Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Τέλος το καλοκαίρι.



Ήρθα εδώ να δώσω ευχές για μια όμορφη ημέρα και κάθε πίκρα που ήταν να ‘ρθει να κάνει ο ήλιος πέρα. 
Με χρώμα και όμορφες στιγμές η μέρα να κυλήσει, στα χείλη σας το χαμόγελο τίποτα να μην το σβήσει.
Φτιάξτε ωραίο πρωινό και ένα καφεδάκι και απολαύστε τις τελευταίες στιγμές απ’ το φθινόπωρο... Καλημέρα
Οι μέρες μικραίνουν, γίνονται πολύτιμες και ελάχιστες, άρχισαν δειλά , δειλά τα πρωτοβρόχι. Απαισιοδοξία, έρωτας, απώλεια και αναμνήσεις είναι κάποιες από τις ενότητες που ξεπηδούν μέσα από φθινοπωρινούς στίχους και με ένα γλυκό «χαμόγελο» ρουτίνας ρίχνουν τίτλους τέλους στο καλοκαίρι.
Το φθινόπωρο δίνει μια ποιητική νότα στη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.
Το φθινόπωρο με μια χαλαρή ματιά σαν ένα αεράκι που δροσίζει και ανανεώνει θυμίζει το «Autumn Song» του Βαν Μόρισον που δίνει μια ποιητική νότα στη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.
Οι στίχοι ποικίλουν, διαθέτουν μια λυρική αισιοδοξία, ενώ προϊδεάζουν για κάτι το τόσο συνηθισμένο, αλλά και τόσο ξεχωριστό.
Νόστιμο φθινόπωρο...
Η αληθινή ψυχή μου είναι παντρεμένη μ' αυτό, και αν ήμουν ένα πουλί θα πετούσα γύρω από τη Γή αναζητώντας τα διαδοχικά φθινόπωρα.
Πολλοί γνωρίζουν πως τα φύλλα το φθινόπωρο πέφτουν, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως νεκρή οργανική ύλη για τους μικροοργανισμούς τους εδάφους. 
Ωστόσο δεν έχουν δοθεί σαφείς εξηγήσεις για την αλλαγή του χρώματός του, δηλαδή γιατί από πράσινα γίνονται κίτρινα, πορτοκαλί ή και κόκκινα, πριν φθάσουν στο έδαφος. Συγκεκριμένα, η χλωροφύλλη που είναι το βασικό συστατικό για να υπάρξει φωτοσύνθεση, ελευθερώνει ουσίες που δίνουν στα φύλλα το πράσινο χρώμα.
Πριν τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν το χειμώνα, τα θρεπτικά συστατικά που έχουν «μεταφέρονται» στο κορμό των δέντρων με σκοπό την αποθήκευση ενέργειας για τις κρύες νύχτας του χειμώνα.
Το θέαμα που προκαλεί θαυμασμό και δέος μπορεί να το αντικρίσει κανείς στο φθινόπωρο τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Δεν είναι λίγοι οι τραγουδοποιοί που μνημόνευσαν το φθινόπωρο. Ορισμένοι με νοσταλγικό ύφος και άλλοι με ερωτικό. Οι μέρες μικραίνουν, γίνονται πολύτιμες και ελάχιστες…
Το φθινόπωρο με μια χαλαρή ματιά σαν ένα αεράκι που δροσίζει και ανανεώνει.
Σε λίγες μέρες μπαίνει και ο Νοέμβριος και γρήγορα πάμε για τον  τελευταίο μήνας του φθινοπώρου..
 Μήνας βροχών και ανέμων σαν να θέλει να διώξει το φθινόπωρο και να μας φέρει την χειμερινή πανοπλία της μητέρας φύσης και την γέννηση του Χριστού. Χρώματα γύρο μας , ατέλειωτη συνδυασμοί χαρισμένη από τον Θεό για να υποδεχτεί το μεγαλύτερο γεγονός της γέννηση του Θεανθρώπου και το κοινωνικό μήνυμα της αγάπης …
Καλή συνέχεια και να έχετε πάντα χρώμα στην ζωή σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου