Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Τζιπένσα Ίκκου (Ιάπωνας συγγραφέας) 十返舎 一九, Jippensha Ikku



Η ζωή έχει εκπλήξεις και ανατροπές όχι μόνο αρνητικές αλλά και θετικές.
Είναι αλήθεια ότι όσοι αποφεύγουν τις εκπλήξεις θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στη ζωή τους;
O Τζιπένσα Ίκκου 1765 - 1831 ήταν Ιάπωνας συγγραφέας της τελευταίας φάσης της περιόδου Έντο. Έζησε κυρίως στο Έντο το σημερινό Τόκυο στην υπηρεσία των Σαμουράι αλλά και στην Οσάκα. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς Κιμπιόσι, μυθιστορήματα σε κίτρινο χαρτί της περιόδου Έντο. Μεταξύ 1795 και 1801 έγραφε τουλάχιστον 20 μυθιστορήματα το χρόνο και μετά έγραψε μυθιστορήματα σαρεμπόν, κόκειμπον και πάνω από 360 εικονογραφημένες ιστορίες γκόκαν
Ο Τζιπένσα θεωρείται ο Κάρολος Ντίκενς της Ιαπωνίας.
Έκανε τρεις γάμους εκ των οποίων οι δύο τερματίστηκαν από τους πεθερούς του, που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τις λογοτεχνικές του συνήθειες. Έζησε τη φτώχεια με στωικότητα και χιούμορ. Στους τοίχους του σπιτιού του, μην έχοντας έπιπλα, κρέμασε πίνακες των επίπλων που θα ήθελε να είχε. 
Απλά ζούσε το όνειρο και τις επιθυμίες του.. μαγεία. 
Το χιουμοριστικό αριστούργημά του Χιζακουρίγκε, εκδόθηκε σε 12 τμήματα μεταξύ 1802 και 1822. Πριν τον θάνατο του ζήτησε από τους μαθητές του να βάλουν στη σωρό του πριν την καύση του κάποια αντικείμενα.
Κατά την καύση του αποδείχθηκε ότι τα αντικείμενα αυτά ήταν πυροτεχνήματα που εκ ρίχθηκαν χαρούμενα.
Ο Τζιπένσα τήρησε τη νεανική του υπόσχεση ότι η ζωή του θα είναι γεμάτη εκπλήξεις ακόμα και μετά θάνατο.
Αυτό είναι παράδειγμα γι όλους εμάς να μην φοβόμαστε τα όνειρα και τις εκπλήξεις της ζωής, γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει νόημα στην ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου