Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Η πανσέληνος και η επιρροή της



Η πανσέληνος κατείχε ανέκαθεν μία μυστικιστική θέση στην ιστορία του
ανθρώπινου πολιτισμού, έτσι δεν είναι προκαλεί έκπληξη ότι πολλοί μύθοι από τους λυκάνθρωπους, μέχρι την τρέλα να σχετίζονται με αυτή.
Όλοι νιώθουμε κάπως διαφορετικά τις νύχτες που έχει πανσέληνο, ωστόσο δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αυτή μας τη διάθεση.
Πολλές μελέτες έγιναν αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια σύνδεση της πανσέληνος με τον άνθρωπο.
Όντως, η πανσέληνος επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων.
Μεταξύ άλλων, διαπίστωσαν ότι τις βραδιές με πανσέληνο σημειώνεται αύξηση του αριθμού των τροχαίων, των επιθέσεων και άλλων βίαιων επεισοδίων, ενώ παρουσιάζεται αύξηση και του αριθμού των ατόμων που υφίστανται ψυχικές διαταραχές, εκνευρισμό, αϋπνία κλπ.
Επιστημονικά ανεξήγητο και αινιγματικό, όπως ακριβώς και στη μυθολογία που οι άνθρωποι αντιμετώπισαν το πρόβλημα με «μαγικές» συνταγές και ξόρκια. Ενδεχομένως, η εξήγηση της αλλαγής συμπεριφοράς να έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό και η πανσέληνος επηρεάζει το νερό, άρα και του σώματος, όπως επηρεάζει και τις παλίρροιες, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται κάποια πίεση στους νευρώνες του εγκεφάλου.
Το φεγγάρι λίγο-πολύ περιβάλλεται από μία αύρα μυστηρίου, και για αιώνες λειτουργούσε ως αφορμή για διάφορους μύθους και εικασίες, γοητεύοντας τον άνθρωπο. Μέχρι και σήμερα, η θέα του φεγγαριού μας μαγεύει, ειδικά όταν έχει πανσέληνο. 
Συνολικά, νομίζω ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για την πανσέληνο. Οι συμπεριφορές μας επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από πολλούς άλλους παράγοντες, όπως τα γονίδια, την εκπαίδευση, το εισόδημα και τις ψυχοκοινωνικές πτυχές και όχι από τις βαρυτικές δυνάμεις
Είτε υπάρχει επιστήμη πίσω από τον μύθο είτε όχι, το μυστήριο με το φεγγάρι θα συνεχίσει να συναρπάζει τους ανθρώπινους πολιτισμούς για πολλά χρόνια ακόμα.
Το φεγγάρι είναι χιλιοτραγουδισμένο, έχουν αφιερωθεί ποιήματα σε αυτό, έχει ζωγραφιστεί εκατομμύρια φορές, έχει αποτελέσει έμπνευση για τους καλλιτέχνες.
Η πανσέληνος είναι ρομαντική υπόθεση. Ιδανική για να δείτε το φεγγάρι στην παραλία με το έτερον σας ήμισυ.
Μάθε να ζεις με το φως και το φεγγάρι και εκείνο ποτέ δεν θα σε απογοητεύσει , είναι και αυτό μια πανέμορφη δημιουργία του Μεγαλοδύναμου και σίγουρα δεν έχει κακή επιρροή πάνω μας.
Ότι αγαπάς σε αγαπάει … αυτό να το θυμάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου