Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Μπήκε επίσημα η Άνοιξη



Μπήκε επίσημα η Άνοιξη αφού από τις 12:29 το μεσημέρι ξεκίνησε η εαρινή ισημερία. 
Τι συμβαίνει; Ο Ήλιος λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης και η διάρκεια της μέρας και της νύχτας είναι περίπου ίδια. Μετά τις 20 Μαρτίου, στο βόρειο ημισφαίριο και στην Ελλάδα η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς σε βάρος της νύχτας έως το θερινό ηλιοστάσιο, ενώ το αντίστροφο θα συμβεί στο νότιο ημισφαίριο.
Πρώτη μέρα της άνοιξης είναι η Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 τα ξημερώματα της Δευτέρας θα σημαίνει και επίσημα ο ερχομός της Άνοιξης.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια η Άνοιξη μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο και ότι αυτή «χάνει» το κερδίζει σε διάρκεια το καλοκαίρι!
Σήμερα, ο χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο διαρκεί περίπου 89 ημέρες, η άνοιξη 93, το καλοκαίρι 94 και το φθινόπωρο σχεδόν 90 μέρες. Στο σύνολό τους, η θερμότερη περίοδος του έτους είναι περίπου μία εβδομάδα μεγαλύτερη σε διάρκεια από την ψυχρότερη.
Η άνοιξη είναι εδώ και η ομορφιά της φύσης παραμονεύει παντού, ακόμα και στην πόλη. Μια βόλτα στη γειτονιά, να θαυμάσουμε λίγο τη φύση μια μέρα ηλιόλουστη, χωρίς βροχή. Γιατί η άνοιξη είναι παντού. Παραμονεύει σε κάθε βήμα μας. Μέσα στις καρδιές των ανθρώπων και το νιώθεις, ψάχνει τρόπο να βγει. Είπα σήμερα η ανάρτηση να έχει μόνο λουλούδια. Από αυτά που βρήκα στους κήπους των σπιτιών από όπου πέρασα για να πάω για καφέ. 
 Λουλούδια στα παρτέρια, μπαλκόνια ανθισμένα μικρά και όμορφα ή ανθισμένες μανόλιες, ολόκληρα δέντρα. Ότι κι αν είναι, είναι σίγουρα όμορφα.
Ήρεμο τοπίο, γλυκιά η μέρα, καλή συντροφιά. Και η άνοιξη εδώ, παρούσα. Σαν τα όμορφα αγαπημένα πρόσωπα που αναζητάς για παρέα κι αν είσαι τυχερός τα βρίσκεις. Που ξέρεις ότι θα μοιραστείς μαζί τους πράγματα και γεμίζεις χαρά και μόνο στη σκέψη ότι μια τέτοια πιθανότητα είναι μπροστά σου. Περπάτημα με τα πόδια. Με στάσεις όπου τα ανθισμένα λουλούδια μου έκαναν ένα «κλικ». Να κάτσω λίγο περισσότερο, να τα δώ, να τα φωτογραφίσω, να απολαύσω αυτή την υπέροχη και μοναδική ομορφιά τους. Διότι έτσι είναι η άνοιξη. Ξεσηκώνει ψυχές. Ξυπνάει τα πιο όμορφα συναισθήματα μέσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου