Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Σήμερα είναι τα γενέθλιά σου.



Αν και έχουν περάσει 4 χρόνια από το θάνατο του φίλου, αδελφού, και 
δικηγόρου μου Sherif, δεν ξεχνώ τα γενέθλια του και κάθε χρόνο σε θυμάμαι και λαχταρούσα να ήσουν εδώ να στα έλεγα προσωπικά.
Ο Sherif Sobhi πέθανε σε τροχαίο σε ηλικία 51 ετών, η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του, στους φίλους και συνεργάτες του.
Σαν σήμερα θα είχες τα 55 σου γενέθλια. Μου είναι πολύ δύσκολο να μην σου πω τα Χρόνια πολλά έστω και από την Γη. 
Θέλω απλά να σου χαρίσω ένα δώρο έστω από εδώ.. ένδειξη αγάπης και ότι όσα χρόνια και να περάσουν ποτέ δεν θα σε ξεχάσω. Υπάρχουν αστέρια που περνάνε από την Γη και λάμπουν μέχρι και μετά το πέρας του χρόνου της επιστροφής τους , ακόμα λάμπουν και εκεί που ανήκουν. Ένα παιδί που στο πέρασμα του δεν είχε παρά ένα πλατύ χαμόγελο, μια καρδιά μικρού παιδιού, ψυχή αγγελική και πάνω απ όλα ήθος και ευγενική παρουσία.
Μπορεί να σε ξέρω λίγο καιρό, όμως θεωρώ ότι οι καλές φιλίες στη ζωή ενός ανθρώπου γίνονται σε ώριμη ηλικία.
Μπορεί να μη δέσαμε από την αρχή, αλλά αυτό δεν είναι και κάτι, μπορεί κιόλας κάποτε να σε παρεξήγησα κατά κάποιον τρόπο για την υπερβολική αθωότητά σου, όμως θεωρώ ότι αυτό ακριβώς θαύμαζα σε εσένα. 
Είσαι ένα άτομο που δεν μπορεί να κρατήσει κακία κι ούτε και μπορείς να βλάψεις άνθρωπο. Ξέρεις πόσο σπάνιο είναι αυτό στις μέρες μας και πόσο σημαντικό να έχεις ακόμα και σήμερα μια τέτοια ψυχή, αθώα και γλυκιά;
Είσαι ξεχωριστός, αυτό να το ξέρεις και να το θυμάσαι κάθε φορά που κάποιος σε διώχνει μακριά του και προσπαθεί να σε ξεχάσει.
Ήθελα τόσο πολύ να σου τα πω, να σου στείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος.
Σ ευχαριστώ, λοιπόν, σ' ευχαριστώ για όλες εκείνες τις στιγμές που μου στάθηκες, που με άκουσες ακούραστα ξανά και ξανά, να λέω τα ίδια και τα ίδια. Σ' ευχαριστώ για όλες τις φορές που με δέχτηκες με τα χίλια προβλήματα που κουβαλούσα  και ταυτόχρονα την δυσπιστία που είχα για όλο τον κόσμο.
Σ' ευχαριστώ που με εκτίμησες τόσο και μου το έδειξες και συνέχισες να το δείχνεις μέχρι την τελευταία μέρα. 
Σ' ευχαριστώ που ποτέ δε με εγκατέλειψες στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου, παρόλο που με ήξερες τόσο λίγο!
Σ΄ ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να με γνωρίσεις και να σε γνωρίσω καλύτερα και να με κάνεις αδελφή σου παρά συνεργάτη σου. Σ’ ευχαριστώ που όταν εγώ βούλιαζα από προβλήματα  εσύ χαμογελούσες υπομονετικά και με ευγένεια στην ψυχή , ήσουν πάντα εκεί βάζοντας το χρόνο σου ασπίδα να με προφυλάξεις σαν φύλακας άγγελος. Ανώτερος από το χρήμα και άνθρωπος στην ψυχή.. πόσο λίγα είναι αυτά που γράφω.
Πόσο εξαιρετικό είναι να έχεις τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου, ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ…
Αλήθεια εσείς εκεί έξω που είστε όλο στις δήθεν παρέες και στους δήθεν φίλους και στους δήθεν ανθρώπους και στις δήθεν σχέσεις, πώς μπορείτε, ε; πώς τα καταφέρνετε, αφού ουσιαστικά είστε τόσο μόνοι; γιατί βολεύεστε σε κάτι τόσο λίγο; Ψάξτε, να πάρει, ψάξτε και βρείτε πραγματικούς ανθρώπους και βάλτε τους στη ζωή σας! 
Κατακτήστε τους και αγαπήστε τους! Εκτιμήστε την αλήθεια των ανθρώπινων σχέσεων και μη συμβιβάζεστε, κάντε το και θα με θυμηθείτε... πριν να είναι πολύ αργά. Διεκδικείστε την φιλία και την εκτίμηση που σας αξίζει! Πριν την χάσετε όπως εγώ.
Βλέπετε αν και ο Sherif έφυγε, για μένα υπάρχει και θα υπάρχει όσο ζω.
Μπορεί τα άσχημα να μην ξεχνιούνται εύκολα, όμως στο χέρι μας είναι να κρατάμε τα όμορφα και να τα θυμόμαστε μια ζωή, να τα ξαναζωντανεύουμε όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Θα σε θυμόμαστε για πάντα αδελφέ, φίλε μου «Sherif Sobhi».
Ο Θεός να σε αναπαύσει στον παράδεισο .. Στον δικό σου παράδεισο της ψυχής σου.
Ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορώ να σου στείλω με τις ευχές μου, είναι αυτό το κερί, σαν μια μικρή κατάθεση ψυχής στον άδικο χαμό σου. Να έχεις πάντα «Καλά Ταξίδια με τους αγγέλους, που πάντα εκεί ήταν η θέση σου και σε ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες. Στο οφείλω… και μας λείπεις πολύ.
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου