Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Μια ωραία οικογενειακή φωτογραφία.


Βλέποντας μια ξεθωριασμένη από τον χρόνο φωτογραφία σε ταξιδεύει σε
 όνειρα , σου θυμίζει ιστορίες αλλά το πιο σημαντικό βλέπεις άτομα που αγαπάς και πονάς για αυτούς.
Πολλές φορές βλέπουμε ταινίες, σειρές που στα σενάρια περιέχουν λέξεις κλειδιά, στιγμές βγαλμένες μέσα από τη ζωή. Λόγια τα οποία αγγίζουν την καρδιά μας. Λόγια που μας κάνουν να θυμηθούμε στιγμές τις ζωής μας που είναι και θα παραμένουν στη καρδία και την ψυχή μας χαραγμένα.
Έτσι και εγώ μου χάρισαν αυτή την φωτογραφία , φέρνοντας στην μνήμη μου ωραίες παλιές στιγμές .. Αχ πόσο ωραία χρόνια ήταν, που αστραπιαία με γύρισε ο χρόνος πίσω.
Θυμήθηκα που μου έλεγε ο πατέρας μου , « αχ κορίτσι μου, θα μάθεις αλλά με κόστος μέσα στο μακρύ ταξίδι της ζωής, να βλέπεις πίσω από τις μάσκες και να καταλαβαίνεις τους ανθρώπους.»
Φυσικά τότε γελούσα και έλεγα μέσα μου, πως μπορώ να δω πίσω από μια μάσκα; Εδώ δεν έβλεπα καλά, καλά με τα μαύρα γυαλιά τι κρύβει ένα πρόσωπο. Κι όμως ο χρόνος είναι ο δάσκαλος της ζωής, τα λάθη μας, μας οδηγούν στην διάβαση της αλήθειας και έκπληκτη μαθαίνουμε από αυτά.
Έχει σημασία να βάζουμε ποιότητα στη ζωή μας και να μην αναλωνόμαστε με μικρά και ανούσια πράγματα. Γιατί οι αρνητικοί άνθρωποι γύρο μας μπορούν να μας ρουφήξουν πάρα πολύ γρήγορα την ενέργεια μας, όπως μπορούν να μας πάρουν και τα όνειρα. Οι λάθος άνθρωποι είναι απαραίτητοι, γιατί θα μας οδηγήσουν στους σωστούς ανθρώπους και αληθινούς φίλους. Γι αυτό μην στενοχωριέσαι αν αδικηθείς από φίλους, απλά φύγε μακριά , θα βρεις καλύτερους. 
Και τελικά έρχεται κάποια στιγμή στην ζωή μας που πρέπει να διαλέξουμε το δρόμο που θα τραβήξουμε και αυτή μας η επιλογή θα καθορίσει μια ολόκληρη ζωή. Πόσο δύσκολη στιγμή είναι και σχεδόν πάντα αυτή η στιγμή έρχεται όταν δεν είσαι καν σε θέση να επιλέξεις τίποτα ούτε καν τα ρούχα που θα βάλεις σε μια οικογενειακή έξοδο, καλή ώρα χαχαχα...
Σε μερικά πράγματα δεν παίζει ρόλο η ηλικία, τα πτυχία ή μόρφωση πανεπιστημίων, αλλά ο τρόπος σκέψης και η εμπειρία που σε δίδαξε η ζωή.
Μην κάνεις απλά όνειρα για την ζωή, αλλά ζήσε τα όνειρά σου.  
Διότι το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος..
Εάν θυμηθείς όλα αυτά και πάνω απ όλα σκεφτείς ότι το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Τότε απλά χαμογέλα στα λάθη σου , στις επιλογές σου και απλά συνέχισε το ταξίδι σου στο χρόνο. Κάπου εκεί στην διαδρομή θα βρεις αληθινούς ανθρώπους που τους δίδαξε ο χρόνος και έμαθαν από τα λάθη τους. Αν τους βρεις απλά χαμογέλασε στην ζωή και κλείστε της και το μάτι.
Τότε θα δεις ότι, μια τόσο όμορφη μέρα θα ξημερώσει με την πρώτη ηλιαχτίδα και για σένα.
Φιλάκιακαι καλό ξημέρωμα, καληνύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου