Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Μαθήματα από την ζωή



Πάρε ότι έχεις μάθει, όλες τις τρελές εμπειρίες και τα μαθήματα από την ζωή που απλόχερα στα χάρισε και απλά τοποθέτησε τα όλα σε ένα κουτί με μια ετικέτα που θα γράψεις την μεγαλύτερη και ομορφότερη λέξη της Ελληνικής γλώσσας.
«Σας Ευχαριστώ».
Τι σε έχει διδάξει η ζωή;
Σκέψου όλα τα πράγματα που θα ήθελες να πεις στον εαυτό σου, αν μπορούσες να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο και να δώσεις στον νεότερο σου εαυτό μερικές συμβουλές για τη ζωή.
Εγώ προσωπικά θα έλεγα τα εξής :
1. Αυτό που κάνεις σήμερα είναι σημαντικό πολύ, διότι ανταλλάσσεις μια μέρα της ζωής με αυτό.
2. Στη ζωή, συνήθως παίρνεις αυτό που ζητάς, αλλά σπάνια έρχεται έτσι όπως νόμιζες ότι θα ερχόταν.
3. Ποτέ μην αφήσεις μια άσχημη μέρα να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις μια άσχημη ζωή.
4. Επειδή σήμερα είναι μια χάλια μέρα αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο δεν μπορεί να είναι η καλύτερη μέρα της ζωής σου. Απλά πρέπει να φτάσεις εκεί και να το ζήσεις,
5. Πες την αλήθεια ή τελικά κάποιος θα την πει για σένα.
6. Ένα λάθος είναι ατύχημα. Η εξαπάτηση και τα ψέματα δεν είναι λάθη. Είναι σκόπιμες επιλογές.
7. Περιέβαλλε τον εαυτό σου με θετικούς ανθρώπους που θα σε ωθήσουν προς το καλύτερο. Εξάλειψε όσους προσπαθούν να σε απομακρύνουν από αυτό.
8. Μην αφήσεις κάτι που δεν έχει σημασία να σε κάνει να χάσεις .
9. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν είναι αυτό που φαίνονται και μερικές φορές οι άνθρωποι είναι πολλά περισσότερα από ότι πίστευες αρχικά.
10. Το να αγαπάς κάποιον δεν έχει να κάνει με το να το λες κάθε μέρα, έχει να κάνει με το να το δείχνεις κάθε μέρα και με κάθε τρόπο.
11. Ωριμότητα δεν είναι όταν αρχίζουμε να μιλάμε για μεγάλα πράγματα, είναι όταν αρχίσουμε να κατανοούμε τα μικρά πράγματα.
12. Από όλα τα πράγματα που μπορούν να κλαπούν από εσένα είναι τα υπάρχοντα σου, η νιότη σου, η υγεία σου, οι λέξεις σου, τα δικαιώματα σου. Αλλά αυτό που δεν μπορεί κανείς να σου πάρει είναι η ελευθερία σου, να επιλέξεις σε τι θα πιστέψεις και τι εσύ και η καρδιά σου θα αγαπήσετε.
13. Όταν μπορείς να συγχωρέσεις τον εαυτό σου και τους άλλους και να σταματήσεις να είσαι φυλακισμένος, μπορείς να αγαπήσεις τη ζωή σου.
14. Το να μην συγχωρείς είναι σαν να πίνεις δηλητήριο και να περιμένεις το άλλο πρόσωπο να πεθάνει.
15. Η ηλικία κάνει ρυτίδες στο σώμα. Το να παρατάς τα όνειρα σου, κάνει ρυτίδες στην ψυχή.
16. Το παρελθόν δεν μπορεί να σε βλάψει πια, εκτός και αν του το επιτρέψεις.
17. Το μονοπάτι για τον προορισμό μας δεν είναι πάντοτε ευθεία. Πάμε από λάθος δρόμους, χανόμαστε, και γυρίζουμε πίσω. Αλλά ίσως δεν έχει σημασία ποιο δρόμο ακολουθούμε. Ίσως αυτό που έχει σημασία, είναι το ότι έχουμε ξεκινήσει.
18. Δεν έχει σημασία αν έχεις αποτύχει ή αν σε έχουν νικήσει. Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι μαθαίνεις κάτι, σηκώνεσαι ξανά στα πόδια σου και προσπαθείς ξανά. Επειδή, η νίκη είναι καλό πράγμα, αλλά το να νικάς όταν κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρεις είναι φοβερό συναίσθημα.
19. Το να ξέρεις τον εαυτό σου είναι ένα πράγμα, αλλά το να πιστεύεις πραγματικά και να ζεις σαν τον εαυτό σου είναι άλλο πράγμα.
20. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να πετύχεις, είναι πάντα να δοκιμάζεις μια ακόμα φορά.
21. Μπορείς να δυναμώσεις από τον πόνο, αν δεν τον αφήσεις να σε καταστρέψει.
22. Πες στην επιτροπή αρνητικότητας που συνεδριάζει μέσα στο κεφάλι σου να κάτσει κάτω και να το βουλώσει.
23. Αν αγαπάς κάποιον, πες του το. Γιατί οι καρδιές συχνά ραγίζουν από λέξεις που δεν λέγονται.
24. Η ζωή είναι μικρότερη από τι φαίνεται συνήθως. Μερικές φορές μας δίνονται μόνο μερικά λεπτά να είμαστε με αυτούς που αγαπάμε και εκατοντάδες ώρες για να ξοδέψουμε με το να τους σκεφτόμαστε.
25. Αγάπα τις στιγμές που περνάς με τους φίλους και την οικογένεια σου, επειδή σε ένα δευτερόλεπτο μπορούν να φύγουν μακριά σου για πάντα.
26. Τα πράγματα αλλάζουν, αλλά ο ήλιος ανατέλλει πάντα την επόμενη μέρα. Να το θυμάσαι αυτό, τα άσχημα ή τα καλά νέα, δεν είναι μόνιμα τίποτε.
27. Η Ζωή είναι ο δικός σου δρόμος, και μόνο δικός σου. Άλλοι μπορεί να περπατήσουν μαζί σου, αλλά κανείς δεν μπορεί να περπατήσει για εσένα.
28. Συχνά δεχόμαστε την αγάπη που νομίζουμε ότι μας αξίζει.
29. Αν κάποιος δεν μπορεί να σε δεχθεί στα χειρότερα σου, δεν τους αξίζει το καλύτερο σου.
30. Χωρίς επικοινωνία δεν υπάρχει σχέση, χωρίς σεβασμό δεν υπάρχει αγάπη, χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσετε απλά μάταιο.
31. Μίλα όταν είσαι πολύ θυμωμένος, και θα κάνεις την καλύτερη ομιλία για την οποία δεν θα μετανιώσεις ποτέ.
32. Επέλεξε τις λέξεις σου προσεκτικά, δεν μπορείς να τις πάρεις πίσω από τη στιγμή που θα τις πεις. Τα σκληρά λόγια είναι σαν σφαίρες, μπορούν να αφήσουν βαθιές πληγές. Και τις περισσότερες φορές, λέγοντας «συγνώμη» δεν είναι αρκετό για να επουλωθούν οι πληγές που αφήνεις.
33. Ποτέ μην παίρνεις μια μεγάλη απόφαση όταν είσαι θυμωμένος μέσα σου και ποτέ μην δίνεις μια μεγάλη υπόσχεση όταν είσαι ενθουσιασμένος.
34. Μερικές φορές ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα σου είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι.
35. Όταν βρίσκεις τον εαυτό σου απομονωμένο στην απραξία και την απόγνωση και δεν μπορείς να βρεις την έξοδο από το σκοτάδι, θυμήσου ότι αυτό είναι το ίδιο με το μέρος που οι κάμπιες βρίσκονται πριν ανοίξουν τα φτερά τους.
36. Μην μετράς τον αριθμό των φίλων που έχεις. Μέτρα τον αριθμό των φίλων στους οποίους μπορείς να βασιστείς.
37. Μερικές φορές, οι άνθρωποι που είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά σου, μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα από τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου. Αυτό είναι ένα σημάδι αγάπης και αληθινής φιλίας.
38. Υπάρχουν στιγμές που η οικογένεια σου μοιάζει σαν ξένοι και οι ξένοι μοιάζουν σαν οικογένεια.
39. Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να κάνεις τους άλλους χαρούμενους. Η ζωή έχει να κάνει με τον να μοιράζεσαι την χαρά σου με τους άλλους.
40. Όταν κάποιος σου λέει, «Έχεις αλλάξει», μπορεί να στο λέει επειδή έχεις σταματήσει να ζεις τη ζωή με τον δικό τους τρόπο.
41. Γνώριζε την αξία σου! Όταν δίνεις τον εαυτό σου σε κάποιον που δεν σε σέβεται, παραδίδεις κομμάτια της ψυχής σου, που ποτέ δεν θα πάρεις πίσω.
42. Οι ατέλειες είναι σημαντικές, έτσι είναι και τα λάθη. Γίνεσαι καλύτερος μαθαίνοντας από τα λάθη σου και γίνεσαι αληθινός με το να μην είσαι τέλειος.
43. Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο. Δεν λειτουργεί εκτός και αν το ανοίξεις διάπλατα με θέα τον ορίζοντα.
44. Η διαφορά μεταξύ αυτού που είσαι και αυτού που θες να γίνεις, είναι αυτό που κάνεις.
45. Βεβαιώσου ότι έχεις γευτεί τα λόγια σου, πριν τα ξεστομίσεις.
46. Ποτέ μην αλλάξεις για να εντυπωσιάσεις κάποιον. Άλλαξε επειδή σε κάνει καλύτερο άτομο και σε οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον.
47. Τα συναισθήματα είναι σαν τα κύματα στον ωκεανό. Δεν μπορούμε να τα σταματήσουμε από το να έρχονται.
48. Το να είμαστε ευτυχισμένοι δεν μας κάνει πάντα ευγνώμονες, αλλά το να είμαστε ευγνώμονες πάντα θα μας κάνει ευτυχισμένους.
49. Είναι καλό να έχεις χρήματα και τα πράγματα που τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν, αλλά είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις χάσει την επαφή με τα πράγματα που τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν.
50. Αν το βρίσκεις δύσκολο να είσαι ευγνώμων για οτιδήποτε, κάθισε, κλείσε τα μάτια σου, πάρε μια βαθιά αργή ανάσα και να είσαι ευγνώμων για το οξυγόνο. Κάθε ανάσα που παίρνεις είναι συγχρονισμένη με την τελευταία ανάσα κάποιου άλλου.
51. Η ζωή είναι σαν ένα ουράνιο τόξο. Χρειάζεσαι και τον ήλιο, τα σύννεφα και τη βροχή για να κάνεις τα χρώματα να εμφανιστούν.
52. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος με αξιοπρέπεια από το να είσαι σε μια σχέση που απαιτεί να θυσιάζεις τον αυτοσεβασμό σου και την ελευθερία σου.
53. Αποφάσισε να χαμογελάς και να κάνεις το καλύτερο για σένα. Είναι καλό για την υγεία σου.
54. Μην αφήνεις τη μοναξιά να σε οδηγήσει πίσω στην αγκαλιά κάποιου που ξέρεις ότι δεν ανήκετε μαζί.
54. Η αγάπη είναι ένα αγαθό που δωρίζεται μια φορά και αληθινά , πολλές φορές νομίζουμε ότι έχουμε την αγάπη από την οικογένεια μας ή τους φίλους μας , αλλά στην ουσία εκμεταλλεύονται την ελευθερία σου και την καλοσύνη σου. Η αγάπη έχει να κάνει με το να είσαι με ένα άτομο που μπορεί να σε κάνει χαρούμενο/η με ένα τρόπο που κανείς άλλος δεν μπορεί και να σέβεται την ελευθερία σου και τα θέλω σου , όπως και εσύ τα δικά του.
55. Όλοι λένε ότι η αγάπη πονάει, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η μοναξιά πονάει. Η απόρριψη πονάει. Το να χάνεις κάποιον πονάει. Η ζήλια πονάει. Ο καθένας συγχέει αυτά τα πράγματα με την αγάπη, αλλά στην πραγματικότητα η αγάπη είναι το μόνο πράγμα σε αυτό τον κόσμο που μπορεί να καλύψει όλα, τον πόνο και να κάνει κάποιον να αισθανθεί υπέροχα και πάλι. Η αγάπη είναι το μόνο πράγμα στον κόσμο που δεν πονάει.
56. Η αληθινή φιλία είναι μια υπόσχεση που δόθηκε από την καρδιά. Αθόρυβα. Άγραφα. Απρόσβλητη από την απόσταση. Άτρωτη από τον χρόνο και την οικογένεια.
57. Οι καλές σχέσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις καλές στιγμές που μοιράζεστε. Έχουν να κάνουν επίσης με τα εμπόδια που περνάτε μαζί και το γεγονός ότι εξακολουθείτε να λέτε «σ’ αγαπώ» στο τέλος.
58. Κάνε μικρά πράγματα με τεράστια ποσά αγάπης.
59. Μερικές φορές, οι άνθρωποι δεν παρατηρούν τα πράγματα που κάνουν οι άλλοι για αυτούς μέχρι να σταματήσουν να τα κάνουν.
60. Μερικές φορές, περιμένουμε περισσότερα από τους άλλους επειδή είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε τόσα πολλά για αυτούς.
61. Κοίτα τον εαυτό σου και θυμήσου, άνθρωποι σε πολύ χειρότερες καταστάσεις έχουν κάνει πολύ δυσκολότερα πράγματα από αυτό.
62. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στη ζωή είναι να ακολουθήσεις τη διαίσθηση σου. Πάρε ρίσκα. Μην κάνεις απλά τις ασφαλείς και εύκολες επιλογές επειδή φοβάσαι αυτό που μπορεί να συμβεί. Αν το κάνεις αυτό, τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί, ποτέ.
63. Τις περισσότερες φορές, η ευτυχία δεν προέρχεται από τα χρήματα ή τη φήμη ή τη δύναμη. Προέρχεται από την ταπεινότητα που οδηγεί σε μια καλή ζωή.
64. Το ψέμα γίνεται και με τις λέξεις και με τη σιωπή.
65. Όταν κάτι κακό συμβαίνει μπορείς είτε να το αφήσεις να σε ορίσει, να σε καταστρέψει ή μπορείς να το αφήσεις να σε δυναμώσει.
66. Καμία σχέση δεν είναι ποτέ χάσιμο χρόνου. Αν δεν σου έδωσε αυτό που ήθελες, σου έμαθε τι είναι αυτό που δεν θέλεις.
67. Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι πάντα υπό κατασκευή.
68. Το να μην προσπαθείς είναι αποτυχία.
69. Μην φοβάσαι να πηγαίνεις σιγά, να φοβάσαι όταν μένεις στάσιμος για πάντα.
70. Δεν είναι το πόσες φορές έπεσες, είναι το πόσες φορές σηκώθηκες πάλι πάνω.
71. Ακολούθα την καρδιά σου, ανεξάρτητα από το τι θα σου πουν οι άλλοι. Στο τέλος της μέρας εσύ είσαι αυτός που πρέπει να ζήσει με τις αποφάσεις σου, όχι αυτοί ή οικογένεια σου.
72. Μια από τις σπουδαιότερες ελευθερίες είναι πραγματικά να μην νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα, αλλά το τι ευχαριστεί πραγματικά την ψυχή σου.
73. Τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν όταν δεν το περιμένεις. Απλά κάθισε αναπαυτικά και απόλαυσε την βόλτα.
74. Μερικές φορές θα πρέπει να σταματήσεις να ανησυχείς, να αναρωτιέσαι και να αμφιβάλλεις. Έχε πίστη στο ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, ίσως όχι όπως τα είχες σχεδιάσει, αλλά ακριβώς όπως είναι γραφτό να γίνουν.
75. Το πιο σημαντικό στην ζωή είναι ότι άνθρωποι που τους βοήθησες και τους δημιούργησες είναι πρώτοι αυτοί που θα σε ζηλέψουν, θα σε καταστρέψουν και θα σε ποδοπατήσουν. Γι αυτό να μην πιστεύεις κανέναν εκτός από τον ίδιο τον εαυτό σου, αυτός αξίζει και αυτός θα σε βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου