Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Για την αγάπη που έστειλαν τα Ουράνια στις ζωές μας της

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για να μοιραζόμαστε στιγμές και αναμνήσεις που θα μας είναι πολύτιμες για πολλά χρόνια. Είναι μια δοκιμασία του χρόνου, ένας απολογισμός ψυχής .. είναι ένας καιρός για να δούμε τον κόσμο με μάτια γεμάτα αγάπη. Είναι ο καιρός για να θυμηθούμε πως ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους σαν κι εμάς, και για να τους δούμε όπως πραγματικά είναι μέσα τους.
Όλοι έχουν προβλήματα ίδια με τα δικά μας, καρδιές ευαίσθητες σαν και τις δικές μας, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι η από πού προέρχονται. Η οικογένεια είναι η αγάπη, αλλά δεν είναι η απόλυτη επένδυση σ’ αυτή και μόνο. Γιατί απλά δεν είναι αιώνια ούτε με σύμβαση αποκλειστικότητας στην αγάπη. Η αγάπη απλώθηκε από τον δημιουργό της σ’ όλους γύρο του, απλά με διαφορετικές στάθμης και προτεραιότητες. Για σκεφτείτε να αγαπάς την οικογένεια και να μην ενδιαφέρεσαι για τους γονείς ή τους πραγματικούς φίλους ή τα φτωχά ορφανά, κλπ..; Απλά σαν Σκρούτζ της αγάπης με μέτρο χαχαχα.
Τα Χριστούγεννα είναι ο καιρός που χαίρεται η καρδιά. Είναι ο καιρός για να συλλογιστούμε με ευγνωμοσύνη για όλα όσα καλά μας έφερε η προηγούμενη χρονιά. Είναι ο καιρός για να δείξουμε ευγνωμοσύνη για την αγάπη που έστειλαν τα Ουράνια στις ζωές μας, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Όλα έχουν το δικό τους νόημα και το δικό τους σκοπό στην ζωή μας.
Τι πιο ωραίο είναι να σταθείς για πέντε λεπτά ταξιδεύοντας μπροστά στα λαμπιόνια του στολισμένου δένδρου σου, είναι ένα ταξίδι ψυχής , είναι η στολισμένη δική σου ψυχή, που φωτίζεται από αγάπη, κλίστε κάθε διακόπτη κακής ενέργειας που δηλητηριάζει την ψυχή σας και αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει στο χρόνο, με όλα τα καλά και τα άτομα που πέρασαν κάτι μαζί σας. Σαν μια ταινία μικρού μήκους θα κυλάει ο χρόνος με όλα τα καλά και άσχημα. Σαν τους μάγους με τα πολύτιμα δώρα θα δεχθεί η ψυχή σας την αγάπη. Μπορούμε να κάνουμε και την κάθε μας μέρα τόσο ξεχωριστή όσο είναι και τα Χριστούγεννα, αν είμαστε πρόθυμοι να προσπαθήσουμε.
Πολλές φορές άνθρωποι γύρο μας, μας χαρίζουν αγάπη, φως ή καλύτερα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές ένα μαγικό χέρι, μικρό, αόρατο και μας στηρίζουν νοερά και ψυχικά .. και εμείς ούτε το εκτιμούμε αλλά ούτε και το υπολογίζουμε..
Τα Χριστούγεννα είναι ο καιρός για να δώσουμε σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη, χωρίς να ζητήσουμε καμιά ανταπόδοση, είναι η εποχή της αγάπης επειδή ο Θεός είναι ο Θεός της αγάπης και όχι της κακίας και του εγωισμού.
Τα Χριστούγεννα είναι μια νέα αρχή, είναι ο καιρός για να ξεχάσουμε τις πληγές του παρελθόντος και να αρχίσουμε ξανά από την αρχή. Είναι τα γενέθλια του Ιησού. Κάθε Χριστούγεννα ο Χριστός μπορεί να ξαναγεννηθεί μέσα στις καρδιές μας, να μας χαρίσει την αγάπη και το φως. Για να βλέπουμε και να ξεχωρίζουμε στην ζωή μας το καλό.
Είναι μια μέρα που μπορούμε να τη γιορτάζουμε με χαρά με την οικογένειά μας, αλλά και να μην ξεχνάμε αυτούς τους μικρούς αγγέλους που ήταν πάντα δίπλα μας, στην δική μας ανάγκη. Ακόμα κι αν νοιώθουμε μοναξιά ή αισθανόμαστε πως δεν έχουμε κανέναν κοντά μας πάνω στην Γη, ούτε κανείς να μας αγαπάει αληθινά.. λάθος να ξέρετε υπάρχει κάποιος ο οποίος μας αγαπά και αυτός είναι το φως από τα ουράνια. Πολλές φορές πετάμε αλύπητα ανθρώπους που μας λατρεύουν, που μας αγαπάνε, φίλους καλούς, ακόμα και κομμάτια από την ζωή μας που πραγματικά θυσιάστηκαν για μας για ένα λάθος ή από εγωισμό ή ακόμα από ζήλια. Η ζωή, όπως και τα Χριστούγεννα, δεν είναι φτιαγμένη από αυτά που παίρνουμε αλλά από αυτά που δίνουμε. Μια ζωή που χτίζεται με την προσπάθεια να πάρει από τους άλλους, αντί να τους δίνει, στο τέλος θα αποτύχει και θα βρεθεί στο σκοτάδι της ψυχής, χωρίς να γευτεί ποτέ την πραγματική μαγεία τον Χριστουγέννων. Δώσε το δώρο της αγάπης σε κάποιον σήμερα δείχνοντας ότι τους χρειάζεσαι. Σ’ έναν κόσμο όπου τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν δραστικά από τη μια μέρα στην άλλη, φαίνεται πως λίγα μπορούν να γλυτώσουν από το να γίνουν πολύ γρήγορα παρελθόν. Υπάρχει όμως ένα πράγμα που δε θα γίνει ποτέ ξεπερασμένο η ανάγκη να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Αυτή είναι η ουσία των Χριστουγέννων. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο καθένας μας βρίσκεται εδώ. Απ’ αυτό θα μας θυμούνται, απ’ την αγάπη που δείχνουμε στους άλλους.
Καλά Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου