Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Αγάπη είναι η ομορφιά της ψυχής

Όλη μιλάμε για αγάπη αλλά κανείς ακόμα δεν μπόρεσε να βρει το αληθινό νόημα της. Είναι το αίσθημα που πλημμυρίζει την καρδιά του ανθρώπου και την ψυχή του με χιλιάδες συναισθήματα, φτερουγίσματα και χαμόγελα στα χείλι. Είναι ένα όνειρο που γίνεται αληθινό όταν συναντώνται με την πρώτη ματιά. Λένε ότι όποιος αγαπά η ψυχή του μπορεί να μιλήσει με τα μάτια, μπορεί και να φιλήσει με το βλέμμα.



Γνωρίζεις την αγάπη όχι με το να βρεις το τέλειο πρόσωπο, αλλά με το να δεις ένα πρόσωπο με ατέλειες ως τέλειο. Να μην σε νοιάζουν τα εξωτερικά χαρίσματα αλλά τα χαρίσματα της ψυχής. Το πιο ισχυρό σύμπτωμα της αγάπης είναι η φροντίδα που κάποιες φορές γίνεται ανυπόφορη, πολλούς τους κουράζει αλλά η φροντίδα δεν είναι τίποτα άλλο από την έκφραση αγάπης.
Η αληθινή αγάπη αρχίζει όταν δεν περιμένεις κάτι για αντάλλαγμα, απλά δίνεις, χαρίζεις αισθήματα, πλημυρίζεις συναισθήματα και σκορπάς την χαρά χωρίς προγραμματισμούς με μικρά καθημερινά πράγματα. Είναι το έμβλημα της αιωνιότητας, μας ταξιδεύει στα ουράνια, με άγνωστους προσδιορισμούς. Μπερδεύει κάθε έννοια του χρόνου και αφαιρεί κάθε ανάμνηση της αρχής και κάθε φόβο για το τέλος. Η αγάπη είναι κάτι αιώνιο, μπορεί να αλλάξει όψη, αλλά όχι ουσία. Από κάθε ανθρώπινο είδος βγαίνει ένα φως απευθείας για τον παράδεισο. Και όταν δύο ψυχές που είναι προορισμένες να είναι μαζί, βρίσκουν η μία την άλλη, οι αχτίδες φωτός ξεχύνονται μαζί, και ένα και μοναδικό εκτυφλωτικό φως προβάλλει από ένα και μόνο σώμα.
Απλά σημαίνει να αφήνεσαι στον άλλον χωρίς εγγυήσεις, και να δίνεις στον άλλον την ελπίδα ότι θα δώσεις σε αυτόν που αγαπάς την αγάπη. Είναι μία πράξη πίστης, πίστη στο όνειρο και όποιος δεν μπορεί να πιστέψει και να ονειρευτεί, δεν μπορεί και να αγαπήσει.
Πιστεύω ότι για κάθε ομορφιά υπάρχει ένα μάτι για να την αντικρύσει, για κάθε αλήθεια υπάρχει ένα αυτί να την ακούσει, για κάθε αγάπη υπάρχει μία καρδιά για να την φιλοξενήσει. Το όνειρο της αγάπης είναι μοναδικό και χαρίζει απλόχερα το θείο δώρο, το άυλο συναίσθημα που πλημυρίζει την σάρκα μας με ουράνιο φως κατάλευκο και διώχνει κάθε μίσος, κακία, ζήλια και όλα τα κακά συναισθήματα μικρότητας. Το να σε ερωτεύεται κάποιος σου δίνει δύναμη, το να ερωτεύεσαι σου δίνει κουράγιο να υπάρχεις, να δημιουργείς και να ονειρεύεσαι σαν μικρό παιδί.
Όλοι είμαστε γεννημένοι για την αγάπη, είναι το βασικό κλειδί για να ανοίξουν οι πύλες του παραδείσου.
Απλά η αγάπη δεν είναι αυτή που κάνει τον κόσμο να γυρίζει, η αγάπη είναι αυτή που δίνει στην περιστροφή αξία.
Μία λέξη μας απελευθερώνει από όλο το βάρος και τον πόνο στη ζωή. Και αυτή η λέξη είναι Αγάπη, μία πράξη αιώνιας συγχώρεσης, μία τρυφερή ματιά που γίνεται συνήθεια, υπομένει, νοσταλγεί. Δεν φθονεί, ούτε και κραυγάζει, δεν μεγαλοπιάνεται. Δεν είναι αδιάκριτη ούτε και βαδίζει μόνη της. Δεν θυμώνει και δεν θυμάται λάθη. Πάντα προστατεύει, πάντα εμπιστεύεται, πάντα ελπίζει, πάντα επιμένει, πάντα υπομένει και μπορεί να μας κάνει να δούμε συνηθισμένα πράγματα, με έναν ασυνήθιστο τρόπο.
Το να αγαπάς ένα άτομο είναι να μαθαίνεις το τραγούδι που υπάρχει στην καρδιά του και να του το τραγουδάς, όταν πια το έχει ξεχάσει.
Διαβαίνει δρόμους, γεμάτους στοργή και εκτίμηση, βυθίζεσαι στα πιο βαθιά νερά της ευτυχίας και να καίγεσαι στην φωτιά του πάθους. Δεν έχεις ζήσει τίποτα, αν δεν έχεις γνωρίσει την αγάπη.
Η αγάπη αποτελείται από μία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα, είναι μία προσωρινή τρέλα. Εκρήγνυται όπως το ηφαίστειο και μετά καταλαγιάζει. Και όταν καταλαγιάσει πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Πρέπει να σκεφτείς αν οι ρίζες σας έχουν γίνει τόσο δεμένες που είναι ασύλληπτο πως κάποτε ζούσατε χώρια. Γιατί αυτό είναι αγάπη, δεν είναι παγερή, δεν είναι ο ενθουσιασμός, δεν είναι οι υποσχέσεις για αιώνιο πάθος. Είναι απλά η αγάπη που κάθε ένας από εμάς μπορούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι την έχουμε.

Αγάπη είναι η ομορφιά της ψυχής, δύο ψυχές μαζί αλλά μία σκέψη, δύο καρδιές που χτυπούν σαν μία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου