείλει ούτε ένα μήνυμα χαράς, δεν το επιτρέπουν τα φίλτρα της χαράς.
Αν όμως είμαστε στενοχωρημένη, κακοδιάθετη, τρέμουμε από φόβο, τότε το
μυαλό μας πλάθει ταινίες θρίλερ γεμάτες από πανικό, φόβο, τρόμο και μας τις στέλνει διαρκώς, βομβαρδίζοντας το μυαλό μας με άσχημες σκέψεις και καταστάσεις μελαγχολίας ή και πανικού.
Δεν έχετε επιλογή παρά να κλείστε τα μάτια σας για 3 λεπτά και σκεφτείτε, «ωραίες παραλίες με καταγάλανα νερά, όμορφα δειλινά, στιγμές χαράς της ζωής σας ή ότι άλλη ωραία φυσική εικόνα.. μόνο για 3 λεπτά… θα ξεχάσετε τον φόβο, τον τρόμο, αλλά και ότι άσχημο παιχνίδι έπαιξε το μυαλό σας για να σας προκαλέσει τον πανικό, τον φόβο, τον τρόμο που σας φτάνει στο τέλμα του πανικού…
Γι αυτό φίλοι μου αυτά τα 3 λεπτά είναι το antivirus των κακών σκέψεων … Μην παίζεται με τα παιχνίδια του μυαλού σας, είναι πολύ πιο έξυπνα από όλους εμάς και μας πανικοβάλλουν χωρίς λόγο.
Η ζωή μας είναι φτιαγμένη από χαρά, φως , ευτυχία, περιτριγυρισμένη με ένα φωτοστέφανο λάμψεις , αισιοδοξίας.
Τι θέλετε αυτά τα μικρά μήκους παιχνίδια του μυαλού;
Έχει έρθει η ώρα να πατήσουμε το πλήκτρο DELETE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου