Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Η ψυχή του ανθρώπου.



Εκεί που τα λόγια και οι λέξεις δεν βοηθούν ή δεν αρκούν, ένα βλέμμα, μια γλυκιά κουβέντα, μια αγκαλιά, ένα φιλί μπορεί να τα λέει όλα.
Η ψυχή του ανθρώπου μοιάζει με μια πανέμορφη πολύχρωμη πεταλούδα, με όμορφα αραχνοΰφαντα φτερά, έτοιμα να πετάξουν σ’ ένα όμορφο παραδεισένιο κόσμο. Αυτός δεν είναι ο προορισμός μας? Τι άλλαξε?
Πολλές φορές άφησα την ψυχή μου να πετάξει, άφησα την πόρτα μου ανοιχτή για να περάσει, στο ξέφωτο να βγει για ένα σεργιάνι. Χρόνια λαχταρούσε, ποθούσε να πετάξει ψιλά, για πτήσεις μαγικές. Απλά ψυχές πόθησε να συναντήσει στο πέρασμα του χρόνου.
Συνάντησε, πλησίασε, ακούμπησε κι έτσι πετώντας μόνη της, πολλές φορές και τα φτερά της τσαλάκωσε. 
Εξάλλου τα φτερά της ψυχής είναι έτοιμα να πετάξουν, να τσαλακωθούν και να σπάσουν, είναι τόσο απαλά, πουπουλένια σαν μετάξι.
Όχι δεν είμαι λυπημένη τώρα πια για τα πετάγματα αυτά της ψυχής, ήταν μαθήματα ζωής.
Μα, να εκεί στην άκρη των τσαλακωμένων της φτερών, το τσάκισμα αυτό θα μου θυμίζει για πάντα, πως όσο κι αν επέταξες, όσο κι αν προσπάθησες, ψυχές για να ακουμπήσεις, για ένα είμαι βέβαιη, πως οι ψυχές όλο και πιο πολλά ζητούν.
Μα έτσι είναι οι άνθρωποι, μπορεί να φταις κι εσύ ψυχή μου.
Για δυνατή καμάρωνες, ευάλωτη τελικά ήσουν πίσω απ' τα μεταξένια σου φτερά. Στα πετάγματά σου ποτέ δεν υπολόγισες τα πάνω και τα κάτω σου, ποτέ δεν λογάριασες, τα δικά σου σκαμπανεβάσματα, σε σένα δεν στα συγχωρούσαν.
Πολλά είναι τα χέρια που σε τσαλάκωσαν χωρίς καν να το καταλάβουν, στην ελαφράδα αυτή της ψυχής που κουβαλούμε και που μας κατευθύνει, προσπάθησε αν μπορείς ποτέ μην τα μισήσεις. Δεν είμαστε ήρωες σ αυτή την ζωή, αλλά ούτε Θεός, για να συγχωρούμε, αλλά πρέπει να ξέρουμε ούτε τα φτερά μας είναι για να στηριχθούμε σ’ αυτά, και χωρίς βοήθεια.
Στηρίξου στην δική σου ευάλωτη ψυχή, μπορεί… χωρίς θάρρος η ψυχή ίσως και να καταλάβει.
Γιατί το λιγοστό θάρρος σου το γνώριζε η ψυχή σου, αυτή η μικρή ψυχή, το λίγο αυτό μπορούσε να σου δώσει.
Της καλοπέρασης και της βολής το σκηνικό εύκολα κανείς δεν απαρνιέται. Φίλοι μου, σάμπως κι εμείς πολλές φορές τα βολικά δεν θα διαλέξουμε?
Για να σταματήσεις το πέταγμα της πεταλούδας δεν μπορείς, αλλά και μην προσπαθήσεις, γιατί απλά τον καιρό σου θα χάσεις.
Έτσι γεννήθηκες, και κάθε ένας μας της πεταλούδας το πέταγμα μες στο νου μας κουβαλάμε και πως να το αλλάξουμε?
Άλλη το λένε δίψα για ζωή και άλλοι λαχτάρα.
Γιατί η πεταλούδα απλά το κατάλαβε, πως στο σύντομο ταξίδι της τελειώσει, θα κουβαλά μαζί της ένα άρωμα, ένα νέκταρ για την ζωή, αυτές θα είναι και οι αποσκευές της.
Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος έχει ένα άρωμα, αυτό το άρωμα που αντιπροσωπεύει τον κάθε ένα από εμάς.
Κάποιοι όμως έχουν το άρωμα της ψυχής και αυτή η μυρωδιά πιστέψετε με είναι η πιο καλή, η πιο αληθινή και ευχάριστη στην ζωή. Αυτή θα είναι η τυχερή, η ελεύθερη ψυχή, καθώς οι άλλοι θα καυχώνται πως τίποτα δεν έχασαν, αλλά αυτοί ποτέ δεν μπόρεσαν να πετάξουν.
Σαν πίνακας με μουντά τα χρώματα πάνω στα φτερά της, όμως αυτά τα χρώματα τα φωτεινά, μιας πεταλούδας ζηλευτής, ποτέ δεν θ' αποχτήσουν. Εκεί στο αραχνιασμένο τους χρυσό κλουβί, μέσα από τις τρύπες του θα κοιτούν και θα ονειρεύονται συχνά πετάγματα, απλησίαστα γι αυτούς, κυριευμένοι από δειλές σκέψεις. Κι αν καμιά φορά,  μοναδική μια τόση δα στιγμούλα δεν μπόρεσες, δεν άντεξες, ή αστόχησες, μην την καταθέσεις ποτέ. Γιατί όλα μα όλα, τα σβήνει η ζωή, γιατί η δική μας η ψυχή είναι αυτή που πάντα έχει την μεγαλύτερη αξία.
Οι θετικές σκέψεις και τα θετικά συναισθήματα έλκουν και δημιουργούν θετικές πραγματικότητες.
Χρειάζεστε έναν ήρεμο, καθαρό και θετικό νου για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και ίσως ακόμη για τους φίλους σας και τον κόσμο γύρο σας. Κάντε στον εαυτό σας την ερώτηση και ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε.
«Ποια Θετική σκέψη χρειάζομαι πάνω από όλες αυτήν την στιγμή
Χωρίς να την απαντήσετε, ή να προσπαθήσετε να πιέσετε τον εαυτό σας να απαντήσετε. Απλά σκεφτείτε τι θα θέλατε αλήθεια … και βάλτε στόχο σας τον πήχη όσο ψιλά μπορείτε.
Μοιάζει με πρόκληση να μιλά κανείς για θετική σκέψη την εποχή της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και των ζοφερών προβλέψεων.
Κι όμως μέσα σε αυτό το πιεστικό πλαίσιο χρειάζεσαι περισσότερο από ότι ποτέ, να μάθεις να εστιάζεις στα θετικά και να απωθείς κάθε τι που σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα.
Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι? Τι λέτε?
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα γεμάτη θετική ενέργεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου