Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Άνεργος αγόρασε σπήλαιο με 1€ και το έκανε παλάτιΟι σπηλιές ανά τον κόσμο γοητεύουν τον επισκέπτη με το μυστήριο που
 κρύβουν στο εσωτερικό τους, εκπλήσσουν με τα δαιδαλώδη μονοπάτια τους και εντυπωσιάζουν με τις υποβρύχιες διαδρομές τους. Άλλες πάλι απαιτούν ικανότητες ορειβασίες και μερικές παρουσιάζουν τα “κάλλη” τους χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος. Υπάρχει, όμως, σε όλες μια κοινή συνισταμένη που τις κάνει… ακαταμάχητες: Κρύβουν πολλά μυστικά προς εξερεύνηση.
 Με την ανεργία και τα ενοίκια στα ύψη στην Ευρώπη, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους νέους.
Όταν ο Αλεξ Λαμουρό, άνεργος 23 ετών, ανακάλυψε ότι ένα σπήλαιο τρωγλοδύτη (Glosbe) που ήταν κάποτε στην ιδιοκτησία μιας θείας του, ήταν έτοιμη να βγει στο σφυρί στο Αμπουάζ στη Γαλλία, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Έκανε τη δική του προσφορά, η οποία ήταν μόνο 1 ευρώ. Εκτίμησε ότι δεν θα
υπήρχε άλλη προσφορά και ότι οι αρχές θα προτιμούσαν να ξεφορτωθούν τη σπηλιά…
Έτσι κι έγινε. Από το πουθενά, ο Αλεξ έγινε ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός εντυπωσιακού σπηλαίου, το οποίο όμως ήταν σε άθλια κατάσταση.
Μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, ο Λαμουρό και η φίλη του, μετέτρεψαν τη σπηλιά σε ένα πολυτελές σπίτι.
Μάλιστα, προσφέρουν το ένα υπνοδωμάτιο προς ενοικίαση μέσω του Airbnb.
Το «Chez Hélène-Amboise Troglodyte», το οποίο έχει και δική του σελίδα στο facebook, βρίσκεται στην κοιλάδα του Λίγηρα, περίπου δύο μίλια έξω από το Αμπουάζ.
Τα σπίτια – τρωγλοδύτες είναι συνηθισμένα στην περιοχή, αφού προήλθαν μετά από την εξορυκτική δραστηριότητα του 11ου αιώνα που άφησε τρύπες και σπηλιές στον μαλακό βράχο. Λόγω της έλλειψης ανέσεων, τα σπίτια άρχισαν να εγκαταλείπονται στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά τελευταία ξαναγίνονται δημοφιλή.
Η μεταμόρφωση
Όταν ο Λαμουρό έκανε δική του τη σπηλιά, η πρόκληση που αντιμετώπισε 
ήταν να την κάνει κατοικήσιμη. Πήρε δάνειο συνολικού ύψους 25.000 ευρώ από διάφορες τράπεζες και ξεκίνησε την ανακαίνιση.
O ίδιος και η φίλη του έβαλαν προσωπική εργασία αφού πίστεψαν ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό.
Φυσικά, χρειάστηκαν και τη συμβολή επαγγελματιών που έκαναν ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δομική στήριξη του κτιρίου, υδραυλική εγκατάσταση και σωληνώσεις.
Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό
Τρία χρόνια αργότερα, το εγκαταλελειμμένο σπήλαιο έχει μεταμορφωθεί στην πολυτελή κατοικία που βλέπετε στις παρακάτω εικόνες…