Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο .. πάντα.



Πολλές φορές άκουγα αυτή την φράση στην ζωή μου, αλλά ταυτόχρονα άκουγα και γερόντισσες να λένε «Τίποτα κρυφό κάτω από του Ήλιου το φως»
Όλα τα πράγματα στην ζωή του ανθρώπου είναι ένας κύκλος, σε άλλους κλίνει σε 180ο σε άλλους μπορεί και σε 360ο πάντως είναι γεγονός ότι κλίνει ο κύκλος και λάμπει η αλήθεια.
Μα είτε αμφισβητώντας κάτι μα είτε αποδεικνύοντας κάτι ο κύκλος θα κλίσει ομαλά και ασφυκτικά ή καλύτερα ερμητικά κλειστός και ολοστρόγγυλος σαν τον ήλιο. Έτσι απλά έκλισε και ο κύκλος του «James Annesley» από την Ιρλανδία τον 18ο αιώνα.
Η ιστορία του James Annesley μοιάζει πολύ με αυτή του ήρωα της ταινίας «12 χρόνια σκλάβος». Ο James γεννήθηκε σε μια πολύ πλούσια οικογένεια της Ιρλανδίας τον 18ο αιώνα, αλλά ο πλούτος της φαμίλιας ήταν μεγάλο δέλεαρ για τους «φτωχούς συγγενείς». Ο θείος του James λοιπόν, Richard, φρόντισε να βγάλει από τη μέση, ένα-ένα, όλα τα μέλη της οικογένειας Annesley, δηλητηριάζοντας μέχρι και τον ίδιο του τον αδερφό.
Best Western Annesley House έγινε ξενοδοχείο 3 αστέρων
Όταν όλοι είχαν πεθάνει εκτός από τον 12χρονο James, ο θείος του τον έβαλε σε ένα καράβι και τον έστειλε στην Αμερική, πουλώντας τον ουσιαστικό ως υπηρέτη. 
Εκεί, ο James έμεινε επί 12 χρόνια υπηρετώντας πιστά το νέο του σπίτι, μέχρι που, στα 25 χρόνια του, κατάφερε να επιβιβαστεί σε ένα πλοίο για Τζαμάικα, και από εκεί για Λονδίνο, όπου έφτασε αποφασισμένος να ξεμπροστιάσει τον θείο του. 
Δυστυχώς, ο James έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να τα καταφέρει.
Ωστόσο, ο νομικός αγώνας που είχε ξεκινήσει δικαιώθηκε μετά τον θάνατό του:
Σε δίκες που διήρκεσαν πολλές δεκαετίες, αποκαλύφθηκε το πραγματικό ποιόν του Richard Annessley, και δίπλα στο όνομά του προστέθηκαν μεταξύ άλλων οι «σφραγίδες» Σκευωρός, Μηχανορράφος, Δίγαμος , Απατεώνας και κλέφτης.
Τελικά τίποτα κρυφό κάτω από του Ήλιου το φως … όσα χρόνια και να περάσουν η θεία δίκη υπάρχει και δικαιώνει όλους τους αδικημένους έστω και μετά θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου