Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Το Παρίσι σήμερα τι είναι?




Αχ, οι πόλεις… τόσες πολλές, τόσο διαφορετικές, τόσο μαγευτικές, η καθεμιά
 με τον δικό της τρόπο. Πάντα πίστευα ότι οι πόλεις έχουν χαρακτήρα. 
Ότι η κάθε πόλη έχει την δική της προσωπικότητα, την οποία φτιάχνουν τα κτήρια, η ατμόσφαιρα, οι άνθρωποί της… και φυσικά η μόδα της...
Η μόδα και το στιλ διαφέρει ανά τις περιοχές του κόσμου. Η αισθητική και νοοτροπία των ανθρώπων είναι διαφορετική, και ο τρόπος με τον οποίο ντύνονται επίσης.
H πόλη του φωτός και του έρωτα, την πόλη αυτή που σε μαγεύει, γιατί αποπνέει ρομαντισμό από κάθε γωνιά της, την πόλη που γέννησε την μόδα... 
Αχ το Παρίσι. Μερικοί από αυτούς ονομάζονται Chanel, Yves Saint Laurent, Dior, Givenchy κλπ... Η φράση Haute Couture η Υψηλή Ραπτική γεννήθηκε στην Γαλλία, καθώς η βιομηχανία της μόδας ήταν η πιο σημαντική πολιτισμική εξαγωγή της χώρας από το 1860, και το Παρίσι θεωρείται μια από τις πρωτεύουσες της μόδας ανά τον κόσμο, μαζί με άλλες πόλεις φυσικά. 
Η οδός des Champs-Élysées στο Παρίσι, έχει παραδοσιακά καθιερωθεί ως ο δρόμος της μόδας και ομορφιάς της Γαλλίας, καθώς τα κεντρικά καταστήματα πολλών οίκων πολυτελείας βρίσκονται εκεί. Το Παρίσι, όσον αφορά την μόδα, πλημμυρίζει από μια αίσθηση ρομαντισμού, το στυλ που το χαρακτηρίζει είναι θηλυκό και σικ, έχει μια κλάση που δεν την βλέπεις πουθενά αλλού στον κόσμο. 
Οι γυναίκες είναι πάντα καλοντυμένες, τα υπερβολικά φανταχτερά και εντυπωσιακά κομμάτια δεν έχουν θέση στο παριζιάνικο στιλ. Τα πάντα συνοψίζονται σε δύο λέξεις... Την απλότητα και την κομψότητα. 
Το παριζιάνικο στυλ δεν έχει αξεσουάρ και κοσμήματα, παρά μόνο ίσως ένα απλό μαντήλι στο λαιμό. Δεν θα δεις στις γαλλιδούλες statement κοσμήματα, πολλά κολιέ μαζί, μακριά σκουλαρίκια κλπ. Τα παριζιάνικα outfits είναι όσο πιο απλά γίνεται, και φυσικά, όσο πιο κομψά γίνεται. Στην παριζιάνικη μόδα θα δεις ρομαντικά φορέματα, αλλά και μικρά μαύρα φορέματα. Το little black dress που αποπνέει έναν αέρα από την Audrey Hepburn είναι χαρακτηριστικό της μόδας στο Παρίσι. Parisian chic λουκ, το navy blue μάλλινο μπλουζάκι, αλλά και η ριγέ μπλούζα με οριζόντιες γραμμές είναι επίσης κομμάτια κλειδιά του παριζιάνικου στυλ. 
Θηλυκότητα και κομψότητα σε ένα outfit που φωνάζει Παρίσι. 
Μέχρι και την σοκολάτα την έφερε στο καλούπι της μόδας, δημιουργώντας την έκθεση της σοκολάτας..
Και έρχομαι τώρα και αναρωτιέμαι πως αυτή η χώρα της ομορφιάς, της φινέτσα και του γούστου δεν μπόρεσε να αγκαλιάσει και να αφομοιώσει με φινέτσα και χάρη ή καλύτερα με λεπτότητα και γούστο τους κατοίκους της? 
Θα αναρωτηθείτε όλοι γιατί το λέω.. Προσπαθώ να παρακολουθήσω αυτή την χώρα του ρομαντισμού και της ομορφιάς που μέρα με την μέρα αντί να εξαπλώνει τα φώτα της και την ομορφιά της στην ψυχή τους, αντίθετα απορροφά τα ξένα άσχημα χαρακτηριστικά και τα αφομοιώνει.
Χάνετε μέρα με την μέρα οι θεσμοί του ρομαντισμού και της ομορφιάς, ξεχνάν τις ρίζες τους και την θρησκεία τους, αφομοιώνονται στο βωμό του σήμερα και του ρεαλισμού, αδιαφορούν για την Παριζιάνικη κουλτούρα τους και τις ρίζες του… 
Τελικά το Παρίσι σήμερα τι είναι? 
Ο καθρέφτης της ομορφιάς και της μόδας , αλλά μέσα βαθιά καλλιέργησε ένα νέο Γάλλο, ένα Γάλλο κράμα φυλών , άθεο και χωρίς καμία μα καμία ιδεολογία Παριζιάνικη? Τελικά τα φώτα του πολιτισμού, της ομορφιάς και της κουλτούρας αν δεν κρατήσουν βαθιά μέσα τους ριζωμένες τις ρίζες του έθνους τους, απλά χάνονται … σαν αυτή την επίδειξη της σοκολάτας, που όλους μας συναρπάζει στο πέρασμά της, στην δημιουργία της , στην ομορφιά της και στην γεύση της …
Μόνο που έχει ημερομηνία λήξεως η σοκολάτα....
Καλό βράδυ για όλους μας και καλό ξημέρωμα.
ღღღ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου