Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η μόνη δύναμη του ανθρώπου είναι η ψυχή του.

Άνθρωποι απλά γεννιούνται και πεθαίνουν απ’ το δικό της απόθεμα. Εκατομμύρια ψυχές υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, όμως κάθε μία είναι τόσο ξεχωριστή, όσο και η έκφρασή της. Σ’ αυτή την ζωή δεν υπάρχουν ίδιες ψυχές για να συγκριθούν, αλλά είναι έτοιμες να
συνυπάρξουν αρμονικά.
Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Η κατάθεση αυτής, ακόμα μεγαλύτερο. Μεγαλεία χτίζονται και γκρεμίζονται απ’ την ανυπέρβλητη δύναμή της.
Πόσο συχνά είναι πλέον, τα παραδείγματα ανθρώπων, που επιθυμούν το κακό των άλλων;
Πόσο μικρός ο αριθμός εκείνων, που αληθινά μοιράζονται τη χαρά των διπλανών τους;
Πόσο φτωχή κατάντησε η έκφραση, μπροστά στη ζήλια, την καχυποψία και την κακή προαίρεση;
Ποσό μικρόψυχοι γίναμε τελικά ΕΜΕΙΣ με την συνεχή δυσπιστία , ζήλια και μικροπρέπεια;
Καμία κρίση και καμία έλλειψη ρευστού δεν ευθύνεται για την κατάντια των ψυχών μας.
Και πάμε τώρα στο «ΕΓΩ» κι «ΕΣΥ», που κάνει το «ΕΜΕΙΣ».
Μακάρι να διαψευσθώ, όμως οι τακτικές του σήμερα είναι τόσο απλές. «Πατώ επί πτωμάτων» και «Με νοιάζει μόνο Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ.» Τελικά μόνο στην αποτυχία και τη δυστυχία οδηγούν όλα αυτά.
Απλές στρατηγικές και για ισοπέδωση κάθε ανθρώπινης αξίας, μόνο που υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες πιο μοναχικοί. Γιατί εδώ;  Στον πλανήτη Γη που ανήκουμε, είμαστε πολλοί άνθρωποι, για να συμπορευόμαστε με ανθρώπους και για να γεννάμε την εξέλιξη σε όλους τους τομείς όχι την αυτοκαταστροφή με τα ίδια μας τα χέρια.
Όποιος επιθυμεί το κακό των άλλων, ή έστω χαίρεται με αυτό, τότε χρήζει άμεσης ψυχιατρικής στήριξης. Στόχος όλων είναι η ευτυχία. Γιατί απλά Ευτυχία χωρίς χαρά, δεν έρχεται ποτέ.
Μία λέξη και μία πράξη μας, μπορούν να αλλάξουν, έστω και στιγμιαία την κακή διάθεση κάποιου συνανθρώπου μας. Ας μην τσιγκουνευόμαστε και τα αυτονόητα λοιπόν και κυρίως μην αμαυρώνουμε τη φήμη μας ως Άνθρωποι ή καλύτερα Θεϊκά όντα, στο όνομα ενός κάλπικου εγωισμού, που ανώριμα πρωτοστατεί στις ζωές κάποιων από εμάς.
Γι’ αυτό, όσο περνάει απ’ το χέρι μας, ας τη χαρίζουμε, καθώς είναι δωρεάν κι αφορολόγητη.

Καλό βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου