Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Δύναμη ψυχής.



Η καθημερινή συμπεριφορά των ανθρώπων θα μπορούσε να παρομοιαστεί κάποιες φορές, με ένα «θεατρικό έργο», μια ταινία μικρού κύματος με πρωταγωνιστές όλους εμάς.
Η ζωή είναι ένας καθημερινός αγώνας.
Αγώνας που πολλές φορές αποδεικνύεται σκληρός και δύσκολος στο διάβα του. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη δουλειά, το σπίτι και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις είναι πολλές.
Όσο και να προσπαθούμε να τις αποφύγουμε, οι δύσκολες αυτές στιγμές έρχονται και εμείς καλούμαστε να τις διαχειριστούμε.
Πολλές φορές φοβόμαστε να διαχειριστούμε θέματα που μας ταλαιπωρούν.. 
Ποτέ δεν αναλογιστήκαμε τι δύναμη κρύβουμε μέσα μας.
Η εσωτερική δύναμη που κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του δεν είναι μία έμφυτη ικανότητα. Μαθαίνεται, όπως ακριβώς και κάθε άλλη δεξιότητα. Είναι η δύναμη που μας βοηθά να στηριχτούμε στα πόδια μας όταν έρχονται δύσκολες στιγμές, η δύναμη που μας γεμίζει θάρρος όταν θέλουμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τις αξίες μας, η δύναμη που μας οπλίζει με θάρρος και υπομονή να αντιμετωπίσουμε απαιτητικές καταστάσεις.
Ο άνθρωπος όμως προκειμένου να νιώθει πραγματικά «δυνατός», πρέπει να μάθει να μην φοβάται, να μπορεί να δείχνει τις «αδυναμίες» του, το ότι είναι άνθρωπος, και ότι δεν είναι «ντροπή» να «μαθαίνει» όταν χρειάζεται, το πως να τις ξεπερνά. 
Δεν τις «αρνείται», καθώς θα ήταν σαν να αρνείται την ανθρώπινη φύση του. Η «δύναμη» βρίσκεται στο να τις «αναγνωρίζει», να τις «παραδέχεται», και να προσπαθεί όταν χρειάζεται να «μάθει» πώς να τις «ξεπεράσει».
Ο φόβος απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις, είναι ένα έμφυτο συναίσθημα με σκοπό την προστασία μας. Όλοι οι άνθρωποι, νιώθουν φόβο, απλά «έμαθαν» 
με την λογική σκέψη να τον σταματούν, μία ικανότητα που διαθέτει το ανθρώπινο μυαλό.
Το συναίσθημα του φόβου το νιώθουμε όμως και όταν ανησυχούμε ότι έχουμε κάτι να «χάσουμε», ακόμη και αν αυτό είναι ένα απλό καθημερινό αντικείμενο , το αυτοκίνητό μας και όχι η ζωή μας.
Αλλάζοντας λοιπόν τον τρόπο που βλέπουμε μία δύσκολη κατάσταση, αλλάζει και η ίδια η κατάσταση.
Εμπιστευτείτε τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας και γίνετε ο άνθρωπος που πάντα θέλατε να είστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου