Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ελλάδα ποτέ δεν θα πεθάνεις, θα σε ζηλεύουν όλοι τους.



Πόσο πρέπει ο Έλληνας να έχει το κεφάλι ψιλά?
Δεν συγκρίνεται ο Έλληνας με κανένα άλλο λαό…. 
Φίλοι το γνωρίζεται?
Μήνες προσπαθώ να καταλάβω νοοτροπίες ανθρώπων γύρο μου, τι να καταλάβεις? Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. 
Αν ξεκινήσουμε από τις Ταϊλανδέζες, ωμό κρέας χωρίς καμία ποιότητα και
σεβασμό. Δεν μιλάω στο να χαμογελάσουν.. Αυτό  παιδιά ξεχάστε το, είναι θέμα παιδείας και κόστος οικονομικό.. πόσο έχει η τσέπη σου αυτό το χαμόγελο θα εισπράξεις. 
Μα που να μάθουν τρόπους? αυτές είναι από τα τσαντίρια, που παιδεία?
Πάμε στους Φιλανδούς.
Κούνια που τους κούναγε και ακόμα τους κουνάει… χαχαχα
Τι να πω ένας λαός γεννημένος με ένα μπουκάλι αλκοόλ στο χέρι. 
Καμία κουλτούρα, καμία προσπάθεια να ενταχθούν στο ανθρώπινο είδος.. Μάλλον στην χώρα τους λόγο καιρού χάσανε και την αξιοπρέπεια τους.. Από το πρωί μεθυσμένοι μέχρι την άλλη μέρα.. που καιρός να καταλάβουν διακοπές ή να ζήσουν στιγμές ανέμελες. Το πολύ – πολύ να μαυρίσουν κανένα μάτι σαν πειρατές.   
Σκανδιναβοί, μια χαρά χαζορεμάλια και αυτοί δεν ζήλεψαν τίποτα από εμάς
ούτε χαμόγελα, ούτε κουλτούρα έρχονται σαν στερημένα άτομα με ζωώδη ένστικτα να καούν στον ήλιο, να πιούν αλκοόλ μέχρι θανάτου και άντε να τσακωθούν και να παίξουν ξύλο με κανένα Φιλανδό ή Γερμανό στο δρόμο.
Τελικά οι λαοί του βορά δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από αυτούς, η παγωνιά πάγωσε και τα αισθήματα τους.
Μας έφτασαν και οι Γάλοι, τι κουλτούρα είναι αυτή? Να τρελαθώ δηλαδή.. δεν τους συγκινεί τίποτα με ένα βραχιολάκι στο χέρι και 100 καβουρομάνες στην τσέπη ήρθαν για να γλεντήσουν.. Τι γλέντι να το πει ο Θεός αυτό? Τα καβουράκια γλεντάν στην τσέπη τους πιο πολύ από αυτούς.. χαχαχαχα
Μην αφήσω παραπονεμένους τους Άγγλους, λαός χωρίς να ξέρει ο ίδιος γιατί ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές.. Το μόνο που θυμάται είναι να πάει στο σούπερ μάρκετ να αγοράσει καμιά δεκαριά κουτιά μπύρες, να καπνίζει και να πετάει τα αποτσίγαρα στο δρόμο μαζί με τα άδεια τα κουτιά και τα μπουκάλια.. Άσε που αν δεν προλάβει κανείς να τους ξυπνήσει στην θάλασσα θα είναι οι ομορφότερες τηγανίτες ημέρας..
Καλά οι Ινδοί… μας ήρθαν άλλοι από Αγγλία , άλλοι από Αμερική, άλλοι από
Ευρώπη, το κράμα του αιώνα. Δεν σας λέω τίποτα, ακόμα νομίζουν ότι κάνουν μια πρωινή πασαρέλα στο παζάρι meena μπροστά από το τζαμί jama mashid και δεν ξεχνούν τα παζάρια. Τους λες 10 ευρώ σου λέει 5 ευρώ έτσι για πλάκα να περάσουν την ώρα τους.. όχι ότι θα ξοδέψουν τίποτα μπάααα… απλά να έχουν κάτι να κάνουν, και να ξεχάσεις και τα λίγα αγγλικά που θυμάσαι μαζί τους.
Χθες χάζευα κάτι Γιαπωνεζάκια, μια φωτογραφική μηχανή στον ώμο, μην τους
δει ο ήλιος και σπάσει το αλαβάστρινο άσπρο δέρμα τους.. Που χαμόγελο, μην τρελαθώ δηλαδή, έψαχνα ρυτίδες έκφρασης τίποτα. Μάρμαρο σκαλισμένο και βαμμένο με χρώματα να πάρει το τελειωτικό φινίρισμα προσώπου. Αυτοί τουλάχιστον ξέρουν ήρθαν μόνο για φωτογραφίες, άντε και αν ο ήλιος σκάση στον ουρανό, αυτά τρέχουν να κρυφτούν…
Καλά άφησα λίγο τους Γερμανούς στο τέλος γιατί βρε παιδιά τι λαός είναι αυτός? Μου θύμισε τους Γερμανούς ξανάρχονται
χαχαχαχα. Αυτοί και οι Ολλανδοί ούνα φάτσα ούνα ράτσα. Θάλασσα , μπύρα και ξεχασμένοι στον ήλιο. Ακούς ένα όχλο και τίποτα άλλο.  Μια σαλάτα στα δύο και τέλος. Λαοί που ψάχνουν άμμο να χωθούν να ξεχαστούν στον ήλιο. Δεν έχουν ενδιαφέροντα να δουν να μάθουν από τον τόπο τίποτα. Όρεξη συναλλαγής καμία και με κανέναν. Εξάλλου τι να πουν? Δεν έχουν καν τίποτα να συζητήσουν.  
Να και η αφρόκρεμα του τουρισμού, κάπου – κάπου ξεπετάγεται και καμιά παρέα με Αμερικανάκια είτε
μαύροι είτε λευκοί. Τα έχουν οργανώσει όλα με τάξη σε χαρτιά και πάνε με θρησκευτική ευλάβεια μην χάσουν την σειρά και πέσει ο προϋπολογισμός τους.
Λες και αν ξεφύγουν μ ένα χωνάκι παγωτό θα πέσουν έξω.
Τι να πω και τι να ομολογήσω με τους Ρώσους? Εδώ σηκώνω τα χέρια ψιλά και παρακολουθώ. Η Βότκα στο ένα χέρι και το μαγιό στο άλλο..
Μπρός ο Μανωλιός και πίσω η Μαριώ.. Αν θυμηθούν να μιλήσουν θα θυμηθούν να κάνουν και διακοπές. Διακοπές γι αυτούς είναι μούτρα ξεχασμένα και θάλασσα.. τέλος. Για να γελάσουν πρέπει ο καραγκιόζης της γειτονιάς να πάρει σειρά στο επεισόδιο της ημέρας.
Τελικά έχουμε και τους Εβραίους που στο πέρασμά τους μου θυμίζει τους τυφώνες με τα επακόλουθά τους.
Ένας λαός που βγαίνει από την καταπίεση της χώρας του και φτάνει εδώ να κάνει ότι δεν μπορεί εκεί. Αν και Εβραίοι έχουν και τα καβουράκια τους στις τσέπες, αλλά είναι μικρότερα από των Γάλλων, μπορεί να πω και ανεπαίσθητα. Βλέπεις και λίγο ζωή και ξεφάντωμα διακοπών. Μπορεί να γνωρίζουν πότε θα πληρώσουν λίγα, αλλά ζούνε τις διακοπές τους και ακούς την φωνή τους, το γέλιο τους.
Μεσόγειος παιδί μου τι να πούμε…
Ευτυχώς τελικά που κάποια γραφεία τους κλίνουν κάποιες εκδρομές και κάποιες ασχολίες από την χώρα τους, ειδάλλως όλοι αυτοί που ανέφερα, θα ήταν σε παραλίες να ηλιάζονται, να καίγονται και μόλις ο ήλιος φύγει πάνε στα κρεβατάκια τους σαν καλά παιδιά .. 
Αχ η Ασία με τους λαούς της, δεν υπάρχουν σχόλια, ο Θεός όσο φάρδος τους χάρισε στα μάτια , τόσο μυαλό έχουν και άλλο τόσο χαμόγελο. Τι να πώ.. τρόπους? καλά αυτοκτονία, εκεί που τρως αυτοί ρεύονται, άντε θυμήθηκαν να κενώσουν και το εντερικό τους σύστημα. Τι να πω… Λαοί χωρίς καμία κουλτούρα, τρόπους, αισθήματα και βασικό ο Θεός τους είναι το χρήμα. Πουλάν το τομάρι τους για κάτι ψιλά..
Τελικά Εσύ Έλληνα ξέρεις και χαμογελάς, και ζεις και γνωρίζεις από τρόπους και συμπεριφορά. Όπου Έλληνας ακούς και μια καλημέρα πατρίδα, γεια σου φίλε μου όλα καλά? Καφενεία να σφύζουν από γέλια και φωνές, πειράγματα και αστεία.
Η Ελληνική ζωή είναι αυτή, που όλοι οι λαοί ποιό πάνω δεν την γνωρίζουν και μας αποκαλούν κηφήνες, ή  τεμπέληδες, μόνο που ο Έλληνας δουλεύει το λιγότερο την ημέρα 10 ώρες και βρίσκει το κουράγιο να γελάει στην ζωή του, να χαμογελάει στην φτώχεια του, να γνωρίζει από παιδεία και από τρόπους, να μην εξαρτάτε από το αλκοόλ, να μην καταδέχεται τα παζάρια , γιατί είναι αξιοπρεπέστατος λαός, με τον χειρότερο Έλληνα να γνωρίζει τους στοιχειώδες κανόνες φιλοξενίας..  Ούτε ρεύετε στα μούτρα κανενός, ούτε είναι μουτρωμένος και τα σαγόνια του να φτάνουν στον αστράγαλο. Έχουμε και εμείς λίγους με καβουράκια στις τσέπες αλλά και αυτοί κάτι κάνουν, κάποιο λόγο έχουν.
«Ελλάδα ποτέ δεν θα πεθάνεις, θα σε ζηλεύουν όλοι τους από τον Βορά στο Νότο και από την Δύση ως την Ανατολή.» 
Γι αυτό φίλοι μου, το κεφάλι ψηλά, έχουμε και Θρησκεία, έχουμε και τρόπους, και κουλτούρα και πάνω απ όλα ξέρουμε να ζούμε την ζωή, να γελάμε δυνατά, να κλαίμε δυνατά, αλλά να είμαστε ευτυχισμένη με τα λίγα ψίχουλα που μας κατακλέψανε όλοι αυτοί οι ως άνω κηφήνες της υφηλίου.  
Κανείς από αυτούς δεν δούλεψε πάνω από 8 ώρες και κανείς δεν πήρε 500 - 700 ευρώ μισθό τον μήνα, χωρίς ρεπό και χωρίς Κυριακές..
Γι αυτό να γελάτε πολύ τους αρρωσταίνουμε με το Ελληνικό χαμόγελο και την πίστη μας στο Θεό.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου