Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων μας ακολουθούν όλη μας τη ζωή…

Καλησπέρα σας, μια που σήμερα ο Πυθαγόρας Ξανά μας άλλαξε εικόνες της καθημερινότητας, και μας ταξίδεψε στα παιδικά και νεανικά μας χρόνια στην Νειλοχώρα. Σαν μηχανή του χρόνου μας γύρισε στα σχολικά μας χρόνια, στην ανεμελιά.. Μια που όλοι μας κάτι κρατάμε μέσα μας κρυφά κριμένο, το όνειρο ή καλύτερα την επιθυμία να γυρίσουμε στα παλιά… Σ' αυτά τα χρόνια.
Φιλίες, αναμνήσεις και παλιά ωραία χρόνια, μας χάρισε σήμερα ο Πυθαγόρας. Ουκ ολίγα πρόσωπα και στιγμές μας που μας συνδέουν με τα ωραία χρόνια που περάσαμε στην Αίγυπτο.
Οι αναμνήσεις των παιδικών χρόνων είναι ότι ωραιότερο και πολυτιμότερο μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Γιατί απλά μεγαλώνουμε τόσο γρήγορα, χωρίς καν να το καταλάβουμε, και είναι σημαντικό και πολύ ωραίο να έχουμε αυτό το πολύτιμο έργο που μας χάρισε με τόσο προσωπικό χρόνο ο Πυθαγόρας ώστε το μυαλό και η καρδιά όλων μας να είναι γεμάτα με ωραίες εικόνες και τρυφερές στιγμές.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όπως και όλοι οι φίλοι μας που μας δωρίσατε αυτά τα πανέμορφα βίντεο τεράστιας αξίας. Με γέλια, παιχνίδια και χαρές, παντελονάκια και ποδιές.
Σήμερα ακούγονται και διαβάζονται περίεργα όλα αυτά. 
Σήμερα οι γονείς φοβούνται να αφήσουν το παιδί τους. Κι αυτά μεγαλώνουν χωρίς να ξέρουν να σκαρφαλώνουν, να ισορροπούν, να αναπτύσσουν τα σωματικά τους ταλέντα, να κάνουν επιλογές, να χορέψουν σε νεανικά παρτάκια φιλικά, να φλερτάρουν αθώα, να πάνε ομαδικές εκδρομές, να εκκλησιαστούν με τα σχολεία και χίλια άλλα παιδικά όνειρα. 
Ένας υπερπροστατευτικός, γυάλινος κόσμος με ηλεκτρονικές αλάνες. 
Δείτε τι μας χάρισε ο Πυθαγόρας σήμερα, το δικό μας κόσμο, εκεί που μεγαλώσαμε αλλά και κρατάει μέχρι σήμερα… Και όμως αυτή τη ζωή την θυμόμαστε με αγάπη.....
Φτωχά μεν, αλλά ανέμελα χρόνια. Δεν υπήρχε άγχος , υπήρχαν φιλίες, σεβασμός και αγάπη. 




Η παρουσίαση του βιβλίου του Πυθαγόρα 2010

Ζωή στο εγκαταλελειμμένο θέατρο της Αμπετείου Σχολής δίνει το Ίδρυμα Αμπέτ, με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Σινά Δαμιανού

http://pyramisnews.gr/zoi-sto-palaio-theatro-tis-ambeteiou-thelei-na-dosei-to-idryma-abet/


ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΜΠΕΤΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΑΣΛΑΝΗ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου