Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ανοιξιάτικη διακόσμηση για να αλλάξουν την διάθεση σας



Με τον ερχομό της άνοιξης, ανοίγει η μέρα και η διάθεση μας για να φτιάξουμε τα πάντα γύρο μας όμορφα, να γεμίσει την ζωή μας με χρώμα και φως. Γιατί λοιπόν μην αρχίσουμε από το ίδιο το σπίτι μας , τον εαυτό μας και όλους όσους αγαπούμε. Πιάστε λοιπόν πινέλα και παλέτες χρωμάτων και βάψτε την ίδια την ζωή με ηλιόλουστα χρώματα, φωτινά, ζεστά να φύγει το σκυθρωπό δειλινό του χειμώνα. 
Οι βεράντες, τα μπαλκόνια ή ο κήπος μας, ακόμα και το εξοχικό μας έχει την πρώτη θέση σ’ αυτή την αλλαγή. Το Πάσχα έρχεται, οι φίλοι μας θα θέλουν καφεδάκι στο μπαλκόνι μας και με αυτά τι σου έρχεται ως πρώτη εικόνα στο μυαλό; Τα λουλούδια!
Και πού βρίσκονται συνήθως τα λουλούδια; Ή σε βάζα ή σε γλάστρες. Ειδικά για όσους ζουν σε διαμερίσματα οι γλάστρες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κηπουρικής αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έχουν φυτά στο χώρο μας και χρώμα.
Δεν είναι ώρα για ασπρίσματα τοίχων ή μεγάλες αλλαγές, απλά μικρά πράγματα μπορούν να δωρίσουν το χρώμα που ψάχνεις. Να αλλάξουν την ίδια μας την διάθεση.
Οι γλάστρες, λοιπόν δεν χρειάζεται να είναι μουντές ή μονόχρωμες ή βαρετές όταν υπάρχουν τόσο ωραία πράγματα και πολύ εύκολα μπορείς να κάνεις για να ομορφύνουν το χώρο σου.
Σ’ αυτή την σκέψη χρειάζεται διάθεση και προπάντων θέληση. Με τον απογευματινό σου καφέ σκέψου τι θέλεις να αλλάξεις και ξεκίνα με την σειρά. Βρες πρώτα τα υλικά στην αποθήκη ή ακόμα και από φίλους που τους είναι άχρηστα τα χρώματα, τα κοχύλια, μικρά βότσαλα από την θάλασσα, μικρές πλαστικές γλάστρες, και ότι γλάστρες ο χειμωνιάς ξεθώριασε στο πέρασμα του.  
Υπάρχουν τέλειες ιδέες για να το πετύχεις και να αλλάξεις το χειμωνιάτικο χρώμα σε ανοιξιάτικο, καλοκαιρινό, πιο φωτεινό, να σου δίνει δύναμη και όρεξη να υποδεχθείς το καλοκαίρι.
Σας δίνω λίγες ιδέες απλές και εύκολες. Να καθίσει η οικογένεια να ασχοληθεί με χαρά μαζί σ αυτή την αλλαγή.
Μουσική, χυμοί και μπισκότα στο τραπέζι και έτοιμη για την δουλειά.
Πάντα θα διαλέγεται τα οικολογικά χρώματα νερού που είναι άοσμα και δεν βλάπτουν τα παιδιά, εμάς αλλά και την ίδια την φύση.
Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Με απλές ρεπουλίνες νερού που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα, ή ακόμα υπόλοιπα από το χρώμα του τοίχου που βάψατε το σπίτι, με αυτά μπορείτε να περάσετε τις παλιές ξεθωριασμένες γλάστρες.
Μπορείτε να διαλέξετε ένα χρώμα της αρεσκείας σας ή πολύχρωμες με συνδυασμό άλλων χρωμάτων. Θα πρέπει να βαφτεί δύο χέρια και μεταξύ του πρώτου να περιμένετε να στεγνώσει καλά το χρώμα.

Χαράξτε με χάρακα και μολύβι μια γραμμή στο ύψος που σας αρέσει, σε μία είδη βαμμένη γλάστρα, σχηματίζοντας μια οριζόντια λωρίδα με χρυσό στο κάτω μέρος και το πιατάκι της γλάστρας.


Άλλη περίπτωση είναι να περάσετε με κόλλα το κάτω μέρος της γλάστρας και να κυλίσετε την γλάστρα πάνω σε σκόνη glitter.
Μπορείτε να κάνετε λουρίδες, τρίγωνα, κύκλους, ρόμβους , ότι εσείς θέλετε.

Χρησιμοποίησε και τα στενσίλ (τα πουλάνε τα καταστήματα σε χιλιάδες σχέδια). Τοποθετήστε το στένσιλ πάνω σε βαμμένη είδη γλάστρα και βάψτε με ένα συνδυασμό χρώματος, σύμφωνα με το σχέδιο σας. Μόλις στεγνώσει ξεκολλάμε το στένσιλ και με ένα πινελάκι διορθώνουμε τις ατέλειες.


Κόλλησε διάφορα αντικείμενα στις γλάστρες σου, από όστρακα, αστερίες, κομμάτια καθρέφτη, μέχρι και πετρούλες. Δημιουργήστε σχήματα και σχέδια πάντα με συνδυασμό στα χρώματα.

Για να ντύσουμε μια γλάστρα με σχοινί ή και με κορδώνει χρωματιστό.
Δεν χρειάζεται να βάψουμε την γλάστρα μας, απλά την αλείφουμε με κόλα και την τοποθετούμε με το στόμιο πάνω σ’ ένα τραπέζι. Τυλίγουμε το σχοινί, ή τον σπάγκο, ή το κορδόνι προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω, κολλητά σε όλη την γλάστρα.
Προσπαθούμε να είναι στρωμένες οι γραμμές και να κάθονται σφιχτά πάνω στην κόλλα. Το τελείωμα θα είναι στο χείλος της γλάστρα, όπου το στερεώνουμε με αρκετή κόλλα (στην αρχή και στο τέλος του νήματος), και το αφήνουμε να στεγνώσει. Την επόμενη μέρα το ραντίζουμε με ένα βερνίκι διάφανο γυαλιστικό σε σπρέι, για να μην λερώνεται ή μουχλιάσει το νήμα από τα νερά.  

Διάλεξε σχέδια από χαρτοπετσέτες ή από ένα παλιό ύφασμα και κόψτε το σχέδιο με ένα ψαλιδάκι προσεκτικά. Κόλλησε το πάνω στην βαμμένη γλάστρα και άστο να στεγνώσει καλά. Με ένα πινελάκι περάστε το χρώμα που βάψατε την γλάστρα γύρο – γύρο στο τελείωμα του σχεδίου και αφήσετε την γλάστρα μία μέρα να στεγνώσει. Με ένα διάφανο βερνίκι σπρέι περάστε όλη την γλάστρα να μην φθείρετε ή λερώνετε το σχέδιο.
Άλλο ένα οικονομικό αλλά εντυπωσιακό διακοσμητικό εξωτερικού χώρου που θα στολίσει πολύ όμορφα, ειδικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού σας, κάποιο σημείο στον κήπο ή το μπαλκόνι σας, είναι να φτιάξτε ένα φάρο ή παιδάκια από γλάστρες πλαστικές.

Μιλάμε για τις γνωστές πήλινες γλάστρες που έχουμε όλοι.
Μερικές έχουν πολύ ενδιαφέροντα σχήματα και σχέδια που με το χρώμα αναδεικνύονται.
Για το φάρο θέλουμε
- 2 πήλινες γλάστρες σε διαφορετικά μεγέθη και τέτοια ώστε η μικρότερη να "εφαρμόζει" σταθερά στο κάτω μέρος της μεγαλύτερης,
- λευκό χρώμα
- μια πολύ μικρή ποσότητα κόκκινου χρώματος
- μεταλλικό φαναράκι
- προστατευτική ταινία, κόλλα γενικής χρήσης.
Βάψτε καταρχήν τις γλάστρες με την άσπρη μπογιά και με όσα χέρια χρειάζεται για να είναι η επιφάνειά τους λεία και ομοιόμορφη. Αφού στεγνώσουν, οριοθετήστε με την ταινία σε ένα ύψος περίπου, άλλο τόσο απ΄ όσο το χείλος της κάθε γλάστρας και βάψτε το κομμάτι αυτό με το κόκκινο χρώμα.
Αφήστε να στεγνώσουν και εφαρμόστε την μικρότερη γλάστρα στο κάτω μέρος της μεγαλύτερης. 
Τοποθετήστε μια ποσότητα κόλλας στο κάτω μέρος του φαναριού και στην κορυφή της κατασκευής και κολλήστε σταθερά το φανάρι. Με μαύρο χρώμα ή μαρκαδόρο ζωγραφίστε τα παράθυρα.

Το βράδυ μ ένα κεράκι στο φαναράκι θα φωτίζει την όμορφη νύχτα σας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου