Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

IKARIA SENIOR REGATTA

http://www.ikaria-senior-regatta.com/

Το νησί της μακροζωίας

Στην Ικαρία, ένα ελληνικό νησί στα ανατολικά του Αιγαίου, περίπου 30 μίλια από την τουρκική ακτή, χαρακτήρες όπως ο Γρηγόρης Τσαχάς δεν είναι ασυνήθιστοι. 
Με τους όμορφους ορμίσκους, βραχώδεις πλαγιές, απότομες κοιλάδες και σπαστούς θόλους θάμνων και ελαιώνων, η Ικαρία φαίνεται παρόμοια με οποιοδήποτε άλλο ελληνικό νησί. 
Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά: οι άνθρωποι εδώ ζουν πολύ περισσότερο από τον πληθυσμό των άλλων νησιών και της ηπειρωτικής χώρας. 
Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι εδώ ζουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια περισσότερο από αυτούς στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική - περίπου ένας στους τρεις Ικαριώτες ζει πέραν των 90. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν και πολύ χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, υποφέρουν σημαντικά λιγότερο από την κατάθλιψη και την άνοια, διατηρούν σεξουαλική ζωή σε γηρατειά και παραμένουν σωματικά δραστήριοι βαθιά στη δεκαετία του '90. 
 Πρόσκληση
Η Εταιρία Ικαριακών Μελετών σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ικαρίας, τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου, και με τους Δημάρχους των δήμων Ικαρίας, Σάμου & Φούρνων, και με την ευγενική υποστήριξη του Π.Ο.Ι.ΑΘ., σας προσκαλούν στην πρώτη διοργάνωση ιστιοπλοϊκής εβδομάδας βετεράνων ( αρχηγών πληρωμάτων άνω των 70 ετών - με τους φίλους και τις οικογένειές τους), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 18 - 21 Σεπτεμβρίου 2017.
Η εβδομάδα αυτή περιλαμβάνει ιστιοπλοϊκό αγώνα από Ικαρία προς Πάτμο - Σάμο - Φούρνοι και επιστροφή, καθώς και εκδηλώσεις προς τιμή των συμμετεχόντων.
Ο αγώνας αυτός έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της διεθνούς ιστιοπλοϊκής κοινότητας και ελπίζουμε να προσελκύσει επίσης τους ιστιοπλόους, όχι μόνο των γειτονικών νησιών, αλλά ολόκληρου του Αιγαίου και του Ιονίου, ώστε να καθιερωθεί ως ετήσιο γεγονός των βετεράνων ιστιοπλόων.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου & του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Πρόγραμμα
17 Σεπτεμβρίου 2017
 Υποδοχή των πληρωμάτων στη νέα μαρίνα Αγίου Κυρήκου
20:00 Ικαριώτικο πανηγύρι στο χωριό Μονοκάμπι με ρασκά, πρόθεση και Πράμνιο Οίνο




19  Σεπτεμβρίου 2017, 2ο σκέλος 
9:00 Σάμος - Φούρνοι
Απόγευμα: Υποδοχή πληρωμάτων
Δείπνο
Διανυκτέρευση στους Φούρνους




18 Σεπτεμβρίου 2017,1ο σκέλος
 9:00 Αγ. Κήρυκoς - Βαθύ Σάμου
Απόγευμα: Υποδοχή πληρωμάτων από τον Δήμο
Δείπνο
Διανυκτέρευση στο Βαθύ







20 Σεπτεμβρίου 2017, 3ο σκέλος
9:00 Φούρνοι - Ικαρία
Τερματισμός στον Άγιο Κύρηκο
Απόγευμα:  Απονομή επάθλων
Δείπνο & Παραδοσιακό γλέντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου