Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Η ευτυχία της ψυχήςΑχ πόσο σημαντικό είναι η ψυχή μας να είναι ήρεμη, γεμάτη αγάπη, γαλήνη να απλώνεται μέσα μας και να το καθρεφτίζουμε στα μάτια μας κάθε λεπτό της ώρας..
Κάποτε ένας από τους αγαπημένους μου φιλοσόφους, ο κορυφαίος Αριστοτέλης είχε πει:
« Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα πλούτη αλλά στην ηρεμία της ψυχής…»
Μια φράση με βαθιά μηνύματα και προειδοποιήσεις.
Πόση αλήθεια άραγε να κρύβει;
Μεγάλη και σοφή φράση. Διότι, η ευτυχία δεν έχει να κάνει με τα χρήματα αλλά με την ουσία της ψυχής.
Όλη η σημασία εκεί είναι στην ψυχή μας ή καλύτερα μέσα μας, στα βάθη του μυαλού μας και της καρδιάς μας.
Εάν μπορέσουμε να σκεφτούμε απλά αυτή την φράσει θα καταλάβουμε απλά κομμάτια από την καθημερινότητα μας. Το κακό μπορεί να βασιλεύει παντού, στο σπίτι μας στην εργασία μας, στην παρέα μας , γενικά γύρο μας καθημερινά. Σε κάθε γωνιά παραμονεύει. Όμως, το καλό μόνο σε ένα σημείο υπάρχει.
Ποιο είναι; Ή ψυχή μας ή καλύτερα ΕΣΥ είσαι.
Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, δίπλα σου είναι. Εσύ ο ίδιος είσαι κυρίαρχος, δημιουργός αλλά και παραλήπτης των δικών σου αποφάσεων και επιθυμιών. Στα χέρια σου λοιπόν βρίσκεται η ευδαιμονία, η ηθική αρετή. Τα πλούτη δεν δηλώνουν κανέναν τίτλο ούτε καμία αξία στην ζωή. Δεν αμφιβάλλω ότι έχουν αξία αλλά δεν σε κάνουν ευτυχισμένο. Μπορεί να έχεις όλα τα πλούτη του κόσμου αλλά μέσα σου να είσαι φτωχός. Αυτό μας το απέδειξε η ίδια η ζωή με διάφορους δισεκατομμυριούχοι που έψαχναν μια σταγόνα χαράς, μια λάμψη από την γαλήνη στην ψυχή τους.  
Τι είδους ευτυχία μπορεί να είναι αυτή; Γνωρίζει κανείς; 
Δύσκολη ερώτηση μα συνάμα και εύκολη καθημερινή.
Συνήθως είναι ανεπαρκής και αναλφάβητη, δίχως καν συναισθήματα και παιδεία. Μια μίζερη, ζοφερή και επίπονη προσπάθεια επιβεβαίωσης και επιβίωσης. 
Με μόνη κάλυψη το σώμα για ομορφιά και επίδειξη. 
Με αυτάρκεια, ζήλεια και μιμητισμό, αυτό δεν συναντάμε; Με βασικό συνοδό τον σαρκασμό.
Γιατί άραγε να μην υιοθετούμε την άλλη πλευρά της ευτυχίας;
Για μια ευτυχία απλή και εύκολη. Ναι, Για εκείνη μιλώ που φωτίζει τα μάτια των ανθρώπων από αλήθεια και ειλικρίνεια. Που δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις και δεν ζητά ανταλλάγματα για να αποκαλυφθεί.
Δεν κρύβεται από το έρεβος σαν τους δεσμώτες στο σπήλαιο αλλά προβάλλεται από ψιλά με το φως του ήλιου. Δεν βρίσκεται ούτε στην υπερβολή ούτε στην στέρηση. Μόνο στην μεσότητα. Στο πρέπει και στο είναι. Βρες την λοιπόν, στην μέση της κλωστής. Στα αισθήματα, στις καταστάσεις.
Τα πλούτη δεν είναι τίποτα παρά μόνο ένα παρείσακτο αγαθό δωροδοκίας και μυθοπλασίας.
Η ευτυχία βρίσκεται στην έκλυση της ψυχής σου. Στην δικαιοσύνη, στο χαρακτήρα και στις πράξεις. Στην ελευθερία επιλογών και αποφάσεών σου.
Βρίσκεται απλά στην συνεργασία του πνεύματος και σώματός σου
Είναι στο χέρι μας να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα που είναι ο φόβος, το σκοτάδι και η αρνητική ενέργεια, για να εξελιχθούμε και να δημιουργήσουμε. Η συνείδηση, σκέψη, πεποίθηση συναίσθημα, συμπεριφορά, διαμορφώνουν και επηρεάζουν άμεσα τα πάντα γύρω μας.
Η ευτυχία λοιπόν σχετίζεται με την πληρότητα, την αγάπη, την χαρά, την δύναμη για την νίκη της ψυχής και όχι την αμετροέπεια του μυαλού.
Μπορείς λοιπόν να συνδυάσεις αυτήν την ευτυχία, την πραγματική με το χρυσό χρώμα των χρημάτων;
Αντέχεις να ζεις σε μια ουτοπία ή αλήθεια που μόνη σου κρηπίδα είναι ένας ανεύθυνος και τιποτένιος εαυτός;
Σου αρέσει να υπάρχεις από τα χρήματα και για τα χρήματα και μόνο;
Πίστεψέ με δεν θα αντέξεις για πολύ. Είναι το μόνο σίγουρο. Διότι, η έκρηξή σου θα πλησιάζει… Και πίστεψέ με… Θα είναι ανυπόφορη…
«Τα πλούτη δεν σε κάνουν βασιλιά της ευτυχίας της ψυχής, αλλά αντιθέτως, η ευτυχία της ψυχής σε κάνει βασιλιά όλου του πλούτου.» 
Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό στην ζωή σου.
Τα πάντα ο άνθρωπος μπορεί να κάνει, αρκεί να το θέλει να το κάνει και να το πιστεύει με την δύναμη της ψυχής του.
Μπορεί να είμαστε υγιείς, αρκεί να σκεπτόμαστε ότι είμαστε υγιείς με όλη την δύναμη της ψυχής μας, και πως γίνεται αυτό; Απλό …
Οι αρνητικές σκέψεις δημιουργούν και αρνητικά συναισθήματα, τα οποία δίνουν εντολή στους αδένες του σώματος μας να παράγουν χημικά δηλητήρια αφενός, αφετέρου μπλοκάρουν τα ενεργειακά μας παιδία τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν τις ασθένειες των διάφορων οργάνων.
Η ζωή μας και η υγεία μας επηρεάζεται από 5 επίπεδα που είναι:
1.     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ
2. ΝΟΗΤΙΚΟ
3. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ
4. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ και
5. ΚΥΤΤΑΡΙΚΟ.
Και τα 5 βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία μεταξύ τους. Αν απαλλαγούμε από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, τότε
απελευθερωνόμαστε και εκφραζόμαστε με συναισθήματα αγάπης, χαράς, ομορφιάς, που υπάρχουν μέσα σε όλους μας και αποκτούμε αξίες, πληρότητα, γαλήνη, ταπεινοφροσύνη, γενναιοδωρία, συμπόνια, ελευθερία και είμαστε απαλλαγμένοι από το σκοτεινό πέπλο του φόβου.
Τελικά είναι τόσο απλό η ευτυχία δε βρίσκεται στα πλούτη αλλά στην ηρεμία της ψυχής και δεν χρειάζεται διπλώματα και σχολεία, απλά, παιδεία και αγάπη.