Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ο Σεπτέμβρης



Ο αγαπημένος μου μήνας του χρόνου. Λατρεύω τον Σεπτέμβρη.
Μήνας σημαδιακός στον χρόνο γεμάτος δροσιά, ακόμα με την καλοκαιρινή αύρα να χαϊδεύει τα παράθυρα μας. Μπορεί γιατί αρχίζουν οι προετοιμασίες του χειμώνα, μπορεί γιατί πάντα τα όνειρά μου έδεναν με την αύρα του Σεπτέμβρη, τα
πρωτοβρόχια, μικρά αφρισμένα κύματα να ζωγραφίζουν τις αμμουδιές. Αναμνήσεις από ωραίες στιγμές πάντα ζωγραφισμένες στην μνήμη μου. Αχ Σεπτέμβρη μου σου παραδίδει ο Αύγουστος την σκυτάλη του με ζεστασιά και αγάπη. Ηλιόλουστη είναι η τελευταία μέρα του Αυγούστου, σαν να αποχαιρετά την ξενοιασιά του καλοκαιριού.
Η φυσική ομορφιά ενός τοπίου είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς. Αν αγαπάς πολύ ένα τόπο η ομορφιά του κλιμακώνεται στα μάτια σου. Έτσι και για μένα ο Σεπτέμβρης.
Η γλυκιά μελαγχολία του εκεί που κάθε μέρα η λιακάδα έμπαινε γλυκά από τις γρίλιες του παντζουριού τώρα στη θέση της έχει πάρει ένα θαμπό φως.
Ο Σεπτέμβρης για μένα είναι το ταξίδι στον παράδεισο… ένας μήνας γεμάτος αναμνήσεις που προσπαθεί με την βροχούλα του να τις διώξει αλλά δεν μπορεί.. Είναι εικόνες ριζωμένες στην ψυχή.  
Ήρθε ο Σεπτέμβρης, για να μας επαναφέρει σε μια ρουτίνα, μια μελαγχολική ρουτίνα και να μας προσγειώσει από τα καλοκαιρινά όνειρα.
Ήρθε ο Σεπτέμβρης και μαζί του η πιο γλυκιά μελαγχολία.
Μια γλυκιά μελαγχολία για να βρούμε τους ρυθμούς μας και όλα όσα αφήσαμε 3 μήνες να μας παρασύρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου