Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Απλά χαμογέλα στην ζωή.




Καλησπέρα φίλοι μου και καλή εβδομάδα … Και να θυμάστε να χαμογελάτε … Γιατί?
Οι ωραίοι άνθρωποι λάμπουν κάπου από μέσα δεν έχουν εντοπιστεί ειδικές συντεταγμένες, απλά χαίρεσαι να βλέπεις αυτή τη λάμψη ....
Είναι αυτοί που έχουν συνέπεια στο λόγο τους, στη στάση τους, στη συμπεριφορά τους, είναι όλοι όσοι χαμογελούν και μια βροχερή μέρα ή μια μέρα καύσωνα... είναι αυτοί που δεν κουράζονται να λένε καλημέρα και να χαιρετίζουν την κάθε μέρα σαν μέρα γιορτής...
Οι ωραίοι άνθρωποι βλέπουν θετικά τη ζωή και τους άλλους...
Δεν αναλώνονται με τι έκανε και τι δεν έκανε ο διπλανός τους και κυρίως δεν ζηλεύουν...
Βλέπετε ο φθόνος δεν είναι μέσα στα πλούσια συναισθήματα που διαθέτουν!
Οι ωραίοι άνθρωποι έχουν και τις δύσκολες στιγμές τους, όπως όλοι μας, μπορεί να θυμώσουν, να πονέσουν, να βαρεθούν κλπ… Ξέρουν όμως ότι όλα είναι μέσα στη ζωή αλλά και περαστικά.
Χαίρεσαι να βλέπεις ωραίους ανθρώπους....
Παίρνεις και εσύ λίγη τζούρα από αυτή την αίσθηση ..... σα να βάζεις το δαχτυλάκι στο βάζο με το γλυκό του κουταλιού της γιαγιάς που πάντα το κρύβει στο ντουλάπι της κουζίνας.
Κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, χαμογέλα δίπλα.
Μια βόλτα έξω στο δρόμο αρκεί για να μετρήσεις δεκάδες αγέλαστες, ανέκφραστες οντότητες.
Οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να φανούν ή να πείσουν πως είναι σοβαροί, ξέχασαν κάτι ζωτικό, να χαμογελούν. Μπέρδεψαν τη σοβαρότητα με τη σοβαροφάνεια και την ευθυμία με τη φαιδρότητα.
Το γέλιο είναι ζωή, ενέργεια, δύναμη. Το χαμόγελο ευγένεια, γαλήνη, τρυφερότητα.  Δεν τα διαχωρίζω ποτέ αυτά τα δύο, καθώς πέρα από την ένταση, τη μοναδική τους διαφορά, είναι οι δύο ομορφότερες κι αγαπημένες μου έννοιες.
Καμιά φορά και εγώ σαν άνθρωπος ξεφεύγω και δεν χαμογελώ, αλλά όταν βγω στο δρόμο και δω το φως του ουρανού να λάμπει , μου θυμίζει να χαμογελώ και να είμαι φιλική με όλο τον κόσμο.
Αν και είμαι μόνο δύο μήνες στον Άγιο Νικόλα, αισθάνομαι ότι είμαι χρόνια εδώ, με γνωρίζουν και μιλάμε όλοι μας σαν να είναι φίλοι χρονών… αυτό απλά είναι η ανταμοιβή μου στο καθημερινό χαμόγελο της ημέρας.
Κάθε χαμόγελο, κάθε χαχανητό, κάθε γέλιο κρύβει μια γεύση από παράδεισο, μία διαφυγή απ’ την πραγματικότητα. Είναι η ευτυχία που έρχεται σε δόσεις, είναι πηγή έμπνευσης και κίνητρο ζωής. Δοκίμασε να χαμογελάσεις μπροστά στις δυσκολίες σου και θα δεις πόση δύναμη κρύβεις μέσα σου.
Μ’ ένα χαμόγελο έρχονται κοντά οι άνθρωποι, υπάρχει εκεί πριν καν το άγγιγμα τους ενώσει.
Υπάρχει εκεί, πριν ακόμα υπάρξουν οι λέξεις·  ένα μωρό δεν μπορεί να μιλήσει, μπορεί όμως να χαμογελάσει και κάθε του χαμόγελο ηχεί σαν μελωδία.
Είναι η σιωπηρή εκδήλωση συναισθημάτων, σπάει την αμηχανία, ψιθυρίζει την αγάπη.
Το γέλιο ενώνει σαν γέφυρα τους ανθρώπους μ’ έναν τρόπο μοναδικό, τους πλησιάζει όλους αποφασισμένο να τους παρασύρει, είναι εξάλλου μεταδοτικό κι εξαπλώνεται πιο γρήγορα κι από ιό κι ευχαριστούμε για αυτό. Αντιθέτως κανείς δε θα κλάψει επειδή κλαις εσύ.
Το αληθινό χαμόγελο είναι αυτό που μαζί με τα χείλη χαμογελούν και τα μάτια.
Τίποτα δεν είναι πιο γοητευτικό απ’ αυτό. Αυτούς τους ανθρώπους να τους εμπιστεύεστε τυφλά και να τους αγαπάτε λίγο περισσότερο.
Το χαμόγελο και το γέλιο αντίστοιχα δεν είναι απλά μια έκφραση, είναι συναίσθημα και μάλιστα μεγαλειώδες, είναι στάση ζωής.
Το γέλιο σκορπάει τους φόβους κι όσο έχεις τη δύναμη να γελάς, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.
Και να θυμάστε πως «μέρα χωρίς χαμόγελο είναι χαμένη μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου