Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

«Άσε τη ζωή να ζωγραφίσει τον πίνακα»



Μπορεί η τέχνη να αλλάξει τη ματιά μας στη ζωή…
Η ζωή μπορεί να μας φέρει πολλά προβλήματα αλλά θα πατήσουμε πάνω σε αυτά για να τα νικήσουμε και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.
Πάντα έχεις την επιλογή να «σχεδιάσεις» τη ζωή σου, να ορίσεις την ρότα σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δουλέψεις με τις εξαρτήσεις σου, με τις δεσμεύσεις σου, τις πεποιθήσεις σου που τις περισσότερες φορές δεν είναι καν δικές μας. Είναι ότι απορρόφησες από το περιβάλλον σου, από την κοινωνία που σε θέλει δέσμιο. 
Βρες την πραγματική σου ελευθερία και λύσε τις αλυσίδες του εγκλωβισμού σου. Σεβάσου τα δικά σου θέλω και χρησιμοποίησε τα δικά σου χρώματα, για να ζωγραφίσεις τον πίνακα της δικής σου ζωής. Βρες την πυξίδα που θα σου δείξει τη δική σου διαδρομή. Και μην φοβηθείς, μην διστάσεις, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Όλα μα όλα είναι μια διαδικασία και μια διαδρομή μαθητείας.
Κάνε σχέση με τον εαυτό σου, πάρε το πινέλο στα χέρια σου και γίνε ο ζωγράφος του πίνακα της ζωής σου… 
Μην τρομάξεις από τα χρώματα ή από τα συννεφάκια που θα χρωματίσουν το ταμπλό της ζωής. Αν κάθε φορά που ακουμπούσαμε το μαύρο πινέλο σκεφτόμασταν πως με αυτό ζωγραφίζαμε την ζωή μας, τότε σίγουρα θα θέλαμε να χρησιμοποιούσαμε και άλλα χρώματα.
Ό,τι χρώμα και να υπάρχει το μαύρο έχει δύναμη να το καλύπτει . Και το χειρότερο είναι πως εμείς το έχουμε επιλέξει. Μαύρες πινελιές παντού, και μέσα από αυτές  βλέπουμε τα πάντα, τον εαυτό μας και τους άλλους. 
Πόσο κουραστικό τελικά. 
Τόσο εύκολα να τα μαυρίζουμε όλα αλλά το αποτέλεσμα μονότονο. 
Μια επανεκκίνηση λοιπόν στην παλέτα με τα χρώματα της ζωής μας. Βρες φωτεινές πινελιές στη ζωή σου. Ξεκίνησε να βάζεις σκέψεις, στόχους, όνειρα, ιδέες, συναισθήματα, με χαρούμενα χρώματα και δώσε πνοή στον πίνακα σου. Εκεί που πίστευες πως όλα έχουν χαθεί και περιπλανιέσαι στο σκοτάδι, κάνε φωτεινό το σκηνικό. Έχεις τα πινέλα και τα χρώματα, απλά χρειάζεσαι κουράγιο, λίγη δύναμη για να τα ανακαλύψεις. 
Πάντα υπάρχουν φωτεινά χρώματα που μας φανερώνουν την όμορφη πλευρά της  ζωής, που ήταν πίσω από το μαύρο σκηνικό.
Εσύ έχεις τα χρώματα και εσύ το πινέλο της ζωής σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου