Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Μην σταματήσεις ποτέ να ονειρεύεσαι



Νιώσε ευγνώμων και τυχερός για πράγματα που θεωρείς αυτονόητα και
δεδομένα στη ζωή σου. 
Δες αλλιώς την καθημερινότητά σου. 
Μην σταματήσεις ποτέ να ονειρεύεσαι. Ακόμα και αν τα όνειρά σου μοιάζουν άπιαστα, τρελά και πολύ μακριά από την πραγματικότητα. 
Είναι ωραίο να κάνεις ένα μικρό «ταξίδι» στη φαντασία σου.
Θα αντλήσεις χαρά αλλά και ιδέες που μπορεί να εφαρμόσεις στην πραγματικότητα. Άλλωστε όλα ξεκινούν από μια σκέψη, μια ιδέα, ένα όνειρο.
Τώρα, όμως, ξέρω τα όνειρά σου πρέπει να τα κυνηγάς. 
Να μην τ’ αφήνεις να χάνονται πέρα μακριά, όπως το ηλιοβασίλεμα. Τα όνειρα πρέπει κάθε πρωί που ξυπνάς, να ξυπνάνε κι αυτά μαζί σου. Δεν πρέπει να τ’ αφήνεις να δύουν, να χάνονται μέσα στο μαύρο σκοτάδι, να σβήνουν και να τελειώνουν. Τα όνειρα δε θα πρέπει να τελειώνουν… δε θα πρέπει να μειώνονται, αλλά να αυξάνονται διαρκώς.
Τα όνειρά σου πρέπει να συνεχίζουν να μένουν ξύπνια, ώστε να σου θυμίζουν κάθε ώρα και στιγμή πως υπάρχεις, πως ζεις, πως έχεις ακόμη πολλά να κάνεις σ’ αυτή τη ζωή. Έχεις πολλά να δώσεις αλλά και να πάρεις.
Να ονειρεύεσαι λοιπόν, γιατί, αυτό είναι το νόημα της ζωής, το πραγματικό νόημα. Γι’ αυτό αξίζει να υπάρχεις, ακόμη κι αν δεν πραγματοποιηθούν ποτέ, σου δίνουν πολλά κίνητρα για να τολμήσεις, να προσπαθήσεις, να νιώσεις ζωντανός, ελεύθερος και δυνατός, ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα…
Ναι, όλα μπορείς να τα καταφέρεις, αν ονειρεύεσαι.
 Η ζωή είναι πολύ μικρή φίλοι μου, γι’ αυτό αξίζει να ζεις και να υπάρχεις ενεργά και ουσιαστικά. Να μην εγκαταλείψεις ποτέ τα όνειρά σου, για να μη σε εγκαταλείψουν κι αυτά, γιατί από τα όνειρά σου θα κερδίσεις πολλά. Θα κερδίσεις «Εσένα». 
Γι’ αυτό να μη σταματήσεις ποτέ να ονειρεύεσαι για να μην ξεχάσεις πως υπάρχεις και πως έχεις ακόμη πολλά να δώσεις στον εαυτό σου αλλά και σε όσους σε περιτριγυρίζουν και σ αγαπούν αληθινά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου