Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Μοναξιά



Πόσες φορές δεν έχουμε νιώσει μόνοι ανάμεσα σε γνωστούς μας αλλά και
ανάμεσα σε πλήθος κόσμου; 
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αισθανθεί μοναξιά και παρ’ όλα αυτά σπάνια το κουβεντιάζουμε.
Μοναξιά είναι το αίσθημα της ερημιάς. 
Εάν σκεφτούμε ότι από την γέννησή μας ξεκινάει η διαδικασία του αποχωρισμού μας από σημαντικές συνήθειες μας, οι οποίες μας οδηγούν στην εξέλιξή μας ως ξεχωριστές προσωπικότητες.
Μπορεί να μας φαίνεται ανυπόφορη η μοναξιά αλλά είναι επίσης ένα φυσιολογικό συναίσθημα και ανθρώπινο.
Στις μέρες μας η μοναξιά έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας λόγω της οικονομικής κρίσεις, της ανεργίας, του υψηλού αριθμού διαζυγίων, της μετανάστευσης και άλλων κοινωνικών φαινομένων της εποχής μας.
Πολλοί έχουμε μπερδέψει τη μοναξιά με τη μοναχικότητα.
Το να είσαι μόνος δεν σημαίνει ότι νιώθεις μοναξιά. Υπάρχουν πολλοί μοναχικοί άνθρωποι που είναι χαρούμενοι στην παρέα τους και που επιλέγουν την απομόνωση, ως μέσω ανασυγκρότησης.
Υπάρχουν χίλιοι λόγοι να μας κάνουν να αισθανθούμε αυτό το συναίσθημα της μοναξιάς.
Μας έμαθαν στην ομαδικότητα και μας τρομάζει η μοναξιά. 
Αντίθετα αν την δούμε κατάματα δεν πρέπει να μας τρομάζει, διότι απλά είναι ένα συναίσθημα όπως χίλια άλλα συναισθήματα που επιβιώνουμε στην καθημερινότητα μας. Εμείς βάλαμε ταμπέλα σ αυτό το συναίσθημα και το βαπτίσαμε μοναχικότητα ή απομόνωση ή μοναξιά ή χίλια άλλα αρνητικά συναισθήματα.
Πόσο όμορφα μπορεί να χαράξει ο άνθρωπος την ζωή του σε όποια μορφή και να είναι αυτή. 
Τι μπορούμε να κάνουμε?
Υπάρχουν άτομα που χρειάζονται βοήθεια και μπορούμε να συνεισφέρουμε ενεργά και χρήσιμα από το φορέσουμε μαύρες πλερέζες.
Να βοηθήσουμε χιλιάδες παιδιά που η μοίρα τα κτύπησε από νεαρά ηλικία, στην ορφάνια και είναι ανήμπορα να αυτοσυντηρηθούν.
Να ασχοληθούμε με τον ίδιο τον εαυτό μας τι θέλει. Όλο και τον αμελούμαι όπως πάντα, να πάμε μια εκδρομή, μια επίσκεψη σε φίλους, ένα όμορφο περίπατο στην ακρογιαλιά , να ζωγραφίσουμε, να φτιάξουμε κάτι δικό μας από τα παλιά αντικείμενα, να φυτέψουμε λουλούδια και χίλιους άλλους τρόπους. Γενικά  επικεντρωθείτε σε πράγματα ή σε δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν. 
Βοηθήστε αρρώστους που αδυνατούν να αυτοσυντηρηθούν και χρειάζονται ένα άτομο να τους βοηθήσει ψυχολογικά. Είναι τόσο όμορφο να επικοινωνείς με τον κόσμο και να βλέπεις αυτό το χαμόγελο στα χείλι τους.
Αν σκεφτείτε πόσα μπορείτε να κάνετε την ημέρα .. τότε ποτέ δεν θα χτυπήσει την πόρτα σας το αίσθημα της μοναξιάς, απλά το έχετε αφοπλίσει από την πρώτη στιγμή.
Η Γη μας περιτριγυρίζεται σ ένα άξονα και ότι της δώσεις στο επιστρέφει πάντα, διπλό και τριπλό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου