Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Αίγυπτος – ο θεός Οσιρις



Ο Όσιρις γεννήθηκε στις Θήβες της Άνω Αιγύπτου. Αμέσως όταν συνέβη αυτό μία μυστηριώδης φωνή γνωστοποίησε στον κόσμο την έλευση του «Κυρίου του Σύμπαντος», προκαλώντας κραυγές χαράς. Όταν, όμως, έγιναν γνωστές οι συμφορές που τον απειλούσαν, η χαρά μετατράπηκε σε θρήνο. 
Όταν ο Ρα πληροφορήθηκε τη γέννηση του Όσιρι, χάρηκε. Παρά το γεγονός ότι είχε καταραστεί τη μητέρα του Νουτ να μη τον γεννήσει, τον κάλεσε κοντά του και τον αναγνώρισε ως κληρονόμο του θρόνου του.
Σύζυγος και αδερφός της Ίσιδας και θεός της σοφίας και του πολιτισμού, ο Όσιρις είχε την… ατυχία να δολοφονηθεί και να διαμελιστεί από τον σατανικό αδερφό του Σετ και την τύχη να αναστηθεί χάρη στη μαγεία που χρησιμοποίησε η Ίσις. Όχι άσκοπα, καθώς αφού αναστήθηκε ο Όσιρις της έκανε έναν γιο, τον Ώρος, ο οποίος εκδικούμενος τον θάνατο του πατέρα του, σκότωσε τον θείο του. 
Ο γιος του Ώρος έγινε βασιλιάς της Αιγύπτου, ενώ ο Όσιρις έγινε βασιλιάς των Νεκρών και κριτής του κάτω κόσμου. Ο Αιγύπτιοι θεωρούσαν τον Όσιρι κάτι σαν νικητή του Θανάτου και επομένως κάθε φαραώ που πέθαινε γινόταν Όσιρις, ενώ όσο ζούσε αποτελούσε ενσάρκωση του Ώρος.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι μόλις πέθαιναν ο θεός Οσιρις θα τους έκανε δυο ερωτήσεις.
Από τις απαντήσεις τους θα κρίνονταν αν θα συνέχιζαν το ταξίδι τους στη μεταθανάτια ζωή.
-Η πρώτη ερώτηση ήταν: «Πρόσφερες χαρά»;
-και η δεύτερη ερώτηση ήταν : «Βρήκες τη χαρά»;
Ο χρόνος, αφού περάσει, δεν γυρίζει πίσω, ούτε μπορεί να ανακτηθεί. Απλά μόνο μπορείς να τον ζήσεις.
Απλά με την ανάρτηση μου αυτή σας αποδεικνύω από αρχαιοτάτους χρόνους πίστευαν στο πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος μας εδώ στην Γη, με δύο τεράστια πρέπει να προσφέρεις αλλά και να βρεις χαρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου