Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Ο μικρός παράδεισος μου.Το καλοκαίρι τα λουλούδια μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της υψηλής
θερμοκρασίας. Τα φυτά το καλοκαίρι έχουν περισσότερη ανάγκη για νερό από οποιαδήποτε άλλη εποχή.
Τοποθετήστε τα καλλωπιστικά φυτά σε δροσερό και σκιερό μέρος καθώς είναι ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες και χρειάζονται πολύ νερό. Βγάλτε στο μπαλκόνι σας, σε δροσερό μέρος τα φυτά εσωτερικού χώρου και τους κάκτους.
Το καλοκαίρι ευνοείται η ανάπτυξη ασθενειών στα καλλωπιστικά φυτά. Γι αυτό να παρακολουθείτε τα φύλλα αν έχουν κάποιο πρόβλημα, ψεκάστε με τα κατάλληλα φυτοφάρμακα. Συχνά σκαλίσματα για την αφαίρεση των ζιζανίων. Αφαιρέστε τα ξερά κλαδιά από τα λουλούδια σας και τα άλλα φυτά.
Προσπαθήστε να διατηρήσετε την υγρασία στο έδαφος και λιπαίνετε ανά 20-25 ημέρες με πλήρες λίπασμα.
Αφαιρέστε ορισμένα μπουμπούκια από ντάλιες, βιγώνιες και λίλιουμ για να σας δώσουν πιο μεγάλα και εντυπωσιακά άνθη. 
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε άλλα φυτά όπως στα χρυσάνθεμα, στις πετούνιες και στις ζίνιες, κ.λπ. Απομακρύνεται επίσης τα ζιζάνια που πιθανόν να υπάρχουν στα φυτά σας και τα πνίγουν.

Περιποιηθείτε επίσης το γρασίδι σας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πρέπει να κουρεύεται πιο συχνά, και το ύψος κοπής του να είναι πιο ψηλά από 6-7cm ώστε να δείχνει πιο όμορφο. Να κουρεύετε πάντα πριν το πότισμα. Να το ποτίζετε κατά προτίμηση τις πρώτες πρωινές ώρες ή πολύ αργά το απόγευμα.
Η καλοκαιρινή δροσούλα μας ωθεί ώστε να απολαύσουμε το μεγαλείο της φύσης. Τα περισσότερα φυτά έχουν ήδη ανθοφορήσει και τα χρώματα των λουλουδιών με το ευωδιαστό τους άρωμα πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα και επηρεάζουν θετικά τον ψυχικό μας κόσμο. Είναι ο καιρός που όλοι απολαμβάνουμε την βεράντα ή τον κήπο μας. 
 Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο ολοκληρώνουμε, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη, τα κλαδέματα σε φυσικούς φράκτες, σε οπωροφόρα και καλλωπιστικά δέντρα. Πρέπει να αφαιρούμε τα υπερώριμα άνθη από τα λουλούδια μας, παρατηρώντας την ανθοφορία τους.

Η καλοκαιρινή φροντίδα των φυτών και η καθαριότητα του κήπου είναι ο σπουδαιότερος παράγοντας στην εμφάνισή του αλλά και στην καλύτερη ανάπτυξη των φυτών. 

Η συστηματική βελτίωση της ποιότητας του εδάφους και η σωστή ποσότητα και συχνότητα των ποτισμάτων είναι ίσως οι πιο σημαντικές φροντίδες για τον κήπο μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όταν φροντίζεις και αγαπάς τα λουλούδια σου και αυτά προσπαθούν να σ ανταμείψουν με το ωραίο άρωμα τους.
Σήμερα κάθισα να απολαύσω τον απογευματινό μου καφέ παρέα με τα λουλούδια μου.. Μεγάλωσαν και τα χαίρομαι κάθε μέρα και πιο πολύ.
Ο Αθάνατος βασιλικός μεγάλωσε, παρόλο τον καύσωνα αυτά κρατάνε την δροσιά τους για να μ ευχαριστήσουν.
Αχ πόσο χαρούμενη είμαι να τα βλέπω να μεγαλώνουν...
Τελικά είναι ωραίο να ασχολείσαι με τα λουλούδια σου εκτονώνεσαι