Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Οι μικρές χαρές της ζωής




Οι μικρές χαρές της ζωής μας σας το είχα γράψει το 2010, σας θυμίζω ξανά είναι αυτές που φέρνουν την ευτυχία, το πιο φτηνό πράγμα στον κόσμο είναι η ευτυχία, γιατί η ευτυχία βρίσκετε σε μικρά καθημερινά πράγματα, που ο καθένας μας μπορεί να κάνει.
Όμως όσο και φτηνή να είναι η ευτυχία δεν μπορεί να την αγοράσει ο καθένας, και αυτό γιατί η ευτυχία δεν είναι για όλους τους ανθρώπους η ίδια, άλλος είναι ευτυχισμένος όταν έχει πολλά χρήματα, άλλος είναι ευτυχισμένος όταν είναι ερωτευμένος, και άλλος είναι ευτυχισμένος όταν έχει την υγεία του.
Για τον καθένα η ευτυχία έχει και διαφορετικό δρόμο, όμως ευτυχία είναι μέσα στις μικρές χαρές της ζωής, που τις περισσότερες φορές δεν στοιχίζουν τίποτα, όμως σε κάνουν να χαμογελάς και να έχεις την ψυχή σου ήρεμη και γαλήνια.
Μερικά πράγματα που δεν τούς δίνεις σημασία μπορούν να δώσουν μεγάλη χαρά στη ζωή σου. Απόλαυσε τις μικρές χαρές της ζωής !
Ξύπνησε νωρίς για να δεις την ανατολή του ήλιου και πως η νύχτα γίνεται μέρα.
Σκέψου αυτούς που αγαπάς , που σε αγαπούν , που σε βοηθούν και να χαίρεσαι που είχες την τύχη να τους συναντήσεις.
Παρατήρησε πως κινούνται τα σύννεφα , τα κύματα της θάλασσας , τα λουλούδια του κήπου σου.
Χαμογέλα! Απόλαυσε την μυρωδιά των λουλουδιών, του φρέσκου γλυκού , του αρώματος σου, στιγμές χαράς και αγάπης που ο άλλος σου χαρίζει και εσύ απλά αρνείσε να το δεις. Γεύσου ένα κομματάκι σοκολάτας. Παρατήρησε την αγαπημένη σου ενώ κοιμάται.
Θυμήσου ότι έχεις ένα σώμα : Ανέπνευσε βαθειά , κάνε γυμναστική, κάτσε πάνω στις μύτες των ποδιών σου.
Θυμήσου κάποια παιδική επιθυμία σου. Ποτέ δεν είναι αργά για να την πραγματοποιήσεις.
Ντύσου με φωτεινά με ζεστά χρώματα.
Κάνε την ζωή κάποιου ευχάριστη έστω και για μια μέρα.
Δεν χρειάζονται πολλά : Ένα χαμόγελο, μερικές καλές λέξεις, μια σωστή χειρονομία.
Σβήσε από την μνήμη σου την κακία ορισμένων.
Κάθισε δίπλα στην θάλασσα και άφησε το κύμα να σου χαϊδεύει τα πόδια.
Πήγαινε στον κινηματογράφο και απόλαυσε μια ταινία που σου αρέσει.
Άκουσε τα τραγούδια που προτιμάς. Άφησε τον εαυτό σου να παρασυρθεί από την αγαπημένη σου μελωδία, να θυμηθεί πράγματα που σε έχουν εντυπωσιάσει.
Τηλεφώνησε σε έναν φίλο που είχες καιρό να ακούσεις.
Διώξε το στρες της δουλειάς σου, κάνε πράγματα που σου δίνουν χαρά.
Βάλε σκοπό στην ζωή σου πρώτα την δική σου χαρά, όσο και αν σου φαίνεται εγωιστικό αυτό. Γιατί αν εσύ είσαι χαρούμενος θα αντιμετωπίζεις την ζωή με άλλο μάτι, τα προβλήματα θα λύνονται μαγικά, η θλίψη θα παραχωρεί την θέση της στην ευτυχία, και έτι απλά θα κάνεις όλους γύρο σου ευτυχισμένους.
Γράψε πάνω σε ένα χαρτάκι το πόσο αγαπάς τον άνθρωπο σου και βάλτο κρυφά μέσα στην τσέπη του, στείλε του ένα μήνυμα απλό με μια μαγική λέξη.
Δοκίμασε να κάνεις κάτι καινούργιο: Να τραγουδήσεις, να ασχοληθείς με ένα άθλημα, να οδηγήσεις ένα ποδήλατο, να γευτείς ένα φαγητό ή γλυκό γεμάτο θερμίδες.
Περπάτα μέσα στην βροχή. Κοίτα τον ουρανό, αισθάνσου τις στάλες τις βροχής. Μην βιάζεσαι. Δεν θα πάθεις τίποτε είναι μόνο λίγο νερό!
Ετοίμασε τις αποσκευές σου και φύγε για διακοπές κλείνοντας το κινητό σου έστω και για ένα σαββατοκύριακο, μην τρομάξεις αν δεν το έχεις κάνει ποτέ. Πάντα υπάρχει η μία φορά και αυτή η μία φορά μπορεί να είναι και η μοναδική ευκαιρία χαράς που την χρωστάς στον εαυτό σου.
Αισθάνσου πως ζεις και υπάρχεις το οφείλεις στον εαυτό σου!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου