Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ομορφιές του Χειμώνα

Όταν η φύση αποφασίζει να πάρει τα πινέλα της και να ζωγραφίσει φτιάχνει έναν ακαταμάχητο παράδεισο, στον οποίο είναι δύσκολο να αντιγράψει ανθρώπινο χέρι. Όσο κι αν το νησιώτικο άσπρο-μπλε είναι από τους αγαπημένους μας χρωματικούς συνδυασμούς που θυμίζουν καλοκαίρι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι και οι αποχρώσεις του χειμώνα, όπως αποτυπώνονται στη φύση, δεν πάνε πίσω.
Μια βόλτα στα χειμωνιάτικα τοπία του κόσμου είναι ιδανική αυτή την εποχή για να θαυμάσουμε ειδυλλιακά τοπία και όμορφα μέρη στην παγωνιά.
Γιατί ο χειμώνας ... Η Θεία Ομορφιά της Φύσης σε πρώτο πλάνο γεμίζει τις ψυχές με φως, επικρατή το λευκό χρώμα, χρώμα της αγνότητας.
Πανέμορφα δέντρα καλύπτονται από ένα λευκό πέπλο, λίμνες παγώνουν στο λεπτό, λιβάδια καλύπτονται από χιόνι και δάση ασπρίζουν απότομα. Σε όλον τον κόσμο, οι φωτογράφοι έχουν καταλάβει τη θεϊκή φυσική ομορφιά του χειμώνα και την απαθανατίζουν κάθε στιγμή.
Αν σκεφτούμε ότι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ΄ εικόνα του και καθ ομοίωση, έτσι και χιλιάδες ζωγράφοι πήραν τα πινέλα τους και δημιούργησαν εικόνες καθ’ ομοίωση του Θεϊκού έργου.
Το χρώμα είναι μια αίσθηση που δημιουργείται στον εγκέφαλο από μέρος της αλληλουχίας των ηλεκτρικών ώσεων, που φθάνουν σε αυτόν μέσω του οπτικού νεύρου.
Με απλά λόγια, έχετε σκεφτεί πόσο μονότονος θα ήταν ο κόσμος γύρω μας αν όλα ήταν ασπρόμαυρα;
Μπορεί στον κινηματογράφο το «ασπρόμαυρο» να προκαλεί νοσταλγία μιας άλλης εποχής, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα χρώματα, διεγείρουν τα συναισθήματα.
Ποιος από εμάς δεν θαύμασε τα χρώματα στην φύση και τα αποθανάτισε σε μια κόλα χαρτί;
Σαν μια νεράιδα που με ένα μαγικό πινέλο χάρισε την μαγεία των χρωμάτων, πάνω σε μια κόλα χαρτί. Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο μαγεία έχει χαρίσει ο Μεγαλοδύναμος στην φύση;
Πόσο χάρη και ομορφιά κρύβει σ’ αυτό τον πλανήτη;
Είναι πράγματι μια τέλεια συνταγή! Μας δίνει την αίσθηση των χρωμάτων, χρωματισμένα τόσο ωραία και φίνα, σαν πορσελάνινα, στολίδια. Σαν να τα πασπάλισε μόνο με λίγη ασημόσκονη για λάμψη και σε μερικά τόνισε τις λεπτομέρειες με ασημί perl pen.
Ο χειμώνας δεν αρέσει στους περισσότερους γιατί το κρύο, χιόνια, οι συννεφιές, οι βροχές και η διάθεσή μας να μένουμε σπίτι λόγω καιρού ρίχνει τη διάθεση.
Σαφώς και το καλοκαίρι με τις λιακάδες του, τις καλοκαιρινές διακοπές, τις παραλίες και τις βόλτες κάτω από τ' αστέρια είναι το αγαπημένο μας, ωστόσο ο χειμώνας έχει άλλες χάρες και τουλάχιστον, μέχρι να περάσουν οι μήνες και να έρθει ξανά το καλοκαίρι, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μην μας πάρουν από κάτω τα blues του χειμώνα και να βγούμε αλώβητοι από την εποχή που κάνει τους περισσότερους να μένουν σπίτι κάτω από τα παπλώματα.
Για μένα προσωπικά ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου. Είναι ρομαντική, όμορφη και γεμάτη ομορφιές. Η πινελιά φυσικά που δίνει το χιόνι δεν συγκρίνεται με τίποτα με το ανυπόφορο και καυτό καλοκαίρι.
Ο χειμώνας όπως και κάθε εποχή και έχει και αυτός τις ομορφιές του. Αρκεί να έχει κάποιος τη διάθεση να τις ανακαλύψει.
Για του λόγου το αληθές ταξιδέψτε στον κόσμο αυτό της φωτογραφίας, μόνο που είναι ένας αληθινός κόσμος που ποτέ δεν τον σεβαστήκαμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου