Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται .. σε Αγγλόφωνη πόλη του Καναδά



Φίλοι μου αληθινός είναι ο τίτλος που έδωσα στην ανάρτησή μου, έτσι
αισθάνθηκα όταν διάβασα μια ανάρτηση που μου ήρθε για ένα Ιεραπόστολο της εκκλησίας του Καναδά.. Λυπηρό αλλά αξίζει να δώσετε προσοχή και να διαβάσετε πόσο φτηνός / μικρός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος μπρός στον φόβο και μπρός στο χρήμα.
Παρακολουθούσα την υπόθεση από τον Ιούλιο του 2017 που σιγόβραζε στο διαδίκτυο. Μέχρι που αρχές Αυγούστου έσκασε σαν βόμβα η χολή για ένα οικογενειάρχη και άξιο κληρικό.
Σας αντιγράφω κείμενο που έλαβα.

Windsor: 01 Αυγούστου 2017

ΘΕΜΑ: Άδικη μετάθεση Ιερατικού Προϊστάμενου του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Windsor – Καναδά.

ΖΗΤΩ: Την παρέμβαση να σταματήσει η αδικία αυτή και να παρακαλέστε τον Σεβ. Μητροπολίτη Τορόντου, κ. Σωτήριος για την αναίρεση της μετάθεσης.

Η χάρη του Κυρίου µας Ιησού Χριστού, η αγάπη του Θεού Πατέρα και η κοινωνία του Αγ. Πνεύματος να είναι πάντα μαζί σας, Καλημέρα σας.
Με την παρούσα μου επιστολή μου, σας στέλνω για μια αδικία που αντιλήφθηκα σ’ ένα Ιεραπόστολο της εκκλησίας του Καναδά.
Σε μια εποχή που ο Χριστιανισμός διώκετε και περνάει την χειρότερη διεθνή αντιμετώπιση, η Ορθόδοξος εκκλησία του Καναδά σταυρώνει τον Ιεραπόστολο της, αλλά και πατέρα, και αγαπητό σ όλη την παροικία του Windsor.
Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού, Windsor, Ontario ο πάτερ Σταύρος Χατζής, τον διακόπτουν χωρίς λόγων με δυσμενή μετάθεση από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός ή οικονομικός λόγος.
Ένας άξιος Ιερατικώς απόστολος, μορφωμένος ιατρός ψυχολόγος και οικογενειάρχης , πατέρας δύο τέκνων εκ των οποίων η κόρη του πρέπει συχνά να την μεταφέρει στο νοσοκομείο της περιοχής «London», 2 ώρες από την ενορία του. Η μετάθεση του έγινε από την περιοχή του Αγγλόφωνου Καναδά σε περιοχή Γαλλόφωνη στο Québec-Montréal. Χωρίς να κωλυσιεργήσει στα ιερατικά του καθήκοντα, αντίθετα η παρουσία του λόγου του επαγγέλματός του σαν ψυχολόγος γιατρός ήταν κοντά, αλλά και ενεργά στο ποίμνιο του και στα παιδιά της κοινότητας.
Χωρίς να λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι, τους κάτωθι λόγους και χωρίς καμία προειδοποίηση έγκαιρη για την μετάθεσή του.
1.     Ο π. Σταύρος Χατζής δεν ομιλεί την Γαλλική γλώσσα καθώς και όλη η οικογένεια του, και μετατίθεται σε περιοχή Γαλλόφωνη.
2.    Την ασθένεια του τέκνου του και την παρακολούθηση της από τους ιδικούς ιατρούς στο Γενικό νοσοκομείο της περιοχής London στο Ontario.
3.    Την σύζυγο του πάτερ Σταύρου Φαρμακοποιός η οποία για να εργασθεί θα χρειασθεί να κάνει εξετάσεις και ισοτιμία πτυχίων της, διότι δεν αναγνωρίζονται, κάτι που είναι φυσικά αδύνατον, διότι δεν ομιλεί την Γαλλική Γλώσσα.
4.    Δεν έλαβαν υπόψη τα τέκνα του σε τι σχολείο μπορούν να φοιτήσουν αφού δεν κατέχουν την γλώσσα.
Ουσιαστικά καταδικάζουν τα παιδιά με χάσιμο χρόνων για την εκμάθηση τους πρώτα της Γαλλικής Γλώσσας και μετά να ενταχθούν στα Γαλλικά σχολεία. Ταυτόχρονα είναι φυσικό αδύνατον να πάνε σε αγγλικό ιδιωτικό σχολείο κάτι που αδυνατεί ο πάτερ να πληρώσει τα έξοδα, λόγου πενιχρού μισθού, καθώς και της ασθένειας του τέκνου του.
5.    Την περικοπή του μισθού του στο 50% με την μετάθεση του από 1η Σεπτέμβρη του 2017.
6.    Μεταγραφή σε ένα παρεκκλήσι που δεν λειτουργεί λόγο ελλείψεις Ελλήνων κατοίκων στην περιοχή αυτή.
Κυριολεκτικά την εκτέλεση όλης της οικογένειας.
Οι ως άνω λόγοι είναι μέρος από τα προβλήματα που ακούσθηκαν και διασταυρώθηκαν από την Ελληνική Κοινότητα της περιοχής Windsor, Ontario ότι είναι αληθινά και δεν περιαυτολογώ ..
Θεωρώ αδύνατον και απάνθρωπη την αντιμετώπιση του πάτερ Σταύρου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Τορόντου, κ. Σωτήριος. Ενώ έχει λάβει επιστολές και εκκλήσεις από τους κατοίκους της περιοχή να μην τον μεταθέσουν, διότι είναι ο αγαπητός ιεραπόστολος τους, εξομολογητής τους και εκκλησιαστικός πατέρας και καθοδηγητής των παιδειών τους, δεν έκαναν καμία Ανθρώπινη, ή Χριστιανική κίνηση να αναιρέσουν την μετάθεση του. Αυτός είναι και ο λόγος που με συγκίνησε η υπόθεση , ότι ακόμα υπάρχουν σωστοί άνθρωποι και κληρικοί που πονούν για τον συνάνθρωπο τους. Ενώ υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν το 2017 να σταυρώνουν τον ίδιο τον Χριστό, την πίστη, την οικογένεια και την εκκλησία μας. Ντροπή. Μεγάλη Ντροπή για την Ορθόδοξη εκκλησία είτε είναι στον Καναδά είτε στην Αφρική είτε στην Ελλάδα είναι οίκος του Θεού και δεν σηκώνει αυθαίρετες πράξεις και καταστροφές οικογενειών.
Αν είχε βλάψει την εκκλησία ο π. Σταύρος δεν θα έστελνα την επιστολή αλλά ούτε θα ξεσηκώνονταν όλοι οι κάτοικοι του Windsor να στέλνουν επιστολές και εκκλήσεις να παραμείνει στην εκκλησία τους.
-       Τι έκανε αυτός ο άνθρωπος πάνω απ όλα και μετά ιεραπόστολος της εκκλησίας για να του διαλύσουμε την οικογένεια και ολόκληρη την ζωή του?
-       Τι είναι αυτό που καταδίκασε το τέκνο του π. Σταύρου να μην έχει τους γιατρούς της και την άνεση της εκμάθησης ?
-       Τι έκανε σαν παπάς και έβλαψε την Ορθόδοξη εκκλησία ώστε τον τιμωρεί με την εσχάτη των πινών?
Ζητώ την χάρη να επέμβετε και να σταματήσετε αυτή την απάνθρωπη μετάθεση και την αδικία στο παιδί σας και συνάδελφό σας, που εκτελεί τα καθήκοντα του στα Ελληνικά/Αγγλικά και διδάσκει τον λόγων του Θεού στα παιδιά τον Ελλήνων ομογενών στο Windsor.
Σαν συναδελφική αλληλεγγύη να σταματήσετε αυτό το κακό πριν είναι αργά.
Σας αποστέλλω τις ανακοινώσεις για το λόγο του αληθούς.
Η χάρη του Κυρίου µας Ιησού Χριστού, η αγάπη του Θεού Πατέρα και η κοινωνία του Αγ. Πνεύµατος να είναι πάντα µαζί σας. Με την παρούσα μου διορίζεται Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού, Windsor, Ontario από 1ης Σεπτεμβρίου 2017, ο π. Ευάγγελος Αραβαντινός, σύμφωνα με το Ομοιόμορφο Καταστατικό Κοινοτήτων της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά). Παρακαλώ να συνεργασθείτε με αγάπη για την πρόοδο της Κοινότητάς σας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα. Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
To the beloved faithful of Holy Cross Greek Orthodox Church, Windsor, Ontario. As of August 1st, 2017, I am on a medical disability leave, and on behalf of my family, I would like to send you all my sincere gratitude, for your support and agape, during this difficult time. May our Lord and Saviour Jesus Christ watch over us, and may our Holy Theotokos protect us, always.
Fr. Stavros Chatzis+
Σας αποστέλλω και αντίγραφα από την ανακοίνωση τους.
 Υ.Γ.
Λυπάμαι αλλά θα ενεργήσω ανώνυμα να πατάξω την κακόβουλη στάση που ματώνει την Ορθόδοξη Εκκλησία με τέτοιες αποφάσεις.
Θα σταθούμε κατά της αδικίας με όλα τα μέσα, Ραδιόφωνα, Τηλεόραση, εφημερίδες μέχρι να αποκαταστήσουμε την αδικία που έγινε στο πρόσωπο του Άξιου κληρικού «Σταύρου Χατζή και την οικογένειά του» και θα πολεμήσουμε στο πλευρό του.
Ο λόγος που κρατώ την ανωνυμία μου είναι καθαρά σεμνού ανθρώπου που δεν θέλει ντόρο γύρω από το όνομα του, αλλά και δεν βρίσκω το λόγο να αναφερθώ ονομαστικά την στιγμή που εσείς τα γράφεται στο Διαδίκτυο του Facebook και μπορείτε να το διασταυρώσετε.  
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την καλή διάθεση σας να βοηθήσετε

Μετά τιμής
Ορθόδοξη Έλληνες όλου του Κόσμου.

Τι έχετε να πείτε φίλη μου για αυτή την επιστολή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο?
Πώς μπόρεσαν μετά από τόσα καλά που υπηρέτησε αυτός ο άνθρωπος να τον καταστρέψουν.. Και γιατί να το καταστρέψουν? Πως μπορεί ένας άνθρωπος που μιλάει μόνο αγγλικά και ελληνικά να πάει ξαφνικά σε ένα μικρό χωριό του Québec σ ένα παρεκκλήσι που δεν πατάει άνθρωπος? Αυτό πως ονομάζεται?
Αυτό το παιδί που χρειάζεται γιατρούς και ιατρική παρακολούθηση στο χωριό τι θα κάνει? Τα σχολεία των παιδιών ? πως ξαφνικά από αγγλικό στο δημοτικό να το μεταφέρεις σε γαλλικό σχολείο? Τι ντροπή και αίσχος είναι αυτό για την Ορθόδοξη εκκλησία. Λυπάμαι πραγματικά και πονάω για αυτή την μάνα που την ξεσπιτώνουν στους 5 δρόμους για κάποιοι να περάσουν το δικό τους θέλω και συμφέρων.
Γιατί δεν μου το βγάζεται από το μυαλό μου ότι λάκκο έχει η φάβα και πολύ βαθύ.. ας το ψάξουν οι αρμόδιοι , εμένα το μόνο που νοιάζει είναι ότι σταύρωσαν τον πάτερ Σταύρο και την οικογένειά του, σαν κοινός εγκληματίας.. 
Αυτό μου δίνει λαβή να πω ότι το κείμενο που ανάρτησε ο Μητροπολίτη Τορόντου κ. Σωτήριου που αναφέρει « παρακαλώ θερμά να των τιμήσετε όπως αξίζει να τιμηθεί ένας καλός ιερέας».
Λυπάμαι Σεβασμιότατε αν όντως πιστεύεται αυτά που γράφεται γιατί δεν καθησυχάζεται την υπόθεση και να μείνει ο ιερέας στην ενορία του? αφού είναι ένας καλός ιερέας.
Γιατί πρέπει να καταστραφεί και να ξεριζωθεί μια ολόκληρη οικογένεια? Θέλω να πιστεύω χιλιάδες σκάνδαλα έχουν γίνει γύρο μας και δεν άκουσα τέτοια ποινή ποτέ..
Άλλα δεν θα γράψω αλλά την μεγάλη ευθύνη την έχει ο πρόεδρος της Κοινότητας που δεν έκανε ψηφοφορία την στιγμή που πληρώνεται και ο παππάς αλλά και το πατριαρχείο του Τορόντου από χρήματα της Κοινότητας. Μήπως έτσι δεν έγινε και στο Τορόντο πριν κάτι χρόνια και βούιξαν η εφημερίδες και αποσπάστηκε η κοινότητα από το Ορθόδοξη Κοινότητα?
Δηλαδή σήμερα το 2017 που περνάει η θρησκεία μας τέτοια δοκιμασία … εμείς σταυρώνουμε τον ίδιο τον ιερέα της εκκλησίας μας. Αυτός που μας κοινωνά το θείο Σώμα και Αίμα του Χριστού.
Τι να πώ … Λυπάμαι πολύ και ας φωτίσει η δύναμη του Θεού τον δρόμο του να βρει την καλύτερη λύση για την οικογένεια του.. 
Η Παναγία είναι η κατά Χάρη Μητέρα μας. Αυτό που είπε ο Κύριός μας από τον Σταυρό για την Μητέρα Του στον αγαπημένο μαθητή τον Ιωάννη «ιδού η μήτηρ σου», το λέει κατ΄ επέκταση σε όλους τους Χριστιανούς, σε όλους εμάς . Ο Κύριος μας δίνει την Μητέρα Του και για δική μας Μητέρα. Αυτό είναι μία «διαθήκη» σε μας , που την έγραψε ο Χριστός μας πάνω στον αιματοβαμμένο Του Σταυρό. 
Μου θύμισε τη ρομφαία της Θείας Δίκης. Η ρομφαία της Αρχαιότητας ήταν ένα θρακικό όπλο, επινόηση των Θρακών, η λέξη «ρομφαία» συμβολίζει τη δίκαιη Θεϊκή τιμωρία επί των αδίκων και με τα δύο χέρια, δηλαδή όπως οι Θράκες τη δική τους ρομφαία.
       
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου