Η
χαρακτηριστική αλλά όχι ιδιαίτερα έντονη γεύση του, το καθιστά πολύ καλή
επιλογή για επιδόρπιο αλλά και για γενικό τσιμπολόγημα ανά πάσα στιγμή.
Υλικά (για τη
γέμιση):
• 2 κιλά Ανθότυρο (όσο γίνεται πιο γλυκό, κι όχι νερουλό)
• 2 κιλά Ζάχαρη
• 5 δόσεις Βανίλια
• ½ φακελάκι Μαστίχα
• 9 Αυγά
• έως 750 γρ. Φαρίνα
• 5 κ.σ Λικέρ Λιμοντσέλλο (προαιρετικά)
• 2 κιλά Ανθότυρο (όσο γίνεται πιο γλυκό, κι όχι νερουλό)
• 2 κιλά Ζάχαρη
• 5 δόσεις Βανίλια
• ½ φακελάκι Μαστίχα
• 9 Αυγά
• έως 750 γρ. Φαρίνα
• 5 κ.σ Λικέρ Λιμοντσέλλο (προαιρετικά)
Υλικά (για το
φύλλο):
• 1 κιλό Αλεύρι Σκληρό
• 2 κ.τ.σ. Φυτικό Βούτυρο
• 1 λίτρο ζεστό Νερό
• 1 κ.γ. Κανέλα
• 1 κιλό Αλεύρι Σκληρό
• 2 κ.τ.σ. Φυτικό Βούτυρο
• 1 λίτρο ζεστό Νερό
• 1 κ.γ. Κανέλα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την γέμιση με όλα τα υλικά της, χτυπώντας
τη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνοντας σταδιακά την φαρίνα, μέχρι η
γέμιση να γίνει ενιαία και σφιχτή.
Μετά σειρά έχει η ζύμη. Ανακατεύουμε τα υλικά για το
φύλλο και όταν ετοιμαστεί, το αφήνουμε περίπου 1 ώρα σκεπασμένο για να
«ξεκουραστεί».
Μετά, το ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα και το κόβουμε με τη
βοήθεια ενός μπολ ή ποτηριού για παγωτό, σε μεγάλα στρογγυλά φύλλα.
Γεμίζουμε τα φύλλα με γέμιση και τα “τσιμπάμε”
γύρω-γύρω ώστε το φύλλο να κλείσει γύρω από την γέμιση, αφήνοντας την επάνω
επιφάνεια ακάλυπτη.
Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
°C για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου