Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Αύγουστος εποχή εκπτώσεων φίλων…



Μια εποχή που σ’ όλες τις βιτρίνες των καταστημάτων υπάρχουν φωτεινές ενδείξεις εκπτώσεων.
Φαίνεται ο άνθρωπος από το πολύ να το βλέπει χρόνια στις βιτρίνες σκέφτηκε να κάνει εκπτώσεις και στους φίλους και γνωστούς του.
Θέλετε είναι η εποχή με την μεγαλύτερη πανσέληνο ή ακόμα και την πολύ ζέστη, όλο και κάτι θα φταίει στο μυαλό μας για κάνουμε και μια κακόβουλη κίνηση ώστε να πικράνουμε γνωστούς και φίλους χωρίς αιτία.
Αυτό το αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο διαδίκτυο. 
Έχετε αναλογιστή πόσοι γνωστοί σας ή φίλοι σας τους διαγράψατε από το προφίλ σας στο Facebook; ή και εκείνη να διαγράψανε εσάς; 
Ο εικονικός κόσμος του Facebook έχει χίλια δυό καλά και άλλα τόσα αμφιλεγόμενα σημεία, ένα από τα οποία αφορά και το περίφημο στάτους των φίλων. 
Πόσο αληθινή είναι η φιλία με τους εκατοντάδες «φίλους» που έχουμε τσεκαρισμένους στο ηλεκτρονικό μας προφίλ; και γιατί μας ενοχλεί ιδιαίτερα, αν κάποιος μας διαγράψει από φίλο του;
Αυτό θα το έλεγα αν είχαμε φίλους από το ανοιχτό διαδίκτυο, αλλά για την δική μας παρέα είμαστε όλα παιδιά μεγαλωμένα στην Αίγυπτο, ουσιαστικά δεν έχουμε κενά, ο ένας λίγο πολύ γνωρίζει τον άλλο από την παιδική του ηλικία. Πόσο όμορφο και ανθρώπινο είναι να βρεις γνωστούς από τα παιδικά σου χρόνια, να θυμηθείτε τα παλιά και να ξαναγεννηθούν αυτά τα χιλιάδες παιδικά όνειρα του σχολείου, της εφηβείας κλπ…
Ψάχτηκα τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια για να δω αιτίες που προκαλούν την διαγραφεί φίλων και γνωστών από το διαδίκτυο. Τελικά... 
Ίσως θα σας καθησύχαζε αν μαθαίνατε ότι τις περισσότερες φορές που οι γνωστοί μας ή και φίλοι μας στο Facebook διαγράφουν κάποιον από φίλο τους, και ο πραγματικός λόγος που το κάνουν δεν έχει καμία σχέση με το ηλεκτρονικό μας προφίλ, αλλά η αιτία οφείλεται στις εκτός facebook σχέσεις των δύο πρώην «φίλων».
Δεν θέλω να εξετάσω τον λόγο που φτάνουμε μέχρι εκεί, αλλά μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων υπάρχει πάντα ο διάλογος ή καλύτερα το ξεκαθάρισμα. Υπάρχουν και ζιζάνια κακόβουλα που επιθυμούν να προκαλούν διαταραχές και αναταράξεις στην ισορροπία μας. Μην ξαφνιάζεσαι έτσι είναι… απλά πραγματάκια.
Μόνο που στην δική μας Νειλοχώρα αλλιώς μας μεγάλωσαν, με σεβασμό, με αγάπη, με υπομονή, με αυτοέλεγχο και με χίλια άλλα καλά που υπερηφανευόμαστε όλοι εμείς από την Αίγυπτο.
Τι συνέβη λοιπόν ξαφνικά; 
Ο μύλος άλεσε τους τρόπους μας και μας αφομοίωσε με την δύση;
Δεν πειράζει όλα στην εποχή των εκπτώσεων ξεπλένονται, φεύγουν σαν το παλιό στοκ των καταστημάτων… ότι δεν πουλιέται το βάζουν σε έκπτωση μέχρι και 60 - 70%.
Γιατί λοιπόν να φτάνουμε σ αυτό τον ξεπεσμό; 
Τι έχουμε να χωρίσουμε χωράφια; Σπίτια; Τι;
Γιατί δεν σκεφτόμαστε το καλό που μπορεί μόνο να χαρίσει ο συνάνθρωπός μας. Μια κουβέντα, ένα γέλιο, μια χαρά, αλλά και στο πόνο όλα μαζί να τα μοιρασθούν σαν πάνω απ όλα άνθρωποι
Να καταλαβαίνουν και το όχι αλλά και το ναι των πλησίον τους, να σέβονται τις αδυναμίες τους, την οικογένεια τους και χίλια ωραία αγαθά.
Άσχημο να ξεχνάς τα καλά και να τα διαγράφης τόσο απλά, σε κάθε περίπτωση, αν ποτέ τύχει να σας διαγράψουν από ηλεκτρονικό «φίλο», το μόνο που δεν πρέπει να κάνετε είναι να το πάρετε επί πόνου, απλά αναγνωρίστε και ξεχωρίστε ανθρώπους που ξέρουν να κρατάνε τα καλά που τους χαρίσατε. 
 Άλλωστε, η πραγματική ζωή, αυτό που μετράει πραγματικά, βρίσκεται γύρω μας και όχι στο facebook ή σε οποιονδήποτε άλλο εικονικό κόσμο.
Και για το λόγο του αληθούς σήμερα αρχίζω τις εκπτώσεις των γνωστών και των φίλων χαχαχαχα … όποιος δεν του κάνω δεν έχει παρά να με διαγράψει από την λίστα του. Από αύριο θα με έχει στα μούτρα του μέχρι τις επόμενες εκπτώσεις του 2018… Και όπως έλεγε η γιαγιά μου "όλοι οι καλοί χωράνε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου