Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Καλό μήνα φίλοι μου, ήρθε ο Μάιος με τα τριαντάφυλλα.



Καλό και ευλογημένο μήνα να έχουμε όλοι μας. 
Ήρθε ο Μάιος και μπήκαμε για τα καλά στην άνοιξη, την εποχή των λουλουδιών.
Ενώ κάθε λουλούδι έχει να σου πει μια ιστορία, και ένα συμβολισμό τόσο απλό , που από γενιά σε γενιά τα μεταφέρουμε και τα κρατάμε χαραγμένα μέσα μας.
Έτσι λοιπόν και εγώ έμαθα να αγαπώ και να φροντίζω τα λουλούδια μου. Θυμάμαι από μικρό παιδί ιστορίες και τραγουδάκια από την γιαγιά μου. Σαν παραμύθι προσπαθούσε να με κάνει να τα αγαπήσω και να τα φροντίζω σε κάθε γωνιά που είχαμε λουλούδια, αλλά και να τα φροντίζω με πολύ αγάπη.
Θυμάμαι την τριανταφυλλιά μας που καθότανε να μαζεύει με το ψαλίδι τα τριαντάφυλλα για να μας φτιάξη γλυκό. Όμως έπρεπε να με μάθει να τα αγαπώ, να μην τα κόβω άτσαλα, γιατί απλά πονάνε. 
Όλα τα λουλούδια πονάνε και δεν πρέπει να τα μαδάμε. Χρησιμοποιούσε για χρόνια μεταφέροντας μου μηνύματα, ιστορίες, τραγουδάκια, λόγια πολλά ότι τα τριαντάφυλλα έχουν ένα συμβολισμό στην ζωή μας. Ανεξάρτητα από το χρώμα τους, τη μοναδική ομορφιά τους και το απαλό άρωμα τους μεταφέρουν ένα εγγυημένο μήνυμα απόλαυσης στον αποδέκτη τους.
Εάν ψάχνετε έναν τρόπο για να προσθέσετε μια μικρή πινελιά σιωπής στο μήνυμα της αγάπης σας, υπάρχουν χιλιάδες έννοιες που συνδέονται με τα διάφορα χρώματα του τριαντάφυλλου.
Το ξέρετε ότι τα λουλούδια ανάλογα με το χρώμα τους, συμβολίζουν και κάτι;
Τα κόκκινα Τριαντάφυλλα: Δεν υπάρχει τίποτα μυστικό για το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι ο συμβολισμό της αγάπης. Το απόλυτο σύμβολο της ρομαντικής αγάπης και του απόλυτου πάθους, το κόκκινο τριαντάφυλλο επίσης, αποπνέει σεβασμό και δημιουργικό πνεύμα. Εκπροσωπώντας την αληθινή αγάπη που είναι δυνατότερη από τα αγκάθια του, το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι γνωστό παγκοσμίως ως το λουλούδι τον εραστών.
Τα λευκά Τριαντάφυλλα: Εκπροσωπώντας την ταπεινότητα, την αγνότητα και την αθωότητα, το λευκό τριαντάφυλλο, που συχνά αναφέρεται ως το νυφικό τριαντάφυλλο, σχετίζεται με την αγνή αγάπη. Επίσης, συμβολίζει την αλήθεια και την ευλάβεια, στέλνει ένα μήνυμα πίστης σαν να μας λέει ότι ''εγώ θα είμαι άξιος σου". Τα λευκά λουλούδια γενικά συνδέονται με την κομψότητα, την αγνότητα, την αθωότητα, την χαρά και την παιδικότητα.
Τα κίτρινα Τριαντάφυλλα: Ενώ το κίτρινο τριαντάφυλλο συμβόλιζε τη ζήλια. Αντίθετα σήμερα αντιπροσωπεύει τη φιλία, τη χαρά και την φροντίδα. Ένα μπουκέτο από αυτά τα ηλιόλουστα άνθη αποπνέει ζεστασιά, φωτεινότητα και στοργή.
Τα ροζ Τριαντάφυλλα: Συμβολίζουν την ευγένεια, τη θηλυκότητα, την κομψότητα και τη φινέτσα. Το ροζ τριαντάφυλλο επίσης, έχει επιπλέον σημασίες ανάλογα με την απόχρωση του. Ένα έντονο ροζ αποπνέει τη βαθιά ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή, ενώ η παλ αποχρώσεις θυμίζουν χάρη και ευγένεια, θαυμασμό και ευτυχία.
Τα πορτοκαλί Τριαντάφυλλα: Με το ζεστό, ζωντανό χρώμα τους, τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα συμβολίζουν τον ενθουσιασμό και την επιθυμία. Αν θέλετε με ένα τρόπο να εκφράσετε τον θαυμασμό σας και την έλξη που νιώθετε, ή και τον ενθουσιασμό σας, τότε στείλτε ένα μπουκέτο γεμάτο με αυτά τα φλογερά άνθη. 
Λιλά και μώβ Τριαντάφυλλα: Πιστεύεται ότι έχουν σχεδόν μυστικιστικό χαρακτήρα, με συμβολισμό που συνδέεται με γοητεία και επιθυμία. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι ένα λιλά ή ένα μωβ τριαντάφυλλο στέλνει ένα μήνυμα κεραυνοβόλου έρωτα.
Τα μπλέ Τριαντάφυλλα: Είναι το χρώμα που ενισχύει την συναισθηματική ηρεμία, τη γαλήνη, την ευχαρίστηση και την ανάκτηση δυνάμεων.
Τα φούξια Τριαντάφυλλα: Είναι το χρώμα που εκφράζει την τόλμη, την φιλοδοξία, την αυτογνωσία, τα ελεγχόμενα πάθη και συναισθήματα.  
Χρώματα, χρώματα τα πάντα εκφράζονται στην ζωή μας με χρώμα. Θυμάμαι και κάτι τελευταίο που μου το έλεγε κάθε μέρα το πρωί πριν πάω στο σχολείο. « είπες καλημέρα στα λουλούδια?» και εγώ σαν μικρός σπόρος την κοίταζα με απορία ..
- Που να πω καλημέρα γιαγιά?
- Στα λουλούδια…
- Μα ... θα με ακούσουν γιαγιά?
- Αμέ.. αλλά και θα γυρίσουν να σε δουν για να σου πουν και αυτά την δική τους καλημέρα…
Τότε σαν μικρό, το πήρα παιχνιδάκι και σαν μικρό παπαγαλάκι το έλεγα σε κάθε λουλούδι, σε κάθε γλάστρα.
Τώρα όμως το κατάλαβα και έμαθα « ότι και ακούνε, και αισθάνονται, και πονάνε για αυτούς που τα φροντίζουν και τα αγαπάνε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου